Czmielek, co prawda to racja. Rodinal jest fajny do uzyskania dużego ziarna. Ale nie podoba mi się tonalność jaką się uzyskuje na filmach wołanych w tym specyfiku.
Tymczasem kolejna fota, obróbka jak wyżej. Ślubniaka ustrzeliłem:
1377
Wersja do druku
Czmielek, co prawda to racja. Rodinal jest fajny do uzyskania dużego ziarna. Ale nie podoba mi się tonalność jaką się uzyskuje na filmach wołanych w tym specyfiku.
Tymczasem kolejna fota, obróbka jak wyżej. Ślubniaka ustrzeliłem:
1377
Smialo mozesz sie ubiegac o oficjalny tytul "Kotleciarza analogowego" ;)
(troche ciasno po bokach- ciales czy to sredni format?)
Kolejna fota:
1378
Slubniak pierwsza klasa :grin:
nie słyszałam go przed Mam Talent... ze tak pozwole sie cofnąć do poprzedniej strony...
Ale klimat na koncercie/tach robi...
nie wiedziałam że można go było spotkać na krakowskich ulicach...
kawał głosu..
a żeby nie było całkiem OFTopowo
to powiem że ślubniaczek bardzo oryginalny :)
1378 też niczego sobie ale jakos nie zatrzymuje na dłuzej
Kolejna fota:
1379
Cześć RC,
Zaglądam, a jakże, systematycznie, tu jak i na cyber dla streetówek głównie.
A teraz przydarzył się portret, przy którym warto się zatrzymać. Dobre światło, a i postać nietuzinkowa. Fajny błysk w oku złapałeś, jak również na kolczyku w nosie. Szkoda, że nie doświetliłeś delikatnie ucha z kolczykami - jakąś kontrą, ale to moje takie tam drobne wymaganie.
Udany i ciekawy portret.
pozdrawiam,
hej, a masz gdzies zdjecie Asi? ktore robiles pod wawelem?;d wez mi wyslij linka jak mozesz :D
Co będę linka wysyłał?
1380
Kolejne foty:
1381
1382
1383
Kolejna fota (po kliknięciu na belkę fota robi się ostra):
1384
Światło trochę inne niż zwykle, bo nabyłem snoota na lampkę do strobingu. Z prawej (patrząc od fotografa) poświecone parasolką transparentną, z kontry bardzo ostro snootem.
Nie ukrywam, że jestem zadowolony ze światła na tym zdjęciu.
ps. Grizz, też nie jestem zachwycony kadrem. Ostatnio masz IMHO mocno trafne spostrzeżenia.
Kurde Rafał... Taki fajny ten model z 1379, taki potencjał w nim tkwi, a Ty mu studyjniaka szczeliłeś, jak jakiejś lasce... :???:
Wziąłbyś go na ulicę, jak człowieka...
Nie było opcji. Wyjąłem Japończyka na festiwalu tatuażu. Rozłożyłem sprzęt do strobingu, ktoś mi potrzymał blendę i zaimprowizowałem "sesję" na wariata.
Pewnie, że wolałbym go na ulicy.
Ciaśniejszy kadr z Kacperkiem i krawatem:
1385
Portrecik 1380 prześwietny, szczery (troche demonstracyjny, ale empatyczny) uśmiech, rozwiany włos dodaje ruchu, spojrzenie (troche pozujące), ale w dal, przed siebie i ładne fantazje drzewek w tle. W moim odczuciu ukośny pasek torebki dynamizuje postać i całą kompozycję.
Pzdr, TJ
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
1386
Jeszcze jedna fota
1387
kapelusz sie w windzie widzi mama wandzia jedzie
jak Ty to robisz :grin:
Naciskam guzik. ;-)
Kolejne foty:
1388
1389
1390
1388 i 1390 - debeściarskie.
Ostatnia wrzuta super .
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
1391
1387 to jedno z najbardziej zjawiskowych zdjec, jakie widzialem w Twoim wątku:grin: i do galerii mi z tym, ale to juz:wink:
Wracając do poprzedniej wrzutki, bardzo mi się widzi fota 1390, może dlatego, że podobną kiedyś popełniłem.
Witam bardzo fajne - ujęcia ale obróbka pozostawia wiele do życzenia (światło) :):)
Fajne te chodnikowe.
Dobrze -bardzo dobrze wychodzą Ci studyjne 1381 ;1382 ;1383 jestem pod wrażeniem
cześć RC,
W studyjnych czuć postęp. 1382 bardzo mi przypadło do gustu,nie tylko ze względu na piękno modelki, ale jest smakowicie wyważone.
Również 1385 mi się podoba, fajne i żywe kolory, uzyskana ekspresja.
Z ostatnich 1390 jest ciekawe.
pozdrawiam,
Zajrzałem. Przejrzałem.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i obserwatorów.