No się komuś pomyliło:) Na pewno nie jest to f1.2 bo by było większe. Nie sądzę też żeby trzeba było coś poprawiać w 75 żeby wydawać wersję II. To obiektyw idealny.
Wersja do druku
Bądź co bądź, według mnie tak powinien wyglądać pierwszy PEN...
Ciekawe - może dadzą odchylany wizjer jak u Panasonica ? Było by ciekawe i przydatne.
Odczepiany wizjer poproszę ;) I wyjmowany ekran z Wi-Fi, którym można sterować aparatem. Z tym drugim wcale nie żartuję :)
W końcu moje prośby zostały wysłuchane. Pen z wizjerem. Gdyby jeszcze ten grip był odczepiany i muszla tak bardzo nie wystawała za korpus to byłby ideał.A tak wezmę go tylko na 90% :D
Do sterowania aparatem wygodniejszy jest smartfon. Ekran w aparacie jest malutki i jakby tam miał jeszcze być interfejs to mogłoby być słabo. Do tego jakąś baterię tam trzeba wepchnąć.
Smartfon jest OK, ale uruchomianie aplikacji i łączenie się z aparatem bywa upierdliwe. Wyobrażam sobie, że taki odczepiany ekran byłby cały czas połączony z aparatem i nie potrzebowałby żadnej aplikacji, więc byłby natychmiast gotowy do użycia. Do wyzwolenia wybrania punktu AF i wyzwolenia migawki żaden wyszukany interfejs nie byłby potrzebny, wystarczy touch to shutter. Zaś co do baterii, to są na rynku smartfony cieńsze niż sam ekran w Olkach, więc na pewno udałoby się ją gdzieś wcisnąć.
Ale wróćmy do rzeczywistości:
Ten wichajster jest do przełączania filtrów artystycznych i majstrowania z kolorami. Trochę słabo...
Nowy aparat prezentuje się świetnie!:)
Dla mnie brzydal. Taki jakiś kwadraciak, że o tym gripie nie wspomnę.
Oczywiście piszę tylko z zawiści, że mnie na niego nie stać:wink::)