-
Plener z nienachalnym HDR przyjemny lecz troche wieksza gra światła po prawej stronie tam gdzie powinien być cień dodała by soku i smaczku. Pajączek krwiożerca na zółtym kwiatku fajny. Niezapominajka ładna ale podobnie jak Helmuth widziałbym ostrość w centrum kwiatka.
-
Dziękuję za komentarze i spostrzeżenia. Macie rację pomyliłem się nie co przy tej niezapominajce, 1mm zbrakło i środek kwiatu nie jest w całości ostry.
Uwielbiam gdy w głowie rozbłyśnie pomysł, nagle niezapowiedzianie po prostu bum i jest. Zdarza się że za rączkę trzyma drugiego którego zwą wykonanie, natychmiast wiem jak ten pomysł zrealizować. A czasem zdarza się tak że jeszcze mam na to czas !
Dokładnie rok temu zachciało mi się panoramowania, udało się i tamte zdjęcia do dziś mi się podobają. Ale postanowiłem drążyć, a przejawiało się to innym podejściem do tematu. Miejsce pozostało to samo, jest idealne i nie ma co szukać lepszego. Tym razem postanowiłem być bliżej akcji ( oraz nieco ponad ) i wykorzystać szeroki kont miast tele.
90.
91.
92.
93.
Umyśliłem sobie że ma to huczeć od barw i kontrastu, teraz na to patrzę i głowię się czy aby tego nie za dużo.
-
Dla mnie nie za dużo, lubie takie kolorowe "wariactwa" :grin: 90 i 91 najlepsze z ostatnich ;)
Tylko czy te fotki nie są do wyprostowania ?:grin:
-
Panoramując zwykle nie zastanawiam się czy jest prosto, to nie architektura. Takie zdjęcie ma oddawać prędkość w czym taka koślawość potrafi wspomóc.
Zgodnie z regułą przekory im bardziej mnie maglują na uczelni tym więcej ( a raczej gęściej )sięgam po aparat. Ne mogąc już patrzeć na słowo drukowane zwyczajnie wychodzę z Olym w garści. Czasu jest mniej ale jakimś trafem pstryka mi się konkretniej, nie zdarzają się już wolne improwizacje. Idę gdzieś w konkretnym celu nawet jeśli wychodząc z domu nie jest on jeszcze określony.
Tonę w raw'ach bo nie zawsze starczy czasu aby nad nimi usiąść. Przez wzgląd na ilość dziś umieszczam miks, swego rodzaju przekrój tematyczny.
94.
95.
96.
97.
Pierwszą wypłatę na którą zapracowałem swoimi zdjęciami postanowiłem przeznaczyć na "ufizycznienie" pierwszych dwóch z tej wrzuty w formacie 30x40. Ciekaw jestem efektu.
-
-
Dla mnie rogacz najlepszy i z odrobinka mniej zielonego z prawej.
-
95 jest prześliczne ! :) 94 również :wink:
-
Koziołek w rzepaku super jak i ogrodzone pole rzepaku. Podobają się te kadry. Kwiatki przyjemne i zabawa na nich ostrością dodaje im uroku.
-
Dziękuję za miłe komentarze, cieszy mnie że zdjęcia się podobają.
Ten koziołek ( nie rogacz ;) ) to już po lekkim przekadrowaniu, nie wiem nie raz jak można tak to dziwnie wykonać, zwłaszcza że było kilka strzałów i każde tak przesunięte na prawo.
A z płytką GO to mam romans ostatnio. Z początku jej nie cierpiałem a ostatnio lubię się pobawić.
-
Połówki były już tuż tuż, miałem zamawiać kiedy dysk w iPodzie postanowił odmówić dłuższej pracy. Jako iż oddycham uszami i muzyka jest moim źródłem energii filtry muszą zaczekać. Który to już raz ?
98.
Jakoś ciężko mi było podjąć decyzję. Pionowo czy poziomo ?
99a.
99b.
W zasadzie pierwszy w tym sezonie wypad po krajobrazy. Długo czekały na wywołanie ale dzięki temu nie pamiętałem jak było w naturze. To pomaga bo skupiam się na tym co mam na zdjęciu zamiast myśleć o tym co powinno się tam znaleźć.
Na samą obróbkę powinienem poświęcić nieco więcej czasu, wyglądało by to ciutę lepiej ale zamiast tego mam zdany egzamin z mikrobiologii przemysłowej ;)