Jesteś kilka lat wstecz w rozwiązaniu ostrzenia po kontraście.. Zd50+e-p3 chodzi praktycznie jak e-1 z tym obiektywem. Jest to zdecydowanie daleko od wyniku 5-10s. Zdecydowanie.
Wersja do druku
onan galeria:
http://dc.watch.impress.co.jp/docs/n...09_510854.html
Krótko: szkieł 4/3 już nie mam, podoba mnie się design, wbudowany wizjer, szybkość, odchylany ekranik, pomysł na grip. DR i inne czegotoniedające ficzery mnie nie ziębią i nie grzeją, chcem go mieć.
:twisted:
---------- Post dodany o 08:27 ---------- Poprzedni post był o 08:26 ----------
i jeszcze jedno gdyby ktoś pytał po co garb ;)
Ciekaw jestem,na ile wystarczy baterii?
Niestety, w m43 takich szkieł jakie są w 4/3 nigdy nie będzie (przynajmniej niektórych).
A dwa, to w niektórych sytuacjach do zdjęć trzeba użyć body o pełnej funkcjonalności DSLR, czyli wypada mieć i np. E-3 i jakieś body m43. Nie ma sensu natomiast dublować wszystkich szkieł. Jak dla mnie do m43 kupiłbym jakiegoś standardowego zooma m43, jakieś naleśniki np. 20mm. Natomiast nie ma sensu dublować 7-14 , 14-35 czy 35-100.
Toz pisalem, ze mi sie dizajn nie widzi rowniez:p
10kl **** nie urywa, teraz mam niewiele mniej, w nowych rzeczach czekam na wyniki powyzej 11kl/s ;)
Jak pisalem poczekajmy do wiarygodnych testow, jaki ten AF bedzie i jaki obrazek bedzie to cudo wypluwalo.
OOO, widze 150 zapieta do om'a, ciekawe ciekawe, moze wkoncu zacznie to na swoja miare dzialac:)
Takie cos to nawet w sumie chetnie bym potestowal...
pozdro