Masz rację..........technika czyni pracę łatwiejszą,ale nie zawsze przez to jej efekty są lepsze :D Z pewnoscia powiększa takż "pole" obiektów mozliwych do sfotografowania i chwała jej za to.
Wersja do druku
Masz rację..........technika czyni pracę łatwiejszą,ale nie zawsze przez to jej efekty są lepsze :D Z pewnoscia powiększa takż "pole" obiektów mozliwych do sfotografowania i chwała jej za to.
Mam ci pokazać co to znaczy czerwono - zielona sieczka z Olympusów sprzed LiveMos? ;>Cytat:
Zamieszczone przez dzemski
Mathu, przeczytaj moją stopkę
No ale co ja na to poradzę, że ISO1600 z Olympusa wygląda okropnie, a z Canona ma po prostu ziarno?
taka specyfika systemu.
Ja, żeby nie focić powyżej ISO400 kupiłem najpierw Zenitara 50/1.7, potem Chinona Tomiokę 55/1.4, a teraz Sigmę 30/1.4 i w kościele macham foty w ISO200 z czasem 1/60-1/120 bez lampy. Jestem zadowolony. Teraz z E3 dostanę szym w ISO1600 na poziomie ISO400 w E300. Będę jeszcze bardziej zadowolony :) Olka nie rzucę, kocham ten sprzęt (od lat pracuję z mikroskopami tej firmy).
Jojczenie to strata czasu....za mało wiadomo.
Ciekawi mnie tylko czy ratowanie przepaleń będzie lepsze niż w E-1 ( .5 EV)...no i kiedy zobaczymy jakiegoś RAW-a bo to najważniejsze (przynajmniej dla mnie).
Mogę pojojczec na to ze prawdopodobnie dużo pracy programistów firmware do E-3 poszlo na różnorakie kosmiczne systemy NR, co prawdopodobnie po ewentualnym kupnie wyłączę raz na zawsze (oby sie dało!), (wlasnie to zrobiłem po kupnie E-510 (sharpness -2, NR off....), i obraz od razu zyskał na plus...)
Zacznij używać FireFox'a on Ci podkreśli błędy i skończą się Twoje problemy z literówkamiCytat:
Zamieszczone przez voovoo2
Ostatnią wersję znajdziesz tu:
FireFox
Według tego co piszą na fourthirdsphoto.com, z rozmowy z Olympusem wynika, że dynamika jest o 1/3 EV lepsza w stosunku do E-510, czyli żadna rewelacja.Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Gdzie to masz?
edit: i co z tym AF w LV?
http://fourthirdsphoto.com/vbb/showthread.php?t=17933Cytat:
Zamieszczone przez grizz