-
Jak lubisz budowle z białego kamienia to wybierz się do Taj Mahal w Indiach - ogromny pałac (jeden z siedmiu cudów świata) z jaśniutkiego marmuru i w pięknym stylu (podobno fundator, maharadża, ściągnął najlepszych fachowców z kontynentu, a jak skończyli robotę to ich pozabijał żeby niczego podobnego nie mogli wybudować).
A co do nazwy "Baptiserium" - wypowiedziałem się w komentarzu do fotki (udanej fotki!) :)
-
Bialy kamien - ta informacja tylko dodaje smaku tej pieknej fotografii :D
Duzo powietrza tu jest, a zyzizy jak wiadomo uwielbiaja powietrze!
-
Tak, to jest powszechnie znana cecha zyziz ;)
Co do Taj Mahal, to na razie zbieram papierki :?
-
Ładne te ostatnie :)
Te witraże to pewnie w Photoszopie zrobione?
-
Oleryk, nie znam się na fotografii architektury, takie zdjęcia nie budzę we mnie emocji. Więc trudno mi komentować Twoje prace. Ale zaczynam je poznawać po miniaturach. ;)
Ostatnie bardzo mi się podoba, choć IMHO niepotrzebnie pokombinowałeś z usunięciem koloru i zostawieniem barwnych witraży. Albo BW, albo kolor. IMHO bardzo fajnie wyglądałoby to zdjęcie, gdybyś zostawił kolorowe witraże, zaś z reszty mocno ściągnął saturację (nie usuwając koloru zupełnie).
Pozdrawiam
R.
ps. Może dlatego ostatnie mi się podoba, bo są na nim ludziki. Małe, bo małe, ale są. ;)
-
Santa Maria i Oj Maleńki rewelacja
-
Dzięki za dobre słowa, Panowie :)
Rafał, na wszystkich trzech ostatnich, są małe ludziki ;)
"Nieodparte mam wrażenie, że"...z murami lepiej mi wychodzi, niż z ludźmi :|
-
-
Świetne szarości, na punkcie których jestem przewrażliwiony :D
-
Wow! Wspanialy widok! A wrazenie poteguje sie, jak sobie wyobraze, jak to musialo cieszyc ludzi w tamtej epoce. My mamy wiele innych punktow odniesienia, i Swiat jest otwarty, jak nie osobisicie to przez net, ale wtedy dla mieszkancow tamtej okolicy lub przyjezdnych !!! To byl oszalamiajacy popis mozliwosci umyslu i pracy czlowieka! :idea:
A Twoja fotka "skromnie" i dobrze to piekno pokazuje :D :!: