Tylko, że nie o to chodziło aby dobrze wywołać. Flara, blik, ma być widoczna:)
Pewnym problemem jest, jak ktoś chce mocniej wyciągać z głębokich cieni .orf z E-M10 to w większości wołarek RAW pojawia się w tych miejscach purpura.
Wersja do druku
No właśnie to trochę mocniej to jest wyciąganie 4EV.
Z ISO 200 zrobiliśmy sobie ISO 3200. Pytanie jakie to ma sensowne zastosowanie.
Tutaj ostatni przykład to właśnie iso 200 +2 EV i jeszcze z rozjaśnionymi cieniami.
Dzień 10
http://www.epicure.pl/olympusa-strzal-w-dziesiatke/
Tylko tyle. Więcej już nie dam rady ;) Cały nowy tekst, kilka nowych fotek, wszystko w jednym. Misja zakończona! :)
Przeczytałem sobie z rana... Solidna praca.
Co do wad użytkowych, podjąłeś kwestię wielkości ramek AF. Ja ze swojej strony dodałbym co innego. Bardzo, ale to bardzo brakuje mi możliwości konfigurowania aktywności konkretnych punktów AF. Nie potrzebuję wszystkich 81 pól. Chciałbym sobie zdefiniować jedenaście (powiedzmy, że według układu pentaksowego) i jedynie na nich pracować. Zmiana jednego pola na drugie byłaby znacznie szybsza. Owszem, można sobie ustawić te wielkie prostokąty, ale nie mogę się do tego rozwiązania przekonać.
Porządna recka, z sensem napisana i o tym o czym pisać się powinno.
Z uwagą i radochą przeczytałem
Epicure bardzo fajna recenzja, z przyjemnością przeczytałem. Gratuluję.
Epicure,
dzięki za recenzję, dużo wysiłku włożone, sporo roboty, dobrej, zrobione - w końcu osoby zainteresowane technikaliami mogą znaleźć to, czego szukają.
Brawo!
pozdrawiam,
epicure, nie widiziałam jeszcze na Forum tak dobrego testu jak Twój. Należą się brawa.
Super recka.
Prośba o podzielenie się ustawieniami CUSTOM podpiętymi pod kółko trybów;) Wiadomo...kazdy korzysta z tego tworząc settingi pod siebie jednak jestem ciekawy jak to u Ciebie wygląda.