Musimy tam wrócić! :grin:
Wersja do druku
Musimy tam wrócić! :grin:
Cofnę się do makro, bo na innych się nie znam :D - kadry bdb, obiekty se takie - chyba najpasqdniejsze muchówki :D - ale to akurat nie stanowi o focie - głównie brakuje światła - trza albo lampę z dyfuzorem włączyć, albo, jak ręce mniej się trzęsą - dać dłuższy czas i focić w cieniu - Słońce nie robi dobrze owadom :P (szczególnie w samo południe) - wiem z doświadczenia :P. Można się bawić blendą z kartki papieru i tym doświetlać owada ... jeśli w zasięgu :D
Fotki stoczniowe fajne.
Jak dla mnie powalające 3,4 6, 8 i 9 Bardzo mi się podobają :grin: Klimat, kadr i obróbka na wielki plus :!:
plus plus :grin: Stoczniowe na prawdę fajne :)
Za przedmówcami - stoczniowe fotki mają bardzo fajny klimat w sobie :-) Jedynie do gustu jakoś nie przypadły mi 2, 3 i 4.
Dziękuje za tak liczny odzew ;P Cieszę się ze się podoba ;) Jeszcze jedno zdjęcie ze stoczni ;)
Zdjęcia ze stoczni rzeczywiście ciekawe i klimatyczne. Pewnie dlatego zawsze myślałem by taką halę zaadoptować mieszkaniowo :) Z "dorzutu" druga wersja bardziej mi się podoba.
Z stoczniowych zapamietałem koparkę, buty, i zardzewiałą kłódkę. Ostatnie też bardzo fajne. Ciekawe i interesująco obrobione zdjęcia zwracające uwagę.
Z ostatniej wrzutki stoczniowej to d-HDR ladniejsze.
Dziękuje wszystkim(+) :)
Teraz to co znalazłem w "ciocinym" ogrodzie ;)
W "ciocinym" ogrodzie... to dwojka oraz szostka najbardziej mi sie podoba..
Dwójeczka :)
Za kolegami - dwójka i szóstka podobają mi się najbardziej :).
A mi się buty w stoczni najbardziej spodobały :) Tyle treści. Z ostatnich to najbardziej kotek – fotki bez tzw. człowieka są dla mnie jakieś puste.
Na zakończenie tematu "wsi":wink: Jeszcze wgląd na Ciocine pole:-P
Wyglądają jak tapeta z windowsa xp.
Czy na drugim brakuje ostrości?
Ładne ostatnie uspokajające takie, no i takie windowsowe, chodzi mi o nasycenie i kontrast.
Generalnie bardzo udane :grin:
Dzięki że zaglądacie ;) Pogoda nam się poprawia, więc chce pokzazć kilka zdjęć Ani ;)
witaj. Nie znam się na takich zdjęciach, ale popróbuję co nieco powiedzieć
MSZ na 1. mina przedstawia zniechęcenie i nie wiem czy nie za wąsko kadrowałeś. Mi przeszkadza trochę, że łokcie tak prawie na styk i chyba delikatnie leci w prawo.
2. nienaturalnie ułożona Ania. Wydaje mi się jakby miała za chwilę spaść.
3. Bardzo mi sie podoba. Może obróbki troszkę za dużo, ale wg mnie najlepsze
4. nie wiem co napisać, chyba może być:wink:
5. też bardzo fajna, brakuje mi chyba uśmiechu
To tylko moje amatorskie "widzi mi się"
Pozdrawiam
Z tej porcji zdjęć najbardziej podoba mi się 3 i 5. Zastanawiam się jakby wyszła 3 gdyby Ania siedziała przodem do Ciebie. W 5 brakuje właśnie uśmiechu :) Nie wiem też czy to kwestia obróbki ale odnoszę wrażenie jakby niebo było "podmienione". Co do 4 to albo bym nie ucinał nóg albo jeszcze przyciął do miejsca, w którym opiera się o nie dłoń. Następny razem poproś Anię by bardziej się uśmiechała :)
Ania niestety wygląda jak byś ją batem do pozowania zapędził. Trochę uśmiechu by nie zaszkodziło.
