Odp: Opuszczone - Zrujnowany Krajobraz (wątek otwarty)
Do andtora2 wracając do mojej foty- jasność. Przyznaję że trochę ciemniejsza wersja bardziej mnie się podobała, dlatego taką wstawiłem. Chodziło mi o pokazanie pomieszczenia i wpadającego przez zacegłowane okno światła. Całość miała wyglądać ciekawiej i mrocznie. Ale to tylko moje intencje.
A na bieżąco widzę, że sabkon cały czas świetne fabrykowiska pokazuje.
Tak trzymaj, masz we mnie widza:grin:
---------- Post dodany o 21:31 ---------- Poprzedni post był o 21:28 ----------
Ostatnia wrzuta sabkon, fajna i przypomina mi bardzo wnętrza zabytkowe elektrowni Scheiblera zamienionej na EC-1 przy dworcu Łódż Fabryczna. Teraz się tam buduje Nowe centrum Łodzi.
4 załącznik(ów)
Niemal centrum Bytomia... Spółdzielnia Milkos Bytom
SMB1
Załącznik 79342
SMB2
Załącznik 79343
SMB3
Załącznik 79344
SMB4
Załącznik 79345
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Przyznaję że trochę ciemniejsza wersja bardziej mnie się podobała, dlatego taką wstawiłem. Chodziło mi o pokazanie pomieszczenia i wpadającego przez zacegłowane okno światła. Całość miała wyglądać ciekawiej i mrocznie.
Wiem co chciałeś osiągnąć ale moim zdaniem niezbyt to wyszło. Gdyby jeszcze to wpadające światło dawało smugę przez całą ścianę byłoby ok, a tak najzwyczajniej jest po prostu za ciemne zdjęcie.
Wrzut sabkona super, podoba się, szczególnie 1 i 3.
Edit.
Z Bytomia też się podobają. B2 i B4
Yamada, świetna wrzutka. SMB4 - dziury po strzałach :D jest moim faworytem.
PS. Wojna tam była jakaś, czy co?
No bo widzisz, to jest północna ściana, tak promienie słońca nie docierają w postaci smugi. To zdjęcie miało mi pokazać jak to wyjdzie. Teraz już wiem. Czekam na słońce żeby zrobić coś efektownego na południowych ścianach i wydobyć smugi promieni w kilku fajnych pomieszczeniach. Tak jak pokazał to yamada na fotach SMB3 i SMB4. ja jestem cirpliwy, poczekam na moje światło:grin:
Biker, czasem trzeba mieć "cufal" i trafić na odpowiednią porę, roku, miesiąca, dnia, godzinę. W Milkosie byłem kilka razy i tylko raz złapałem taki kont światła że były promyki przez te otwory.
Wiem, dlatego ja najpierw poszedłem "przetrzeć szlak" pod względem zapoznania sie z tymi ruinami. A musicie wiedzieć że choć to podobno rudera, ma spore wzięcie. Ja fociłem, a tuż za kadrem, ktoś coś z murów wykówał, a po schodach następni z aparatami wchodzili.:grin: To jest niesamowicie trwały budynek z cegły. Zrobiony naprawdę solidnie, ale czas swoje już zrobił i ludzie też łapy dołozyli. Trzeba wiedzieć gdzie nogi postawić itp.
Sporo widziałem i wrócę tam na kolejne foty ze słońcem w roli głównej.:grin:
4 załącznik(ów)
ładna "bajeczka" na dobranoc...lubię horrory :mrgreen: