Odp: Panasonic Lumix DMC-G5
Cytat:
Zamieszczone przez
2ev
Ale w ich sklepie już nie ma
A gdyby były to ktoś by kupił?
Przecież tam cena była by większa o jakieś 1000 zł od zestawu z kitem w Gliwicach...
Nie, nie.
Mi chodziło o to, że może na stronie internetowej jest przedstawione samo body ale w sklepie internetowym już takowego nie ma.
Kolejny test - optyczne.pl - http://www.optyczne.pl/190.9-Test_ap...sumowanie.html
Nie zgadzam się trochę z wynikami (np Panas przegrał z OMD w temacie lampy, którą do OMD się dopina) ale ogólnie jest w miarę rzeczywiście.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
.....np Panas przegrał z OMD w temacie lampy, którą do OMD się dopina.....
Dla jasności - w OMD dopina się palnik a nie lampę. Lampa to coś co ma jakąkolwiek własną autonomię, choćby własne zasilanie. Wszakże ów palnik z OMD ma tę zaletę że potrafi wyzwolić lampy zewnętrzne. W G5 też to działa?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Dla jasności - w OMD dopina się palnik a nie lampę. Lampa to coś co ma jakąkolwiek własną autonomię, choćby własne zasilanie. Wszakże ów palnik z OMD ma tę zaletę że potrafi wyzwolić lampy zewnętrzne. W G5 też to działa?
No w G5 nie ma sterowania lamp zewnętrznych. Jednak dopinany palnik to dziwne rozwiązanie - wystarczyłoby powiększyć kominek pewnie o 0.5cm w każdą stronę...
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Faktycznie, roznica w dynamice G3 vs G5 jest tak marginalna? Wg tego testu zaledwie 0.1EV dla dla najlepszej jakosci obrazu.
Cytat:
Zamieszczone przez
jrc
Faktycznie, roznica w dynamice G3 vs G5 jest tak marginalna? Wg tego testu zaledwie 0.1EV dla dla najlepszej jakosci obrazu.
W rzeczywistości (w użytkowaniu) największy zysk jest w szumach. ISO jest tak o ~1Ev wyżej użyteczne, dynamika nie wiem czy jest dużo większa, ale ja nie widzę problemu pod tym względem w żadnym z tych modeli...