-
Cytat:
Zamieszczone przez
nataszach
Odnośnie poczucia estetyki, to przypomnę tylko że inspiracją był tutaj Antoine D'Agata, który w swoich fotografiach porusza takie tematy jak: nocne wędrówki, prostytucja, seks, narkotyki, alkohol oraz CIAŁO w jego naturalnym kształcie i formie bez cienia ulepszaczy. W swoich pracach kładzie ogromny nacisk na fizyczny aspekt ludzkiej natury i odziera ją z powszechnie propagowanego i akceptowanego, plastikowego kanonu piękna.
Odnośnie techniki, jeżeli to ona jest powodem bycia na "nie", to bardzo proszę o wskazówki :) Dopiero zaczynam w tym temacie :)
Rozumiem, że zdjęcia mają być nieestetyczne, nieładne, dokumentacyjne, bez obróbki. Mirek ładnie opisał co to znaczy dotknąć takiego tematu, nie będę się przyłączał do opisu.
Jeśli chcesz kontynuuj te poszukiwania. Ja skromnie przeczekam ten okres Twojej fascynacji.
Pozdrawiam AP.
-
Bardzo dziękuję za wszystkie wpisy :) :) :) Jednak chodziło mi bardziej o kwestie techniczne i parametry zdjęcia: kadr (czy ciasny czy też może nie), światło (czy go dużo czy mało, a może lepiej z góry niż z boku), ostre, nieostre etc etc. Raczkuję, więc technicznie leżę i kwiczę ;) A tematyka i nazwijmy to estetyka zdjęcia - mówiąc dosadnie, nie każdemu musi podobać się męska, owłosiona... ;) i ok.
Pozdr.
-
Ostatni spacer po Pradze ;)
182
183
-
Spacer po Pradze - liczylem na cos wiecej. Na razie jest poczatek, byc moze, fajnego reportazu :) Masz wiecej ze spaceru?
T.
-
Witaj Thomasso,
Dziękuję za miłe słowa, cieszę się że Ci się spodobały powyższe zdjęcia. Poniżej dwa kolejne kadry ze spaceru :)
184
185
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nataszach
Witaj Thomasso,
Dziękuję za miłe słowa, cieszę się że Ci się spodobały powyższe zdjęcia. Poniżej dwa kolejne kadry ze spaceru :)
184
185
Pozdrawiam
Spacerem po Pradze... pięknie to ujęłaś w swoim obiektywie, inaczej, mało pospolicie, a to też ważne. Ja jestem na tak ;)
-
P.S. Winiarnia i Policja... SUPER ;)
-
183 Cudne.
Pozdrawiam .AP.
-
-
Bardzo fajne zdjęcia. Ciekawe spojrzenie na Pragę w ostatnich ujeciach
-
Bardzo, ale to bardzo, dziekuje za powyzsze komentarze :)
Poki co, z przyczyn niezaleznych ode mnie porzucam z lezka w oku swoj watek na ok miesiac, aparat wywieziony daleko stad a telefonem... tak jakos glupio focic ;) Pozdrawiam :)
-
180, 181 - chyba nie zarzucisz tematu? byloby szkoda.
przynajmniej nie sa to fotografie tych samych kwaiatkow,robaczkow zrobionych w ten sam sposob, tym samym aparatem "ohah jakiełłanne".
jesli moge sie powolac, to K@aczy pod jakims zdjeciem w galerii wspomnial o Diane Arbus. tak sie sklada, ze akurat dzisiaj jest rocznica jej smierci. chyba wyskoczyla z okna wiezowca - nie o to chodzi. raczej o jej foty.
poczekam miesiac :)
pzdr
-
@ehosonda - Twe slowa, niczym miod, splynely na ma dusze :) nie, nie zarzuce, za bardzo wciagnal mnie ten temat :)
A fakycznie, dzisiaj przypada rocznica smierci Diane Arbus.
http://diane-arbus-photography.com/
-
Odp: Warsztat Nataszach, czyli raczkujący fotograf
Witam ponownie, tym razem mała wrzuta z niedzielnego podglądania matki natury o poranku ;)
186
187
-
-
Witaj nataszach!
