Odp: Co do ładnego rozmycia tła przy fotografowaniu całych postaci?
Cytat:
Zamieszczone przez
Joki
Witam ponownie.
Studio mam za małe na ten obiektyw a ZD-50 zawsze przy sobie :-D
Pozdrawiam.
no widzisz, czyli jednak ZD50 się nadaje bardziej :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fot.Krzysiek
Kupiłem juz ten ZD 50 f2 czekam z niecierpliwością aż przyjdzie :) no i sie wtedy przekonam czy rzeczywiście to tak rewelacyjne szkiełko
czyli transakcja przebiegła pomyślnie, najprostszy sposób czyli zakup przez forum okazał się najlepszy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fot.Krzysiek
Kupiłem juz ten ZD 50 f2 czekam z niecierpliwością aż przyjdzie :) no i sie wtedy przekonam czy rzeczywiście to tak rewelacyjne szkiełko
Jest jest. To jest obiektyw uzywalny przy f/2, bardzo detaliczny i ostry. Max. ostrosc zyskujesz gdzies w zakresie f/4-f/5.6, ale w zasadzie roznica dla pelnej dziury nie jest wielka.
Szkoda, ze Olek nie zrobil takiego obiektywu dla 4/3 na f/1.4, albo chcoc f/1.8 (teraz jest ten 45 dla m4/3, ale czy jest ona jakosciowo porownywalny?)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
bahtek83
czyli transakcja przebiegła pomyślnie, najprostszy sposób czyli zakup przez forum okazał się najlepszy.
Czy to będzie najlepszy zakup to sie okaże, mam nadzieje ze będzie z nim wszystko ok ;) Juz nie moge sie doczekac az go przetestuje
Cytat:
Zamieszczone przez
Fot.Krzysiek
Czy to będzie najlepszy zakup to sie okaże, mam nadzieje ze będzie z nim wszystko ok ;) Juz nie moge sie doczekac az go przetestuje
wszystkie modelki Cię będą lofciać i nie będziesz miał więcej kiedy pisać na forum ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
darkelf
no widzisz, czyli jednak ZD50 się nadaje bardziej :)
Ja to wiem i nie ulega to wątpliwości ale w plenerze 50-200 pozwala uzyskać: "megarozmycie". Jeśli więc ktoś jest fanem rozmycia... ;-)
Pozdrawiam.
Obiektyw już dotarł... dziś zrobiłem kilka zdjęć tak na szybko żeby zobaczyć jak pracuje. Tak sie zastanawiam czy to normalne że ten silniczek chodzi jak sokowirówka? Tak troszke głośno no i szybkością tez nie grzeszy... ale może to tylko moje takie odczucia przez to że ciągle pracowałem z SWD?
Jutro będę mial modeline na sesji to się więcej pobawię i zobacze co z tego wyjdzie i jak wyjdzie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fot.Krzysiek
...Tak troszke głośno no i szybkością tez nie grzeszy...
To będziesz musiał pokochać, ale szkiełko odwdzięczy się...:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
To będziesz musiał pokochać, ale szkiełko odwdzięczy się...:-)
Chcę sie tylko zorientować czy to normalne czy trafiłem na jakis "załechtany" model
Normalne:-) A jak będziesz nastawiał ostrość w LV, to wtedy się naprawdę przkonasz, co to jest sokowirówka...;-)