Odp: Nowy OlyRulez "Panoramowanie"
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
I świetnie! + za naukę.
Zobacz, że gdyby temat był rygorystycznie opisany, to tego zdjecia byś nie uświadczyła. I zamiast przykładu byłaby jałowa definicja.
Nie jestem przekonana...
jak widać każdy z nas inaczej interpretuje nawet sztywne definicje :roll::shock:
strach mysleć co by było bez definicji i zasad
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
... gdyby temat był rygorystycznie opisany, to tego zdjecia byś nie uświadczyła.
Ale za to byłyby inne zdjęcia, spełniające kryteria.
Cytat:
Zamieszczone przez
edorka
Nie jestem przekonana...
jak widać każdy z nas inaczej interpretuje nawet sztywne definicje :roll::shock:
strach mysleć co by było bez definicji i zasad
TO po co definicje zamieszczać w konkursie skoro i tak byłyby interpretacje. 1 słowo przyniosło kilka stron... ile przyniosłaby definicja!
Zabawa - taka idea przyświeca OR.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Bo to jest dobre zdjęcie!
Nie zastanowiłeś się, że sposób, który miał na myśli A56, jest trudniejszy niż sposób, w jaki zdjęcie zrobił Maciek?
Może właśnie o tę trudność chodziło?
Kiedyś ludzie pstrykali negatywy lub slajdy, a niedobrzy inżynierowie w laboratoriach firm foto ślęczeli nad jakimiś rozwiązaniami, które przez niektórych długo były uznawane jako droga na skróty. Jakaś matryca, która rejestruje obraz, jakiś wyświetlacz, na którym można podejrzeć zdjęcie i ewentualnie od razu poprawić ujęcie. Ewidentnie pójście na łatwiznę... Taka analogia mi się nasunęła ;)
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Kiedyś ludzie ...
Kiedyś ludzie, chodzili wyłącznie "na piechotę".
Czy dziś, w dzięki postępowi technologicznemu, powinniśmy zapomnieć do czego nam nogi? :-P
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Kiedyś ludzie, chodzili wyłącznie "na piechotę".
Czy dziś, w dzięki postępowi technologicznemu, powinniśmy zapomnieć do czego nam nogi? :-P
Cholera, myślę i myślę nad ciętą ripostą i muszę uznać Twoją wyższość ;)
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
... muszę uznać Twoją wyższość ;)
Całe szczęście, bo mi już się argumenty skończyły :-P
Zastanawia mnie jedna rzecz.Jak to jest,ze kilku dopytuje o zasade panoramowania a pozniej wybiera fotke jako najlepsza mimo,ze nie jest fotka w temacie.
To tak jak by konkurs byl na fote sportowa a ktos wstawi piekny portret i wszyscy wybiora bo jest sliczny i wnuczek portretowanego gra w pilke na podworku.
W konkursie ocenia sie foty najlepsze(w temacie) a nie te ktore sie najbardziej podobaja.Jesli nie umiem,nie znam sie na danej kategorii to nie wybieram,mimo,ze jedno jest sliczne wg mnie a inne nie.Albo,bo jedno to kumpla z dzielnicy a innych autorow nie znam.
Ciekawym czy ktos nie zalozy temata w stylu"zaglosujcie na te fote",pomozcie wygrac.Wszak byly juz takie watki i kazdy na zlamanie karku lecial klikac.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgree n::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ps:Nogi sa do mycia albo do depilacji.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Odczep się ode mnie. Nie podoba mi się Twój protekcjonalny ton.
Jeżeli nie masz nic do powiedzenia w tej dyskusji- zamilcz. Masz coś do mnie- napisz na PW!
Niemiły jesteś dla mnie. Niesprawiedliwie.
Długo się przyglądałem po cichutku, jak drążysz jak woda w Krasie i doszedłeś końcu do suchej definicji. Tylko co ona ma wspólnego z wyrazem artystycznym i z fotograficzną kreacją czy autorskim opisem rzeczywistości. I czy warto było?
A tak w ogóle to w trybach rozkazujących mów sobie i pisuj wśród swoich zstępnych, proszę, nie do mnie.
PS. Możesz mnie sobie dodać mnie do ignorowanach jak Ci się moje wypowiedzi nie podobają.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Zastanawia mnie jedna rzecz.Jak to jest,ze kilku dopytuje o zasade panoramowania a pozniej wybiera fotke jako najlepsza mimo,ze nie jest fotka w temacie.
To tak jak by konkurs byl na fote sportowa a ktos wstawi piekny portret i wszyscy wybiora bo jest sliczny i wnuczek portretowanego gra w pilke na podworku.
W konkursie ocenia sie foty najlepsze(w temacie) a nie te ktore sie najbardziej podobaja.Jesli nie umiem,nie znam sie na danej kategorii to nie wybieram,mimo,ze jedno jest sliczne wg mnie a inne nie.Albo,bo jedno to kumpla z dzielnicy a innych autorow nie znam.
Ciekawym czy ktos nie zalozy temata w stylu"zaglosujcie na te fote",pomozcie wygrac.Wszak byly juz takie watki i kazdy na zlamanie karku lecial klikac.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgree n::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ps:Nogi sa do mycia albo do depilacji.
Wiesz, dla mnie akurat dyskusyjne jest czy fota jest w temacie, czy nie. Gdyby było tak czarne lub białe jak napisałeś nie byłoby całej tej dyskusji.
P.S. Nie zapominaj, że nogi są do samej ziemi :-P