I jeszcze tak.
Przyznam szczerze, jest cos w tym zdjeciu, co mnie nie zadowala, ale ja nie powiem co. Wy jednak mozecie mowic ;)
Wersja do druku
I jeszcze tak.
Przyznam szczerze, jest cos w tym zdjeciu, co mnie nie zadowala, ale ja nie powiem co. Wy jednak mozecie mowic ;)
Bardzo smaczna ta "seria czerwona" - estetyczne fotografie, gmerające w wyobraźni.
O modelce nie ma po co pisać.. każdy widzi.. :-)
Czyzby nierowno rozczochrane wlosy?:) Jak dla mnie kolejne bardzo dobre zdjecie z serii.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Eddie, miałem Ci nie mówić ale Ci powiem :) ta ostatnia seria jest napewno udana, ale jedna rzecz mi nie daje spokoju i mnie strasznie drażni :) Plasitk na twarzy modelki, nie wiem czy to programowo czy zasługa obiektywu, nieważne, to mnie mierzi i nic na to nie poradzę :) wybacz za krytykę ;P
pozdrawiam
mam podobne odczucie - nie pasuje mi ta obróbka twarzy bo widziałem te wersje wcześniejsze - naturalne i naprawdę Twoja kobieta nie wymaga retuszu... ;)
robisz świetne foty i fajnie że udaje Ci się ten plastik ale wolę wersje naturalne - w nich jesteś najlepszy
Mi przeszkadza tylko to, choć i tak fotka jest bardzo udana. Ale soft na twarzy już nie potrzebny. Wracaj do starego stylu :D
No nie, to nie to ;)Cytat:
Zamieszczone przez rap1d
Willow, Lessie, spieral sie nie bede, obrobka jest i nie zawsze, nie kazdemu musi sie podobac, fakt. Mi, na przyklad, nie bardzo lezy na ostatnim zdjeciu.
Troche sobie eksperymentuje wychodzac z zalozenia, ze i prasowac trzeba sie nauczyc i tutaj jakos pasowalo mi takie wygladzenie zdjec.
Skoro jednak mowicie, zeby nie PSuc, to ja to powaznie przemysle :) A ze planuje w koncu zakup czegos tak podstawowego jak blenda, PSuj ma szanse znow na dlugi czas do lamusa odmaszerowac ;)
Popieram :/Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Alez ja się nie spieram :)Cytat:
Zamieszczone przez grizz
ale ja jestem ostatni z tych co namawiają do odstawienie PSa, choć sam to robie ostatnio, tyle że z braku czasu bo ilosci wykonywanych zdjęć mnie przytłaczają:) PSuć trzeba i uczyć się robić to tak żeby nie było widać to podstawa :) Na tych zdjęciach widać i dlatego przeszkadza :) a co do blendy, mam 2 i to od dawna, używałem kilka razy, tylko dlatego że nigdy nie ma pod ręką kogoś kto potrzyma :D ostatnio kupiłem ramię mocowane na statywie do lamp, moze teraz będę częściej używał?? :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
pozdrawiam
Ano wlasnie, racje masz. Tylko czasu brak, jak sam napisales. W przypadku tych zdjec mozna bylo latwo zaradzic temu, ze nadmiernie widac 'prasowanie'. A ze sam na wlasne zyczenie za daleko pojechalem, to sam tez jestem sobie winien. Na szczescie RAWy i pliki robocze wciaz sa na dysku :)Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Natomiast w blende sie zaopatrzyc musze juz chocby z tego wzgledu, ze nic innego nie mam do poswiecenia. A z tego co widze po wielu zdjeciach, moze mi ona bardzo pomoc przy korzystaniu ze swiatla naturalnego. Widze to zreszta tez po swoich zdjeciach, gdzie calosc psuje brak doswietlenia w istotnej czesci kadru.
Eddie, zdjecia ostatnie mi sie bardzo podobaja, sa naprawde udane. Mam kilka zastrzezen. Tak jak juz pisano, mi rowniez nie podoba sie obrobka twarzy. Zbyt plastikowa sie zrobila. Poza tym, na przedostatniej fotce, gdzie modelka lezy, jest jakis bardzo dziwny bokeh na nogach. Moze to kompresja, ale to bardzo dziwnie wyglada.
Pzdr
EDIT: odwoluje ten bokeh :) Zapomnialo mi sie kliknac w zdjecie :)
Czyżby ręka? wydaje mi się, ze wygląda jakby nie była to ręka tej modelki. jej odcień mi troszkę nie pasuje. Poza tym wygląda jakby była przed zdjęciem. Tak to fotka udana i kadr też. Ale jak zwykle zastrzegam, że mogę się mylić.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Ta ostatnia seria jest bardzo dobra.
pozdr.
Fajny strzal... w pierwszej chwili pomyslalem, ze szkoda, ze piersi zasloniete ale po chwili stwierdzam, ze nie moglo byc inaczej - dobrze, ze osloniete wlosami :roll:
No i ten kadr jest znowu rewelacyjny tak jak na pierwszym z serii.
PS. nie wiem jak Wy ale ja tam widze Szapolowska w najlepszym wydaniu, super kobieca Pani :-)
Rrrradek, dlon faktycznie jest odrobine z przodu, co zreszta jest normalne przy tym ujeciu. No i pada na nia wiecej swiatla, zmiescila sie bardziej w 'polu razenia' okna. Teraz troche zaluje, ze nie poprosilem Asi o przesuniecie sie blizej mnie. No, ale...
A tego PSa odnosnie Szapolowskiej zaraz Asi przekaze :)
Serdeczne dzieki!
Bonusowo:
Przygotowalem wczoraj zdjecie bez prasowania, tak zeby dla porownania bylo:
w poprzednim miałem takie wrażenie jakby z zakamarków kobiecości wyłaniała sie lalka sugerujaca, że to co widze nie jest prawdziwe choć bardzo ładne. Obecne, jest jak poprzednie z serii bardzo piękne i ciesze się, że już wszystko idzie swoim bardzo wysublimowanym pieknym dla oka torem. Pozdrawiam.
Dobra, to ja wywalam ten plastik z dysku i pozostawiam kopie czyste ;)Cytat:
Zamieszczone przez Wiejo
plastik do kosza :) takie bardziej mi się podoba :) super :)
I bardzo dobrze!Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
może nie wywalaj ale priorytetowo traktuj wersje natural... ;)
W zasadzie to mialem na mysli :)Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Eddie nie mam pretensji lecz próbowałem znaleźć co Ci się w tej focie nie podoba. Ale modelka rzeczywiście przypomina Grażynkę SZ. za najlepszych czasów :mrgreen: .
No wlasnie, mialem napisac, ze nie o dlon chodzi. Skoro jednak nikt o tym nie wspomina, badz to z uprzejmosci, badz tez z powodu niedostrzezenia, to ja tez milczal bede ;)Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
A komplement przekazalem i modelka sie bardzo ucieszyla ;)
Tym razem moja mala modelka...
Czy te oczy moga klamac?
Zasluchana w muzyke kapeli na rynku starego miasta w Warszawie rozgladala sie po okolicy dla niej nowej. Troche zmeczona, wczesniej duzo spacerowala i biegala...
one nie mogą kłamać one owiną sobie każdego dookoła palca. Pozdrawiam. Drugie bez emocji traktowałbym w kategorii pamiątkowe.
Po mamusi te oczeta ;)
jeden pewnie owinięty :)Cytat:
Zamieszczone przez Wiejo
Pierwsze bardzo mi sie podoba. Fajna gra cieni i GO miodzio. Oczy z pewnoscia sa najwiekszym atutem tej kompozycji. Rosnie kolejna piekna modelka - uwazaj na adoratorow :)
W drugim z kolei doszukuje sie motywu "gangsta" - z tylu muzycy probujacy nieco zarobic na ulicznym graniu a schodki dalej idealny kontrast - mlody gniewny czlowiek.
Kowal, a zebys wiedzial, ze owiniety :)
Rap1d, fajby motyw z tym "gangsta". Ale fakt, troche tak wyglada, taka mala-duza :)
Pierwsze podoba mi sie. Mam wrazenie ze córka odwrociła sie a ty pstryknales zdjecie, zdjecie nie pozowane. Bajka. Przy takich spojrzeniach zastanawiam sie czy model(ka) jest swiadom(a/y) swojego wizerunku oraz interpretacji tego przez osoby trzecie. Ciekawa sprawa. Takie niedopowiedzenie...
Drugie to tragedia i smutek. Na dodatek celowo pokazales je czarno-biale i z duzym ziarnem co zmusza do refleksji.
Kisi, odnosnie pierwszego zdjecia - dobrze zauwazyles. Faktycznie byl to tylko moment, w ulamku sekundy patrzyla juz gdzie indziej. Przyznam, ze takie "polowanie" lubie najbardziej. Troche dziwie sie rodzicom, ktorzy chcac zrobic dziecku zdjecie mowia "siadz tam, spojrz tu... przesun sie!!!". Dla mnie cala radosc fotografowania Ewy polega wlasnie na wychwytywaniu tych ulamkow chwil, ktorych na codzien sie nie dostrzega lub mijaja zbyt szybko, by je zapamietac.
Odnosnie drugiego - tak widzialem te scene, w takim nastroju wlasnie. Moze nie od razu tragedia, ale troche smutku tak. Mimo, iz jest to troche przeciwne faktycznemu nastrojowi. Mala miala niesamowity ubaw na starowce, a cale otoczenie bylo dla niej fascynujaca nowoscia. Ja jednak obserwujac ja odnioslem wrazenie, jakby zasluchana w muzyke starala sie to wszystko zrozumiec i jakos sobie poukladac w swojej malej glowce. Poza tym wygladala tak, jakby rozumiala duzo wiecej niz czlowiek dorosly moglby sie po niej spodziewac.
Dzieki za komentarz, Kisi.
chyba nie....Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
lecz na pewno moga serce złamać :). Gratuluje dziciaka. a fota bardzo dobra. Głębokie, duże oczy i fajny kadr.
doskonale
To co - juz koniec? A ja mialem nadzieje na kolejna kilku/nasto zdjeciowa serie :D
Pierwsze piekne, niesamowicie malownicze, subtelne i ta GO... :) Super. Drugie, jak już ktos slusznie napisal, troche takie pamiatkowe. Zupelnie nie podchodzi mi ten dodany szum na nim, szczegolnie tak bardzo nasilony na twarzy dziecka.
Pzdr
Dzieki, Panowie :)
Rap1d, przejrze jeszcze zdjecia Ewy ze starowki, ktore tego dnia zrobilem. Jesli bedzie cos fajnego, to wrzuce. Zreszta, przejrze w ogole z ostatnich dni i cos dodam :)
Wrzucaj, wrzucaj :) A ja musze sie wybrac na Starowke na jakies streetphoto, bom juz za dlugo nie byl...Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
W koncu ruszyl Olyclub, wiec w najblizszych dniach sie spodziewajcie troche Ewki :)
Dwie foty z dnia wczorajszego, ze starego miasta. Wrzucam tak na probe w zasadzie, bo i tak zrobimy je jeszcze raz.