A z tej serii 3 najbardziej przypadła mi do gustu.
No właśnie gdzie uśmiech ? :wink: modelka wygląda jakby była na Ciebie zła i znudzona sesją :)
3 bardzo mi się podoba :wink:
pozdrawiam
Możecie mi uwierzyć na słowo że bez uśmiechu lepiej:wink: Choć na pierwszy rzut oka może wydawać się inaczej:-P
Na słowo to sam sobie nie wierze. Pokaż! :)
Trzecie najbardziej sie podoba i ma tu dość duże znaczenie obróbka. Pozostałe w miarę poprawne i przychylam sie do głosów, że poważna mimika modelki nie dodaje blasku zdjeciom.
Najlepsze 2 i 5. 1 by była najfajniejsza, tylko ta poważna mina. Nr 3 jak dla mnie zbyt posterowate. Wolałabym mniej obróbki.
Dzięki dzięki :wink:
Dziś trochę nieśmiało chciał bym wam pokazać próby z mojej pierwszej "studyjnej" sesji. Była to szybka sesja bo mieliśmy tylko pomieszczenie na 1,5h a trzeba było się rozstawić i poskładać w tym czasie;( Było mało czasu na eksperymenty. Będę wdzięczny za uwagi ;)
Ps. Osoby na zdjęciach zajmują się tańcem więc niektóre pozy mogą się wydać "nietypowe'':-P
Część pierwsza:
o jaa, ja tam się nie znam technicznie na zdjęciach studyjnych ale podobają mi się :) MZ dobra wrzuta:!: :)
pozdrawiam
Ja też się nie znam, ale dla mnie nr 2 i 4 rewelacja
Fajnie! Jestem w tej kwestii amatorem, więc bierz to pod uwagę.
Na 2 biała koszulka dziewczynki zlewa się strasznie z tłem i wygląda jakby nie miała biodra, no i na czole poświecone chyba za mocno
Na 4 dziewczynę dałbym trochę do przodu. Według mnie nie wykorzystałeś całego kadru. Pozy super
Na 5 cień za typkiem jakiś dziwny. I uciąłbym troszkę dołu.
Poza tym fajna sesyjka. Gratuluję. Mi sie podoba.
Pozdrawiam
Ostatnia wrzyta studyjna bardzo udana MSZ. Szczególnie w oko wpadły mi 2 i 4 :roll:
No, no... Forever, coraz lepiej Ci idzie :wink:
Ogólnie bardzo na tak. Pomysł na wykorzystanie pewnych układów, póz tanecznych bardzo fajny. Tylko to stockowe światło nie podoba mi się.
3-Za naturalnosc i 4- za wykorzystanie kadru i modelow
To tylko takie moje skromne zdanie, foty tego goscia takie trochu... ekhem... Nienaturalnie dziwne (chyba jego mina tak dziala)
Pozdrowka, ogladnalem sobie watek i naprawde jestem pod wrazeniem
Dziękuje wam za szczere opinie;) ;) Jolu w przyszłości poeksperymentuje ze światłem ;)
Dziękuje:grin: to znaczy że jakiś postęp udało mi się zrobić;)
Dziś część druga z tamtej sesji :
1. Cała grupa razem
2.Ania podczas rozmowy z mamą
3.Pół serio pół żartem (Czaroz może tu wyszedł lepiej:wink:)
4,5,6 Damian (nauczyciel)
7. Ania
Liczę dalej na szczerość :)
Obydwie ostatnie Twoje prezentacje studyjne bardzo się podobają. Mają dużą swobodę, są naturalne, przyjemnie emanują i jakże jako studyjne są odmienne.