Odp: W czym nosicie swoje OM-D E-M5 ?
Crumpler chyba nie ma w Polsce żadnej oficjalnej dystrybucji. Parę sklepów oferuje tylko jakieś starsze modele toreb, które raczej nie sprzedają się za dobrze, bo ich ceny są dość wysokie (ale jakość na najwyższym poziomie). Mam dwie torby Crumpler i jedną mi się udało kupić w Polsce, ale drugą już musiałem sprowadzać z Niemiec z www.crumpler.eu
Cytat:
Zamieszczone przez
Jasand
PS Czy też mają takie grube i sztywne paski ?
Te chyba mają zwykłe miękkie paski. Mam małą biodrową torbę i w niej pasek jest miękki, ale w większej torbie na ramie pasek już jest jak szeroka pancerna taśma holownicza :) , co akurat mi odpowiada, bo ciężar rozkłada się na większą powierzchnię.
Swego czasu jimmi bo można było kupic za bardzo atrakcyjną cenę (na amazon.uk)
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Ja przypadkiem wyczaiłem, że skórzany futerał od e-410 pasuje akurat na omd z 12-50. Można przymocować do paska. Najlepsza jest cena. Na ebayu ok 100zl a rtv euro za.... 19zl!!! Luzik, na razie mi wystarczy, wrzucam do plecaka w futerale a nie gołego i do pracy. ;)
O taki:
Fajny, kupiłbym ale przeszukałem alledrogo i euro i nie znalazłem. A właśnie coś takiego najbardziej mi odpowiada, bo aparat i tak noszę w plecaku
Jarku, został mi ten pokrowiec, więc jak wrócę z Karwii to Ci wyślę. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
pamaru
Jarku, został mi ten pokrowiec, więc jak wrócę z Karwii to Ci wyślę. ;)
oooo, super :), to w końcu nie kupujesz OM-D?, ja dla ciebie już szykuję paczkę z fotkami z 17, specjalnie na wyjazd do parku Jurajskiego nie zabrałem nic innego:)
Dzisiaj wyślę
A dlaczego mam nie kupować? ;) Mam jeszcze malutką domke f-5xb (też polecam, ale juz trochę kosztuje niestety) i jej używałem z olem i szkłami. I tak będzie za jakiś czas.. ;) Na razie jestem ciekaw przyszłych nowości olka. Nie śpieszy mi się. Ale też czekam na okazję jakby się trafiła.
P. S. Dzięki z góry za paczkę z 17!
Ja torby jakieś mam, ale nie używam;), wolę plecak wycieczkowy i tam w małym futerale OM-D, a szkła mam schowane w skórzane pokrowce po okularach :)
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek76
Ja torby jakieś mam, ale nie używam;), wolę plecak wycieczkowy i tam w małym futerale OM-D, a szkła mam schowane w skórzane pokrowce po okularach :)
Polecam takie neoprenowe woreczki.
Uszyte z grubego neoprenu dobrze chronią lżejsze szkła, można je przyczepić też do paska lub zawiesić jak brakuje miejsca ew. włożyć do torby bez insertu. Jedne woreczek kosztuje ok 2 euro a przesyłka gratis;)
Może trochę OT ale ja noszę w lodówce. Dokładnie to aparat w obudowie podwodnej. Taką lodówkę-torbę można kupić tanio w prawie każdym sklepie na wakacjach, dobrze chroni bo ma gąbkę czy piankę a poza tym służy mi do płukania sprzętu w słodkiej wodzie czy nawet prania :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
droplet
Może trochę OT ale ja noszę w lodówce. Dokładnie to aparat w obudowie podwodnej. Taką lodówkę-torbę można kupić tanio w prawie każdym sklepie na wakacjach, dobrze chroni bo ma gąbkę czy piankę a poza tym służy mi do płukania sprzętu w słodkiej wodzie czy nawet prania :-)
w takiej torbie
czy w takiej lodówce
Bo to chyba jakiś zajebiaszczy przepis :) Takie low budget Peil Case ;) ale motyw ze zbiornikiem do płukania i opakowania w jednym jż mi się podoba :) zawsze co własne wiaderko to własne wiaderko a tu rzeczywiście opatulony sprzęt wygląda jak by był zabezpieczony...