Podobno ogłoszenie nowego korpusu będzie tak pod koniec kwietnia, początek maja.
Jeśli korpus będzie fajny, to pod koniec roku zmienię PENa :)
Wersja do druku
Podobno ogłoszenie nowego korpusu będzie tak pod koniec kwietnia, początek maja.
Jeśli korpus będzie fajny, to pod koniec roku zmienię PENa :)
Jesli będzie dostepny dopiero jesienią to za chwilę zrobię wielką wyprz dużego E łacznie ze szkłami. Naprawde, G2 w większości sytuacji sprawdza mi się świetnie.
Żal 12-60 a zwłaszcza 50-200, ale tak rzadko ich używam, że lepiej puścić je do kogos kto zrobi z nich użytek.
Ja dużego 14-35 nie oddam, choćby mi na żywca wycinali...
Powoli łamię się do 12-60. Najprawdopodobniej wyskoczy olkowe 12-35, a dla mnie to za krótko. Widzę, że ten af nie jest jakoś przerażająco wolny. Ważny mi jest równy kadr, do widoczków i reklamy. Tak, że jakby co... :)
50-200 to jednak sobie waży. 40-150 jest bardzo przyzwoity, choć oczywiście trzeba go traktować jak f=7
W 4/3 były jasne zoomy, a nie było jasnych stałek. W m4/3 są jasne stałki, a nie ma jasnych zoomów. Co za ironia... ;)
Mało który producent może sobie pozwolić na wypuszczenie aż tylu nowych obiektywów.
Więc niestety/stety zostaje nam czekać na prawdopodobną premierę jasnego zooma od Olka.