1 załącznik(ów)
Odp: Gatki popRAWkowe gadki truizmy wszelakie
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Tu bym podyskutował. Mnie się wydaje, że ostatnio dajesz POLSILVERY :-P
helmuth, no pomyśl: czy ja mógłbym takie obrzydlistwo pokazać?
No Powiedz mógłbym??
No mógłbym, ale nie pokazuję.:mrgreen::-P
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
helmuth, no pomyśl: czy ja mógłbym takie obrzydlistwo pokazać?
No Powiedz mógłbym??
Właśnie pokazałeś :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Ja?? No Arek, chopie!
Ano ja... .:cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
No Powiedz mógłbym??
Regulamin i materiał do popRAWki to jedno a co możesz pokazać i co pokazujesz, to całkiem inna bajka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Ja?? No Arek, chopie!
Jaki skromny! :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Regulamin i materiał do popRAWki to jedno a co możesz pokazać i co pokazujesz, to całkiem inna bajka ;)
Jaki skromny! :mrgreen:
Już Zapomniałeś jaki był rejwach jak poleciały foty z galerii popRAWki za niezgodność z regulaminem?
A najgłośniej krzyczeli Ci, którzy bohomazy tworzyli.
Napiszę jeszcze raz: trzeba myśleć i tyle. Miejsce na efekty fantasmagorii wszelakich,
jest w wątku i nawet zachęcam do ich wstawiania, konkurs insza inszość i by te sprawy
jakoś pogodzić od przyszłego roku będą dwie, tylko dwie edycje: jedna - bez obostrzeń
druga - ta będzie dużo mniej popularna, właściwa popRAWka czyli zgodna z pierwotnym założeniem.
Poprawiamy wołanie RAW i "post processing" mający jedynie na celu pokazanie lepszej/ciekawszej wersji
tego samego kadru.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
A to ja wklejam gady, lelenie, wodogrzmoty i inne cuda? :mrgreen::-P
Obiektywnie, w tej edycji były cztery prace poprawkowe, z czego trzy zasłużyły na uwagę.
P.S.
Ja Wam daję brzytwę... a co z nią zrobicie Panowie Szlachta, to tylko od Was zależy, nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
" Były cztery, z czego trzy zasłużyły na uwagę. " To już wiem czyja była ta czwarta. :evil: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
...od przyszłego roku będą dwie, tylko dwie edycje: jedna - bez obostrzeń
druga - ta będzie dużo mniej popularna, właściwa popRAWka czyli zgodna z pierwotnym założeniem.
Poprawiamy wołanie RAW i "post processing" mający jedynie na celu pokazanie lepszej/ciekawszej wersji
tego samego kadru.
Nie byłbym taki przekonany, że druga (zgodna z pierwotnym założeniem) będzie mniej popularna. Pierwsza wszak trudniejsza mz. Raz, że trzeba w miarę wywołać to jeszcze trzeba wymyślić coś dobrego na fotomontaż i dobrze go wykonać.
Przewidujesz anonimowość prac?
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Nie byłbym taki przekonany, że druga (zgodna z pierwotnym założeniem) będzie mniej popularna. Pierwsza wszak trudniejsza mz. Raz, że trzeba w miarę wywołać to jeszcze trzeba wymyślić coś dobrego na fotomontaż i dobrze go wykonać.
Cały czas mnie to gryzie, w zasadzie da się zrobić... tylko czy na prawdę warto? Widzisz to jednak jest podanie w wątpliwość
uczciwość głosujących.. nie wiem. Mogę to zrobić. Może puszczę ankietę i zobaczymy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
...Widzisz to jednak jest podanie w wątpliwość uczciwość głosujących.. nie wiem...
Tak bym tego nie odbierał. Według mnie będzie lepiej jeśli głosujący nie będzie wiedział na kogo głosuje. Skupi się tylko i wyłącznie na danej wersji zdjęcia.
Pomysł z ankietą popieram:)
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Myślę, że masz rację co do popularności. Wystarczy zobaczyć ile głosów mają prace typowo popRAWkowe, a ile te z fotomontażem. Jak widać popRAWkowe są dużo lepiej postrzegane to i popularność nie spadnie. W tych popRAWkowych dopuścił bym wykorzystanie możliwości jaki daje program w którym obrabiam zdjęcia. Czyli wszelkiego rodzaju filtry, gradienty, odbicia lustrzane, stemple, czcionki, gumki, pędzle, ołówki którymi możesz rysować itp. ale bez zastosowania innych zdjęć.