Rzeczywiście jak pisał bast fotka 186 ma klimacik! Ta następna: za duży bałagan, inaczej zbyt wiele "poranka w poranku" :-D
Pozdrawiam
Ja
-
186 super chciałbym zobaczyć to zdjęcie w kolorze:)
-
-
186 fajne. Dla mnie tak jak jest w BW.
-
Cieszę się, że się spodobało :) Chciałam dodać do galerii, ale jakiś zły chochlik "Error executing" nie pozwala ;))
Plik 'albums/userpics/20641/pajęczynka1_436x600.jpg' nie może zostać umieszczony w albumie.
Error executing ImageMagick - Return value: 1
-
Wywal polskie literki z nazwy pliku.
-
-
Grizz - mój Ty pogromco złośliwych chochlików, dziękuję Mistrzu :)
Apz - cieszę się, że zasmakowało :)
---------- Post dodany o 20:33 ---------- Poprzedni post był o 20:23 ----------
Z cyku ogłoszenia parafialne, zapraszam na wystawę pt. "Zapach Kobiety"
Kiedy? Wernisaż piątek 23/09/2011 godz.19:00 - wystawa potrwa do 20/10/2011
Gdzie? Klub Pozytywka, Bożego Ciała 12, Kraków
Temat? "Zapach Kobiety", to cykl fotografii Rafała Brasławskiego, którego tematem przewodnim są kobiety, ich nastoje, głęboko skrywane fantazje oraz pragnienia, zamknięte czarno-białym kadrem.
Gorąco polecam :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
nataszach
Z cyku ogłoszenia parafialne, zapraszam na wystawę pt. "Zapach Kobiety"
A z cyklu pytan ciekawskiego.Karolinka tez bedzie-codziennie?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A z cyklu pytan ciekawskiego.Karolinka tez bedzie-codziennie?
Już spieszę z odpowiedzią: na otwarciu Karolinka na pewno będzie, a potem... potem to pewnie raz w tygodniu wpadnę tam na kawę co by pogapić się na nagie kobity na ścianach :))
-
Moje kuchenno-makaronowe wariacje, zapraszam :)
188
189
190
-
Z wrzutki kuchenno-makaronowej to ostatnia fotka najbardziej mi podchodzi :-)
-
Bez zachwytu.Ku woli krytyki.ostanie byloby bardzo dobre gdyby nie ostrość -drona korekta,moim zdanie do słoika powinna być a reszta rozmta.
-
Jeśli już, to pierwsze.
Tyle, że ostre wolałbym luźne makarony a słoik już niekoniecznie.
edit
Aha i jeszcze jednolite tło ;)
-
Jakby Ci się udało utrzymać te luźne makarony tak w GO jak na zdjęciu drugim, to słoik w tym miejscu w którym jest na pierwszym wyglądałby całkiem nieźle.
Pozdrawiam AP.
-
Dziękuję za wpisy, a tymczasem dorzucam jeszcze dwa z serii kuchennej, tym razem szkło:
191
192
-
192. wolałbym mniej rozmyte. Pozdrawiam AP.
-
I ostatnia wrzuta z tej serii, a potem wezmę się za odp na Wasze sugestie :)
193
194
-
-
Jak powiedziałby Szekspir: "Pić albo nie pić, oto jest pytanie!".
195
196
197
-
Czy to jakaś antyalkoholowa akcja? ;)
Może próbowałaś też z innymi kieliszkami? MZ fajnie mogłoby być z dużym, pękatym kieliszkiem do czerwonego wina (2 i 3) :roll:
-
Dwojeczka jak dla mnie :-)
-
197 najlepcejsze :)
Galeria :)
(chociaz mogloby byc symetrycznie, rowno)
-
195 Znakomitość, miodność, treściwość i super przekaz! Powinno do "publicznej" trafić, to fota z tych, co to na dłużej zatrzymują.
-
Wszystkie 3 z ostatniej serii do mnie mówią, przekaz zainterpretowany czarno-białą estetyką i zderzeniem dwóch podmiotów - to, to, to i ja.
Niezwykle pomysłowe, proste, zakomponowane adekwatnie do tematu, skrótowe, metaforyczne, czysta idea.
Za @kaczym stawiam najwyżej ostatnie. Zdefiniowany kielich oraz zredukowana do popiersia, do wycinka, ducha, rozmyta postać bez spojrzenia, zatracona, wypalona a wciąż ludzka.
Ależ Autorze Ty masz pomysły!
Pzdr, TJ