Ja widzę, że z tego zdjęcia zrobił się lokalny konkurs poprawki.
Wersja do druku
Ja widzę, że z tego zdjęcia zrobił się lokalny konkurs poprawki.
I o tym wszystkim można mówić, krytykować innych. :mrgreen:
A więc @jkr- patrz i ucz się. :wink:
Dorzucę jeszcze jedną wersję :), w której dorzuciłem parę gradientów :).
Załącznik 223137
Nie, ale obiecałem że wieczorem jak dam radę to się jeszcze pobawię. Poza tym do konkursu tylko jedna praca :), atu chyba ograniczeń nie ma. Ale skoro przywołujesz słowo konkurs, to rozumiem, że ufundujesz jakaś nagrodę? :mrgreen:
A na marginesie jak znajdujesz fotki które do niego wpłynęły? Jakieś spostrzeżenia, wnioski albo pytania? To wszak wszystko dla Ciebie :)
@helmuth skoro wrzuciłeś tu fotkę na szybko, to teraz proszę o fotkę na wolno. :mrgreen:
Trochę wczoraj w przerwie na kawę pobawiłem się żuwaczkami i szczerze mówiąc to nie boli, a zarazem niebo się poprawiło.
Chyba żabę z tego potoka :mrgreen: @jkr najlepiej pytaj w kontekście programu którego używasz do wołania RAW-ów. Każdy z nas pracuje na innym i inna jest specyfika tych programów. (No nie każdy - LR to każdy :-P )
Ja w Darktable najpierw ustawiam wszystko na zero, potem bawię się krzywymi - tonalna, bazowa, rgb, potem kontrast-jasność-nasycenie, kontrast lokalny, temperatura. W tym Twoim zdjęciu po raz pierwszy użyłem krzywej filmowej - tak z ciekawości. Efekty, nie powiem - całkiem całkiem.
Lr jasne że nie każdy. :lol: Ale to chyba najprostszy soft pod windę o sporych możliwościach. Niestety wcale nie taki dobry jak go malują... Affinity nie jest łatwy do ogarnięcia, ale efekty są fajne. ON1RAW trochę dziwne toto o naprawdę dużych możliwościach. Lr może pomarzyć :mrgreen:, ale pracując na nim trzeba się pilnować, aby nie zawędrować w krzaki.
Darktable definitywnie mój organizm odrzucił :). Nie jestem w stanie tego znieść. Capture ONE jest już chyba tylko w wersji abo. Ale sam soft fajny i mam maski. DXO nie znam mimo że mam na dysku.... Więc wybór nie jest mały .....
A ta żaba to on czy ona. Bo jeśli ona, to przynajmniej jest cień cienia szansy, że pół królestwa się trafi :lol::lol::lol: