-
Witam
Dzięki za informację. Myślałem co prawda o oryginalnym akumulatorze ale dziękuję za odzew. Ten Premium Gold faktycznie pod względem ceny jest bardzo kuszący. Boję się tylko, żeby nie napytał mi jakiejś biedy.
W każdym razie gdyby ktoś wiedział gdzie znajdę oryginał to będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam
-
Warto też zainteresować się aku sygnowanymi przez firmę Ansmann. Mi jeden taki od roku działa równie dobrze, jak originał (jak nie lepiej).
Są droższe niż GP, ale przypuszczam, że tym samym jednak lepsze.
-
Ansmann mowisz... Sprawdze ;]
A gdzie go mozna dostac oprocz Fotobis? Nie mam z nimi dobrego doswiadczenia, wolalabym z jakiegos pewnego zrodla.
Ok, znalazlam, i to tuz "obok", cyfrowe.pl maja ;)
Edit: uuu, tyko 6 miesiacy gwarancji? Na Hahnela mam 2 lata... :/
-
@dog_master
Kto nie ryzykuje, ten nie ma dobrych akumulatorów :)
Ale fakt - 6 msc to nie 2 lata. Niestety.
-
Jesli ktoś jest zainteresowany to Hahnel jest aktualnie dostępny najtaniej za 95 zł tu: http://allegro.pl/item230454070_hahn...ta_krakow.html
-
Sam mam zamiennik Ansmanna. Wydaje się być ok, nie pamiętam już gdzie kupowałem i za ile :roll: Z drugiej strony odkąd kupiłem gripa to praktycznie nie korzystam z BLM-1 - BLL-1 to prawdziwy potwór, ładuję średnio raz na miesiąc :roll:
-
A jeszcze jedno moje pytanie ;)
Czy istnieje pojemnik w kształcie BLM1, do którego wkłada się zwykłe AA?
-
Nie jest możliwe zastostosowanie aku lub baterii typu AA, gdyż dla osiągnięcia napięcia 7,2V potrzeba aż 6 ogniw NiMH o napięciu 1,2V. Taka ilość w żaden spsób nie zmieści się w komorze na aku BLM-1.
dog_master, możesz zaryzykować i kupić aku u tego sprzedawcy. To jest naprawdę niewielka kwota.
http://www.allegro.pl/item231271149_...500_blm_1.html
Ja kupowałem już kilkukrotnie różne aku od adko i na razie nie zawiodłem się. Mój zamiennik jeszcze działa tak jak oryginał, a minęło już 1,5 roku. Inny aku do S70 Canona działa już ponad 2,5roku, a zapłaciłem zaledwie 19zł.
Nie przejmuj się negatywami u tego sprzedawcy, gdyż możesz otrzymać aku z inną nalepką niż wystawiona w aukcji. Ja kupowałem 1500mAh, a otrzymałem z nalepką 1800mAh, co wcale nie wpłynęło na zwiększenie ich pojemności, ale jak widać po komentarzach wielu kupujących jest święcie przekonanych do prawdziwości danych na nalepce. Najważniejsze aby trafić na świeże aku, które nie leżało kilku lat w magazynie.
Pozdrawiam.
-
Dzieki :) No coz, myslalam, ze moze w Olku da sie wsadzic AA ;) Trudno.
Co do tego aku., jakos i tak sie boje ;) cena i no-name, a nie chcialabym, zeby mi padl... Kupie Ansmanna czy jak mu tam, bo wielu go tu poleca, tylko jak troszku kasy przybedzie ;]
-
Rzeczywiście jest to aku "no name", ale tylko za 25zł i objęty 2 letnią gwarancją. Sprzedawca istnieje na Allegro ponad 7 lat i myślę, że to bardzo bezpieczny zakup. Kupowałem już kilkakrotnie u tego sprzedawcy i tylko jeden raz przysłany aku nie pasował do urządzenia. Był to aku do kamery JVC, która wymagała specjalnego czipa w aku w celu sprawdzenia jego pojemności i oryginalności. Odesłałem aku i bez problemu otrzymałem zwrot pieniędzy na konto. Dlatego uważam, że to uczciwy sprzedawca, a przy takiej cenie aku ryzyko jest niewielkie. Przy odrobinie szczęścia może być lepszy niż bardziej markowe zamienniki.
Pozdrawiam.