a mój stoi grzecznie na półce i czeka na odrobinę wolnego czasu.
Wersja do druku
a mój stoi grzecznie na półce i czeka na odrobinę wolnego czasu.
Mógłby ktoś wrzucić jeszcze jakieś fotki z tego obiektywu 8mm? Może ma ktoś jakiś zniekształcony:) portrecik??
Parę przykładowych zdjęć fiszem FALCON.
Wykrzywione portrety też mam, ale zgody na publikacje - nie :) Wychodzą prześmiesznie, mało kto zaakceptuje takiego wykrzywionego siebie.
hehe Plac Wolności i Gdańska(bank)
też myślę nad tą ósemką
na jakiej przyslonie masz najostrzej? na tym forum
http://canon-board.info/showthread.php?t=46604&page=61
twierdza, ze na f8 maja idealnie. mi po skromych testach wychodzi, ze raczej jest to f11. mam Falcona z mocowaniem Nikona. dla uscislenia podam info, ze adapter kupilem od FunkyFotos
Tak w ramach informacji - dziś pisałem do samyang pl w sprawie nowych wersji 85 1,4 z chipem. Mają być dostępne z początkiem maja, a cena jeszcze nie jest znana (informacja istotna dla użytkowników żółtej stajni).
Brawa dla osoby która mi pojechała po repu - szkoda, że głupota nie idzie w parze z odwagą - to by się przynajmniej podpisała.
ok to czekam:) u mnie f5,6 to raczej srednia ostrosc. znaczy srodek jest nawet ok, ale reszta mocno srednio. f8 i f11 nie powalaja na kolana, ale jest calkiem ostro. zreszta ten obiektyw kosztowal 850zl i na ta kwote spelnia moje wszystkie oczekiwania. moze kiedys sobie sprawie fiszke zuiko, ale narazie szkoda mi zwyczajnie kasy:) pozdrawiam i czekam na jakies sample. jesli to nie klopot to podlinkuj foty prosto z aparatu bez ostrzenia w photopsuju:)