-
Kolejna fajna seria. Moim faworytem jest zdjęcie nr... (dalej nie ma numerów :(
.
.
.
.
.
no dobra - zdjęcie z żyrafą podoba się najbardziej. :)
Ogólnie jestem pod wrażeniem, że wybrałeś się sam bez przewodnika w takie egzotyczne miejsce. Nie miałeś obaw, wątpliwości?
-
No nie sam, byliśmy w 5 os. Namibia jest bajecznie latwa w podrozowaniu. To taka Afryka bardziej niemiecka.
-
Dokładnie - w biurze podróży jest podtytuł "Afryka dla początkujących"
-
Kolejne
Kolejny przedstawiciel wielkiej piątki. Pojawił się z krzaków, majestatycznie przeszedł drogę i zniknął w krzakach po drugiej stronie.
Pani Halinka
Trochę awifauny
Samotny słoń
I samotne drzewo
-
Niesamowite zdjęcia i niesamowita przygoda. Zazdroszczę Ci bardzo tej wyprawy. Mój apetyt został rozbudzony, by samemu udać się na czarny ląd i przeżyć chociaż namiastkę takiej przygody. Oj jest co fotografować.
-
Zeberki, drzewo i kotecek się podobają :-)
-
Na tym jasnym piasku to prawie jak na śniegu te zwierzątka wyglądają:-) Świetna relacja - czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg.
-
Fajnie tu jest pooglądać inną Afrykę od tej, którą ja widziałem. Mnie szczególnie urzeka taka wielość zwierząt i gatunków jak na drugim zdjęciu.
-
Przy bardzo silnym słońcu i wszędobylskim prochu, faktycznie wszystko wydaje się jak na śniegu. Marzy mi się jeszcze pojechać tam w porze deszczowej. Niestety pewnie nie szybko, o ile w ogóle, to nastąpi, tyle świata jest jeszcze do zobaczenia :)
Jeżeli ktoś by chciał się wybrać, to pytajcie, kraj bezpieczny, bez afrykańskich chorób, nie drogi (poza dość drogim lotem i kosztem wynajęcia auta), a piękny. Ceny w Parkach narodowych też nie takie jak w Tanzanii, czy w Kenii.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Mały przerywnik filmowy od zwierząt. Miasto Rundu przy granicy z Angolą, gdzie pracuje polski misjonarz, ksiądz Mariusz, którego odwiedziliśmy. Rundu położone jest nad Okawango, rzeką, która nie ma ujścia. Na filmie też mała przygoda na rondzie, mało brakło...
PS. Ja nie prowadziłem :)
https://youtu.be/_rQlgyEEsi0
-
Dzięki za chęć pomocy. Ja pewnie będę miał jakieś pytania ale to później, czyli wtedy kiedy moje plany wyjazdowe będą się konkretyzowały. Co do powrotu do Afryki to ja na pewno do niej wrócę i wydaje mi się, że wielokrotnie. To co człowiek tam zobaczy nie da się opisać i nawet pokazać na zdjęciach. To jest magia i uważam, że każdy kto tylko ma możliwość powinien pojechać i to zobaczyć.
Co do filmiku to mam pytanie: jak szybko ogarnąłeś ruch lewostronny. Było ciężko? Mi się to wydaje nie do przeskoczenia.