Wg mnie gorzej jak w telefonie nowej generacji, glownie chodzi o jasnosc, co nie zmienia faktu, ze da sie nawigowac:)
pozdroofka
Wersja do druku
Wg mnie gorzej jak w telefonie nowej generacji, glownie chodzi o jasnosc, co nie zmienia faktu, ze da sie nawigowac:)
pozdroofka
Wszystkie ekrany w słońcu będą się gorzej sprawować niż wizjer. Plusem XZ-2 jest fakt, że można wizjer dokupić.
Ja dzisiaj kadrowałem xz-2 na słońcu. Lepszy dla mnie był wizjer.O wiele lepszy. Co nie oznacza że nie można kadrować na wyświetlaczu. Jednak co wizjer to wizjer. :grin:
To i ja pokaże fotkę w wątku o xz-2. Dla tych którzy się jeszcze zastanawiają nad zakupem. Bo ja jestem mega zadowolony z tej zabawki. Duży aparat mam do zadań specjalnych. I jak to mówią-najlepszy aparat to taki, który zawsze ma się przy sobie. A w moim przypadku właśnie tak jest:-)
Pani łosiowa:-)
Większość zdjęć które zaprezentowałem w wątku "zdjęcia do oceny" jest poczynine własnie xz-2:-)
Co to jest partyzancki marketing? Wie ktoś ;-)
Zdaję sobie sprawę, że wizjer w kompakcie to luksus. Mam już parę lat na karku i dla mnie aparat to ciągle jeszcze urządzenie, które się odruchowo przystawia do policzka. Myślałem, że wyświetlacze w aparatach są super-duper i widać wszystko jak na dłoni. Jak w takich e-czytnikach np. ale to pewnie pieśń przyszłości. Dla mnie dokładanie wizjera do XZ-2 powoduje, że traci na swojej kompaktowości. Jak mówicie, że da się z tym żyć to pewnie tak jest. W sklepie takiego testu się nie zrobi (zresztą i tak przeważnie aparaty są rozładowane). Na szczęście można pognębić ludzi na forum...
Cześć. Przymierzam się do zakupu xz-2 i z racji tego, że nigdy nie miałem Olka (był Pentax, Sony i Canon) mam pytanie o proporcje obrazu. Rozumiem, że 4:3 to jest w Olku standard, ale czy można zmienić zapis zdjęć na format 16:9?
Można zmienić na 16:9