Odp: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)
Sapphiron, nikt nie traktuje Twoich wypowiedzi jako atak. Po prostu Mirek napisał co miał napisać i uznał iż tyle wystarczy - takie jego prawo. Chcesz dowiedzieć się więcej, zapodaj następną fotę :)
PS Ja nauczyłem się jednego - nigdy nie wierz własnym zmysłom, zawsze lataj na instrumenty.
Modelka fajna, fajna figura,spojrzenie przyciąga,ale te włoski na przedramieniu i brzuchu to bym delikatnie wyretuszował. Sam kadr bardzo mi się podoba. Wrzuć coś jeszcze z tą panią:)
2 zastrzezenia:
1. Mogla troche wciagnac powietrze
2. Koniecznie te meskie owlosienie wykasuj, wiem, ze to naturalne ale strasznie mi psuje odbior
Fajny kadr.
pozdrowionka
wciagnąć powietrze? uważasz że wygląda niekorzystnie grubo?
a co do owłosienia i redukcji innych mankamentów. Powiedzmy że na dłuższy czas odrzucam narzędzia retuszerskie. Póki nie nauczę się obsługiwać światła to zostaję przy naturalności.
Linia żeber jest ogólnie pożądana, ale tu chyba chodzi raczej o rozłożenie się światła na sylwetce- mozliwe że wyglądało by ciekawiej,ale to już subiektywna ocena:)Wg mnie nie ma sobie nic do zarzucenia jeśli idzie o figurę-w żadnym wypadku nie wygląda grubo.
Portrety to nie moja bajka, ale...
Po serii mocnych agresywnych kolorów, mamy tu miłą odmianę. No, podoba się.
A zastrzeżenia ? - jak koledzy wyżej. Kłaki ogolić lub zdepilować, pieprzyki to trzy ruchy (bo są trzy pieprzyki) :mrgreen:
hmmm, choć one to właściwie mogą zostać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Portrety to nie moja bajka, ale...
Po serii mocnych agresywnych kolorów, mamy tu miłą odmianę. No, podoba się.
A zastrzeżenia ? - jak koledzy wyżej. Kłaki ogolić lub zdepilować, pieprzyki to trzy ruchy (bo są trzy pieprzyki) :mrgreen:
hmmm, choć one to właściwie mogą zostać.
Ja tam wole zdjęcia z "pieprzykiem" ;)
Saphirron,
Chodzi o zeberka i podkreslenie linni, nawet wdechu nie musiala robic tylko lekko sie wyciagnac. Co do retuszowania, to totalnie Cie popieram i tez lubie naturalne zdjecia ale w tym przypadku zrobilbym wyjatek, to jednak nie jest ingerowanie wysokim poziomem w zdjecie, a jednak zdecydowanie poprawi odbior
pozdrowionka
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
a co do owłosienia i redukcji innych mankamentów. Powiedzmy że na dłuższy czas odrzucam narzędzia retuszerskie. Póki nie nauczę się obsługiwać światła to zostaję przy naturalności.
Piegi i depilacje zalatwisz filtrami.Retusz to jeden z filarow gotowych prac.Swiatlo to jedno,ale co zakladasz by je przytlumic ,skierowac,ukierunkowac to drugie.Nie retuszuje sie do kartotek policyjnych.Swiatla ucz sie na manekinach a nie na zywach ludziach.Na manekinach bedziesz miec tylko swiatlo.Zywe ludzie dodaja Ci opcje typu-a ta jest ladna to obleci,ta jest sliczna to jej jeszcze raz zrobie,a ta jest brzydka i gruba to nie bede jej zdjec robic.A jeszcze jak zaczniesz motywowac tym ,ze jest innej urody i kruchej bardzo kruchej sylwetce to juz zgineles.