Jak skrzydła :)
Wersja do druku
dla mnie ciekawe są dwa pierwsze.
pierwsze kojarzy mi się z pierwszymi maszynami latającymi
w drugim widzę oczy kosmity (ET)
Dwa pierwsze fajne, ale wbrew pozorom trzecie ma duży potencjał. Gdyby można się przesunąć nieco w lewo (nie weim czy to możliwe) żeby pozbyć się fragmentu z trawą i zrobić zdjęcie, wtedy, kiedy cały cień mieści się na chodniku mogłoby byćlepiej niż świetnie.
Pozdr
Zaczęło szumieć, kiedy rozbiłem kolorowe zdjęcie na składowe RGB. To jest czyste R.
Wydawało mi się, że szum jest niewielki ale to robiłem za dnia. Teraz, rzeczywiście jest wyraźny.
Dało by się i przesunąć i poczekać aż słońce przejdzie w prawo a cień "wlezie" na chodnik.
Zdjęcie był robione z góry, z mostu. Zniekształcenia perspektywy były spore. Miałem do wyboru stanąć tak aby potem prostować latarnie albo żeby prostować nabrzeże.
Wybrałem źle :D
Nie :D
Ale o tej regule pogadamy w Twoim wątku ;)
Helmucie….no i po tylu latach pod latarina skonczyles :-P
Pierwsze jak dla mnie. Nic dodac nic ujac. Mniej jest lepiej.
Pozdrawiam
dla mnie też nr 1 :)
Dla mnie najładniejsze dwie pierwsze fotki.
Z latarniowych najbardziej leży mi 3.- taki rytm tam jest: raz, dwa, trzy, cztery...Raz, dwa, trzy, cztery...
Może być?
Załącznik 131219
Będzie trudno.
Trzeba powtórzyć zdjęcie, a to 750 km od Frankfurtu :-P
Jeszcze jedna w trzech wersjach:
Załącznik 132437Załącznik 132438Załącznik 132439
Powtórzę to co w galerii pod zdjęciem napisałem: w krakowie, na rondzie mogilskim też są takie lampy :)
---------- Post dodany o 14:24 ---------- Poprzedni post był o 14:24 ----------
Jakbyś obrócił o 180 stopni, walentykowo by się zrobiło ;)
Fajne to drugie :)
Pozdrawiam.
Pierwsze jest zajefajne, choć troszkę prosi się o idealną symetrię. Trochę zachwianą przez perspektywę. Dosłownie milimetry, ale jednak:wink:
Nic nie zrobię, że jestem spaczony w tej kwestii, a aptekarzem nie jestem:grin:
Tych dwóch pozostałych nie biorę.
Chyba bardziej optycznie, bo w realu jest idealnie. Swiatłocienie i niedomknięte kółko robią takie wrażenie. Jednak nie odbieraj tego zbyt poważnie, bo ja mam schizę na punkcie czystości i symetrii kadru w archi. A sam kadr bardzo mi się podoba. Następnym razem postaram się bardziej szczegółowo napisać co mi nie gra. O ile w ogóle będzie tak potrzeba. Bo chyba teraz przesadziłem:wink:
Teraz coś, przy czym nie bolało :)
Załącznik 132552Załącznik 132551
Dzięki za dobre słowo. Mała rzecz a cieszy :)
Następne, tym razem w kolorze:
Załącznik 132660Załącznik 132661Załącznik 132662
Bardzo podobają mi się zdjęcia 1442 i 1444. Pozdrawiam.
1446. - doskonałe. Moje gratulacje :grin:
Helmucie, musze sie przyznac ze zupelnie odwyklam od tak zdyscyplinowanych kadrow. Architekture albo sie lubi albo nie. Ja lubie, te w twoim wydaniu i ostatnie w kolorze najbardziej.
ładne kadry - gdzie ustrzelone?
Ostatnie super, ino ciekawam jak by wyglądało węziej. Bez nieba po lewej, wiesz - taki bardziej abstrakcyjny kadr.
Wówczas z nieba zostaje tylko ten trójkącik - fajnie to wygląda.
Czy takZałącznik 132821 dobrze czytam w Twoich myslach???