Ja też szukałem ale nic z tego.
Wersja do druku
Ja też szukałem ale nic z tego.
Szkoda po wtedy samo body wyszłoby ponizej 1.000 zł i moznaby dokupić stare ale jare 14-45 . Miałem je do GF2 i byłem bardzo zadowolony.
Pomyliłem się, jeżeli body G2 to jest na allegro chyba u jara. Ja szukam body G3.
Body od tego sprzedawcy nie wezmę bo może sie okazać ,że ma 2000-3000 kliknięć.
We mnie tez nie wzbudza zaufania, ale szukając body tylko u niego trafiłem.
Troche zakrzywia na szerokim (korygowane przez puszkę) ;-) a poza tym mogę go spokojnie porównać do 14-42 z dużego 4/3. Chociaż szybciej od dużego brata ostrzy, jest bezgłośny, stabilizowany i ma bezstopionwą przesłonę filmową. A do tego delikatnie rozmywa. Jak na moje gusty - to dobry i tani kit.
Ciekawostka: Panasonic dodaje tulipana i pokrowiec!
14-45 był podobno ostrzejszy, ale czy ten nowy jest o tyle słabszy że nam zepsuje zdjęcie? Nie sądzę.
Nie zepsuje ale jest gorszy.
Do tego mialem ostatno wersje, w ktorej skokowo i z oporem pracowala ogniskowa, w stosunku do vI platik fantasti, no i nie ma stabilizacji.
Nie na darmo 14-45 jest w klasie premium na stronie Panasa.
Jara bojkotuje, chlop przegina coraz bardziej i sprzedaje powystawowe egz, praktycznie kazdy jeden od niego, a bralem tego troche mial jakies przygody, lacznie ze szklami!
pozdrowionka
PS
W ojro jest dobra cena na g2+kit
Co do 14-42: Pierścień ogniskowej - to prawda, chodzi skokowo, to mi sie bardzo nie podoba, wykonanie bardzo kiepskie.
Ale stabilizację ma i w trybie filmowania sprawnie działa, a w trybie zdjęć tak średnio. Jedyne czego nie ma to przycisk, ale tym można sterować z body.
Co do korpusu: Ja ostatnio kupiłem (za 1499 cały zestaw z kit'em) ;-) w sklepie, wszedłem, zobaczyłem i był mój. I powiem wam, że teraz nic bez wizjera bym nie brał. Dzisiaj robiłem zdjęcia starymi manualami. Komfort ostrzenia nieporównywalnie lepszy niż na lustrzankach olympusa. Patrzę sobie przez wizjer, klikam kółkiem wielofunkcyjnym, włącza się powiększenie - MF assist, doostrzam np. na rzęsy, albo na liście, strzelam i jest (tylko brak stabilizacji przy tych manualach przeszkadza). Oczywiście jak ktoś nie potrzebuje tego wizjera, to weźmie coś zgrabniejszego.
Osobiście po kilku pierwszych dniach mogę G2 polecić. Autofokus, odchylany ekran, wizjer i przyciski. to wg. mnie, 4 najlepsze cechy tego korpusu.