Tak, fajny walet. I światło i pomysł (wiem, wiem, było ale dawno).
Wersja do druku
Tak, fajny walet. I światło i pomysł (wiem, wiem, było ale dawno).
Z odbiciem lepsze, pasuje układ rąk do karty.
"Walet" rewelacyjny. Świetna praca.
Poniżej przebrzydła moja morda (fotę popełnił mój szef)
podczas focenia poniższych zdjątek
Walet- świetna praca i z przyjemnością można ją podziwiać. Gratki dla Szefa fajne ujęcie jak działa stabilizacja w Twojej lewej ręce. Efekty makro podobają się z uwagi na efektowne rozbłyski światła na kropelkach tworzące kolorową świetlną mozaikę.
no niestety nie stabilizowałem się z rana, bo po foceniu trzeba było prosto do pracy jechać ;)
To konwerter makro Raynox DCR-250 :) Polecam, najtańszy sposób na dobre makro (cena około 150 zł).
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
więcej przykładów użycia tego konwertera:
konwerter ten stanowi idealne połączenie z ZD 40-150.
próbka na szybciora Sigmy 70-200/2.8 przy 200mm i f=2.8, ISO800, zmniejszone do 1600x1200 i poprawiony jedynie WB. Odległość od obiektu około 1.5m, ostrzone w punkt na oko słonika. Fota z ręki.
http://img172.imageshack.us/img172/1...182197ahj2.jpg
poniżej crop 1:1 bez zmian WB.
Jak widać obiecujące szkiełko i ładna plastyka obrazu się zapowiada. Gratki.
Czy to makro z ZD 40-150 + Raynox DCR-250 to z ręki? :shock:
tak, wszystko z ręki inaczej się nie da
następny sampelek, wycinek 1:1 ze środka kadru, 200mm/2.8 odległośc od obiektu 1m. Polecam otwierać na nowej karcie. Wywołane tylko z RAW. AF sprawuje się super, jest bardzo szybki.
mydło trochę... :twisted:
200/3.5 centrum kadru, 1:1
Oooo! :shock:
e? Dlaczego nie walniesz tego do wątku o sigmie?
resztę sampli skleję w jakiś sensowny test. Tak, że tyle na razie.
grizz: bo to takie próbne strzały, noszę się z zamiarem zrobienia testu do olypedii.
Przydałoby się kilka sampli w rawach wrzucić na raw.fotosite.pl. Niech każdy sam sobie obrobi i wyrobi zdanie na ten temat.
Zrobiłem pełny test tej Sigmy przy ogniskowych 70,100,135,200 i przysłonach 2.8/3.5/5.6/8 dla każdej z ogniskowych. Jak to ogarnę to spróbuję to jakoś zamieścić, może w olypedii. RAWy z pracy podeślę na raw.fotosite
A dla marudników crop 1:1, 200mm/6.3:
tak więc, test jest już napisany, zdjęcia do niego przygotowane, ale niestety nie mogę zakładać wątków w dziale Obiektywy w E-System. W związku z czym czekam na reakcję administracji jak to wrzucić, bądź na forum, bądź do Olypedii.
Z dzisiejszego koncertu, sigmą 70-200/2.8. Basista Des Moines:
Piękne światło wyszło. Szkoda że twarzy lekko nie obrócił ku Tobie. Byłoby bosko...
Zdjęcie z koncertu zacne.
Dobry kadr i piękne światło to fakt.
Mogłoby tylko być go trochę więcej (światła) na policzku modela.
z dzisiejszego popołudniowego spaceru:
jak dla mnie - bomba !
Zaczarowany pierścień Arabelli :D
tak a ten facet to Rumburak
wracając do koncertowego zdjęcia - bardzo udane, ma klimat pewnie też dlatego że nie obrócił twarzy
Bardzo wymowne to zestawienie. Tak kojarzy mi sie z zdziczeniem człowieka i ucywilizowaniem ptaka przez przystosowanie sie do warunków życia.
Super pomysł i świetne zdjęcie.
Świetna symbolika ptaszyska na śmietniku z tym człowiekiem ... Oboje są tam w jednym celu
Jak dla mnie dzemski nieźle zaszalał z tym zdjęciem. Po prostu - siła ! Jest pomysł i świetna realizacja. Proszę o bis !
jeden spacer
obserwowałem tego człowieka, przez jakiś czas i łaziłem za nim robiąc mu zdjęcia, w międzyczasie obserwowałem gawrony, no i jakoś tak samo mi się skojarzyło, że w sumie, i ten człowiek i gawrony są do siebie podobni.
celowo czekałem na gawrona, żeby ustawił się tak a nie inaczej.
miło mi, że się Wam podoba, dziękuję :)
7 marca 2009 swoje pierwsze urodziny obchodził Teatr Centralny - inicjatywa Centrum Kultury w Lublinie, której założeniem jest regularna prezentacja dokonań artystycznych związanych z Centrum Kultury twórców teatralnych.
Scena Teatru Centralnego łączy działalność Teatru Provisorium i Kompanii "Teatr", Lubelskiego Teatru Tańca, Teatru MAAT Projekt, Sceny Prapremier InVitro i od niedawna neTTheatre, prezentując różne formy teatralne. Prezentacje te mają pokazać szeroką ofertę artystyczną skupioną wokół Centrum Kultury oraz stworzyć nową stałą scenę teatralną, będąca interesującą alternatywą wobec istniejących już w Lublinie teatrów o określonym repertuarze i formie.
W ramach działalności sceny powstały spektakle Teatru Provisorium i Kompanii "Teatr" "Homo polonicus" i "Emigranci", Lubelskiego Teatru Tańca "NN. Spektakl inspirowany życiem i twórczością Wacława Niżyńskiego", "Daleko od ciała", "Kosmos", Teatr MAAT Projekt "My (Requiem)" i Sceny Prapremier InVitro "Nic co ludzkie", "Pool (no water)", "Żółta strzała" w koprodukcji ze Studiem Teatralnym KOŁO i "Ostatni taki ojciec". Obok nich Teatr Centralny w swoim repertuarze prezentował spektakle Teatru Provisorium i Kompanii "Teatr" "Ferdydurke", "Do piachu", "Trans Atlantyk", Lubelskiego Teatru Tańca "48/4", "Okno", Teatru MAAT Projekt "JIU", Solo Projekt 2008 w ramach którego pokazano Barbarę Bujakowską i Marcina Janusa Movement Modulars Synthesis, Tomasza Bazana "Lang" i Karola Tymińskiego "Orlando", Sceny Prapremier InVitro "Kamienie w kieszeniach" i spektakl Pawła Pabisiaka "Jednocześnie".
W programie urodzin:
# 19.30 Klub Centrala - Wystawa fotografii "Rok Teatru Centralnego w fotografii" dokumentujących spektakle Teatru Centralnego. Autorami zdjęć jest sześcioro fotografów związanych z Teatrem Centralnym - Marta Zgierska i Maciej Rukasz (Agencja BlowUp), Lesław Skwarski (CK), Przemysław Szyszka, Michał Jadczak i Emil Zięba (dzemski). (fotografie zawisną tez na korytarzu CK na dole)
# 20.00 Sala Nowa Centrum Kultury Koncert Tria Passini – Moński - Kolokol
Koncert inspirowany jest pracą nad spektaklem "Wszystkie rodzaje śmierci" na podstawie Siddharthy Hermana Hessego i podróżą do New Delhi i Lucknow.
# Denis Kolokol - kurator, promotor sztuki, niezależny dziennikarz, wydawca, muzyk, twórca mocno bezkompromisowej witryny internetowej www.indie.org.ua o poglądach lewicowych i awangardowych;
# Daniel Moński – muzyk kolektywu Masala SoundSystem, gra na instrumentach perkusyjnych – darabuka, daf, bendir, cajon, tabla, dhol;
# Paweł Passini - reżyser, twórca pierwszego na świecie teatru internetowego, muzyk grający do swoich spektakli, autor nieistniejących słów i brzmieniowych paradoksów, "klarnetklawiszevocoderloopstationkaosspadmpcelekt onenovation"
# Integralną częścią koncertu były wizualizacje Marii Porzyc
skład z koncertu:
https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-29258
Jeszcze kilka fot z koncertu zespołu GramOFFon i Avarya (ostatnia fotka)
Nono,.... koncertowo udane :), gratki.
Klasa koncertówki - fajnie ta Sigma pracuje ;)
Seria: Stereotypy
Tytuł: Stare (Nie)Dobre Małżeństwo
nie dopisujcie sobie jakichś lesbijskich podtekstów bo ich tu nie ma
moje pierwsze skojarzenie to:
- wizja autora, co robi z facetów "stary związek małżeński" :shock:
ciekawy pomysł, chociaż do mojej interpretacji tło jest zbyt ascetyczne :-).
fajne to ostatnie , ciekaw jestem bardzo jak seria się rozwinie...