nawet zmoczenie nie straszne : D... rozumiem że nienajlepsze kadrowanie jest wynikiem skupienia się na uchwyceniu chwili : )
Wersja do druku
nawet zmoczenie nie straszne : D... rozumiem że nienajlepsze kadrowanie jest wynikiem skupienia się na uchwyceniu chwili : )
to nie moje fotki ja tylko na nich justem :)
Pierwsza fotka ciekawa.
z dzisiejszego spacerku wyciagnelem wkoncu 40 150 mm dawno nieuzywane :) i 14 54 mm i podlaczylem ,i 50 mm do conwentera panagor macro , pzdr.
Wyrzuciłem, u mnie jakoś lepiej to wyglądało a na Olimpusie za bardzo wyostrza i wychodzi masakra :grin:
Szybko mnie podejrzałeś, a ty łobuzie :grin:
nawet zobaczyc nie zdazylem :)
ptaszek w mocno bajowej mglistej poświacie (doostrzany i odszumiany?) - ostatniego zdjęcia nie rozumiem - chodziło o pokazanie kompozycji, kolorystyki czy unikalnego światła czy czegoś innego? - chyba zbyt mocno poruszone by dało pożądany efekt : )
glee, jasne ze lekko doostrzony i lekko odszumiony, ale nic specjalnego poza czysta kosmetyka, a ostatnia fota sam nie wiem co ma przedstawiac, poprostu odrobina sniegu na galazce :) leszek , nastepnym razem zostaw, moze mi se spodoba :) pzdr.
witam , ja tak tylko do sprostowania galeri ( zdjec z niej ) :) to byl alternatywny pokaz mody w londynie , i jakos mi sie udalo tam wkrecic jako fotograf prasowy :)
pierwszy raz cos takiego robilem wiec rozumiem ze jest dozo niedociagniec , dlaczego tryptyki ? nie mialem innego pomyslu zeby pokazac sama modelke itp na wybiegu a bardzo waskie zdjecie zle wyglada wiec zaczelo sie laczenie kilku na raz latwiej i przyjemniej, impreza trwala tydzien , ja bylem 3 dni , i musze powiedziec ze mi sie podobalo, zdjecia nie sa artystycznym dzielem tylko przedstawiam je bardziej w postaci reportazu, ciesze sie ze kilka moich fotek opublikowano i wspomniano o mnie tu i tam , kilku projektantow ocenilo moja prace jako dobra i chca wspolpracowac , to mnie cieszy. co do olka 520 i 14 54mm szkielka , hmmm chyba sie to nie sprawdza i nie wiem czy w systemie olka cokolwiek sie sprawdzi na wybiegach, swiatlo a raczej swiatla to porazka, przynajmniej 4 rozne kolory oswietlenia wybiegu , balansu bieli mozna szukac w lesie pozniej, ale dosyc bla bla bla , ponizej wsztawie link z imprezy na you tube zebyscie mogli miec pojecie o co kaman , i dorzucam kilka fotek od siebie, reszte mozecie znalesc na moim blogu ,pzdr.
http://www.youtube.com/watch?v=WzYwQFF_khA
Załącznik 63262Załącznik 63259Załącznik 63256Załącznik 63260Załącznik 63257Załącznik 63261Załącznik 63258
Załącznik 64094Załącznik 64095Załącznik 64096Załącznik 64097Załącznik 64098Załącznik 64099orajt, moze teraz ktos cos skrobnie , nastepny wybieg, jeszcze gorzej niz poprzednio z oswietleniem , ( totalna dyskoteka ) ale walczylem i z lampa i bez, wszystko w starym teatrze na zaciemnionej sali , i jeszcze mi dorzucili dym :/ sami ocencie czy wyszlo cos fajnego,pzdr.
Co można powiedzieć ... zrobić zdjęcie ciemnoskórego modela, przy kiepskim świetle, duża rzecz.:mrgreen:
kurde nikt mi nie powiedzial ze tam bedzie 98% ciemnoskorych , na 100% ciemnego tla :) .pzdr.
dokładnie...reportażowe fotki...w teatrze to miałeś zagwozdkę...ale dałeś rady ! to najważniejsze.Myślę że gdybyś wykorzystał cały czas dany na pokazie to w ostatnim dniu miałbyś już wszystko obcykane :wink: Najważniejsze że wkręciłeś się i nie poddałeś...a to zaprocentuje....Pozdrawiam
hehe tropic , ten teatr to juz inna impreza , trwala tylko jeden wieczor i nazywala sie (fashion 12) http://www.fashion12.co.uk/ a z tym procentowaniem to wlasnie tak wyszlo ze sami zadzwonili i spytali czy przyjde bo widzieli mnie wczesniej na innym , i to mnie wlasnie cholernie cieszy :) dzieki za ocene i pzdr.
dzieki za odwiedziny , grymasic nie zamierzam :) bo mi sie to bardzo spodobalo,pzdr. i dorzucam jeszcze kilka...Załącznik 64123Załącznik 64122Załącznik 64124Załącznik 64125Załącznik 64126Załącznik 64127
hahaha no i mamy problem :) bo sie nosze z zamiarem przejscia do zoltych , a nawet wiecej , to tylko kwestia czasu, wczoraj dzieki forumowemu koledze naszemu pomacalem d700 z fajnymi szkielkami i poprostu ide w ta strone, a szkoda ze olek nie ma puszek na poziomie swoich szkiel :( moglo by byc miodnie , niestety w olku szu szu szumi bardzo ,pzdr.
....aaaa co kupisz na poczatek....dekielek do Nikkor AF-S 17-35 mm f/2.8D IF-ED ? :mrgreen:
Pokazowe fajne, szacun ze z Olkiem. Wiem co mowie, bo sam nie tak dawno robilem podobne tylko w KRK (niestety, chlip, i nikt do mnie nie dzwonil pozniej - no ale moze foty kupa ;-).
E-30 z ZD 50 nie dawala rady. Obiektyw nie nadarzal z ostrezniem na chodzace modelki, ciemno bylo.. masakra. To nie swiat Olka. Moze nowe OM-D by jakos powalczylo?
Tak czy siak gratki, bo to zawsze cos sie dzieje. Dzialaj i wrzucaj czasem cos z tych walk.
T.
no thomasso , to mnie teraz zadziwiles, ze e30 i 50tka nie dala rady, ja sie z e520 i 14 54mm meczylem , a chyba wszyscy wiedza jakie sa mozliwosci 520tki w takich warunkach , i chyba kazdy zna jego ( mikroskopijny ) wizjer :)
tropic - myslalem raczej o d700 i 24 70mm i do tego 70 200 mm vrII , wiec podejrzewam ze dekielek tez sie moze przydac :) pzdr.
Wiesz... ZD50 do demonow szybkosci nie nalezy jednak (jakby ten obiektyw byl SWD - och to byloby pieknie pewnie, ale nie jest). Po prostu zanim ustwail ostrosc, to modelka juz byla gdzie indziej.
I nie pomagalo C-AF, ktory totalnie glupial i ewidentnie obiektyw nie nadazal za samym AF aparatu.
To niestety nie jest sprzet do reporterki.
T.
thomasso , cos przykladowego mozesz wrzucic :) nawet do mojego watku , chetnie zerkne na to jak sie meczyles:) bo juz cos o tym wiem ,pzdr.
swiete slowa , ale jak sie odrobine postarac to daje rade ;-)
ja ostatnio robilem zdjecia na koncercie muzyki dawnej na wesolo , swiatla bylo malo , mialem zgode na uzywanie lampy wiec z lampa robilem foty ZD 12-60 , oczywiscie tryb M w body i lampie i lapanie jak najwiejszej ilosci swiatla zastanego , ale pozniej chcac zrobic w samym zastanym , trzeba bylo zalozyc ZD 50 , dal rade ;-) , bylo odrobine ciasno , musialem pojsc kilka krokow do tylu , ale lepsze to niz nie miec nic ;-)
jezeli bede zmuszony zostac jeszcze czas jakis z Olkiem , chyba pomysle powaznie o PanaLeice 25mm F1.4 , jeszcze lepszy uzysk swiatla niz ZD 50 oraz duzo szerzej w kadrze , dodatkowo PanaLeica daje bardzo ciekawy obrazek ;-)
a jeszcze wracajac do ZD 50 i E-3 , robilem tym ostatnio zdjecia na meczu koszykowki , Bufetowa stwierdzila ze, zdjecie zrobione 50 Makro wyszlo najfajniej ;-)
wiec dopoki ktos siedzi w Olku to warto sie zastanowic nad ZD 50
No.. najlepiej to na taki pokaz byloby zabrac ZD 14-35 f/2 SWD.. no ale.. wlasnie :P
T.
A prosze bardzo - szalu ni ma. Biarac pod uwage, ze i miejscowke mialem taka sobie ;-)
Załącznik 64129Załącznik 64130Załącznik 64131Załącznik 64132Załącznik 64133Załącznik 64134Załącznik 64135Załącznik 64136
Pozdrowki
Mr. T.
no i co z nimi nie tak??? chyba za ostra samokrytyka :) ja juz sie przekonalem ze artystycznych fotek sie raczej nie zrobi na takiej imprezie wiec trzeba pokazac to co jest a modelki po imprezie molestowac :) ,pzdr.
ps. moze 2 4 6 bym ciasniej kadrowal , ale to tylko moje widzi misie , a i jeszcze jedna ciekawa rzecz zauwazylem, ze naprawde ciezko jest kadrowac poszczegolne fotki z takich imprez , dlatego je po 3 lub wiecej laczylem i wtedy to jakiegos sensu nabralo.
thomasso- wyszlo tobie bardzo fajnie .
czyli srednia calkiem dobra :)
zawalcz jeszcze raz jak bedziesz mial szanse , ja sie po pierwszym dniu nauczylem , i wiele zauwazylem rzeczy na ktore sie raczej nie zwraca uwagi tak jak modelka mruga oczami itp itd, bardzo wiele tego jest , ale zawziecie cwicze , a gadajac z ludzmi ktorzy z tego zyja , podniosla mi sie samoocena , oni tez maja podobna srednia w wyborze fotek , wielkie znaczenie ma miejsce w ktorym stoisz , to juz jak mi ktyos tam powiedzial 60 % sukcesu , a reszta zalezy od ciebie i od tego jaki szybki jestes, wlaczajec w to k/s i jasniutkie ( bardzo drogie ) szkielka :) , ale co najbardziej mnie ucieszylo to to ze jeden fotograf po imprezie napisal mi meila ( a sprzet mial konkretny ) ze nie spodziewal sie ze az tak dobrze pojdzie dla mojego olka , on mial 2 x D4 i podpiete na jednym body 24-70mm i na drogim 70 200 mm, w jego torbe tez zajrzalem i jeszcze co nieco tam bylo i tez z nie niskiej poleczki :) pozdr.
ps . zalacze fotke z miejsca w ktorym stalem , to byl pierwszy dzien, kto mnie znajdzie ? :) stalem na dole , na drogi i trzeci dzien wbilem sie na gore i stalem tam gdzie na zdjeciu jest teraz pani w jasnym plaszczyku .fotka porzyczona z neta , oczywiscie nie mojego autorstwa .Załącznik 64138