Kupa rur, teowników a za tym całym złomem budynek:
Wersja do druku
Kupa rur, teowników a za tym całym złomem budynek:
I tu cię mam!:wink:
Na pierwszym krzywo! A na drugim jeszcze bardziej :wink::grin: :lol::lol::lol:
Helmtuh, na poważnie, dlaczego na pierwszym zdjęciu pierwszy plan po lewej leci? Czy spotkałeś się ze zdjęciem którego nie da się wyprostować? Ćwiczyłam, ale ślepa chyba jestem i nie zawsze się udaje.
Serdecznie pozdrawiam :grin:
I znów cieszysz nasze oczy twoimi zdjęciami z tego betonu i stali nie tęskni mi się za tym ale teraz chciał bym tam wrócić i spojrzeć na to wszystko twoimi oczami.
Pozdrawiam
Karol
No ... masz mnie :mrgreen:
A tak na poważnie, na pierwszym jest równo (tak mi się wydaje :-P) krzywo i z lewej, i z prawej (tylko drzewo trochę maskuje). Próbowałem prostować ale kadr jest za ciasny i prawa strona górnego łuku, "wychodziła" z obrazka. Postanowiłem nie prostować do końca.
Jeśli chodzi o drugie, to jest to sklejka (panorama w pionie) z trzech zdjęć robionych spod samej konstrukcji. Jakiś czas temu, doszedłem do wniosku, że nie wszystko można/warto prostować. Często wygląda to karykaturalnie. Czasem lepiej udać szeroki kąt albo wręcz "rybie oko" :grin:
maj0nez- dzięki za miłe słowa :grin:
Muszę przyznać, że naprawdę ciekawie wyglądają te konstrukcje. Skupiają oko i dają wrażenie większej przestrzeni.
Brzydkie światło miałeś na 491., szkoda bo ciekawa ta plątanina. Ja to wiesz... tradycyjnie poszłabym w stronę większej abstrakcji i ciachnęła wszystkie "realne" motywy typu niebo, drzewo, chodnik itp ;)
Z tego co mam, nic się nie da "ciachnąć"- zbyt duży krop, jak na mój pomysł kadrowania. Na razie taki fragment: