coś z inszego sprzętu
Załącznik 227962
Wersja do druku
coś z inszego sprzętu
Załącznik 227962
Bardzo ładne zdjęcie :wink:
Dzięki. Śpiewał na całego ;)
Prawie go słyszę :grin: Super.
Jesienna modraszkaZałącznik 227964
[QUOTE=Roberto73;1394515]coś z inszego sprzętu
super !
ostatnio "u mnie" na krzaku rudzik świergotał, pozwolił się podejść całkiem blisko :) niestety nie miałem aparatu :( jak ktoś się du..ą urodzi kanarkiem nie umrze :)
lisiajamaka1 bardzo ładnie:cool:
Takie tam z boiska w parku,pogoda dzisiaj do du....
Załącznik 228014
Załącznik 228015
fajnie złapana ostatnia mewka
Z dzisiaj pokazanych najbardziej mi przypadł do gustu wróbelek. Może i pospolity, ale piękne światło i kolorystyka.
popieram
A ja wstawiam mysikrólika na krzaku dzikiej róży
Załącznik 228040
https://images90.fotosik.pl/446/8782407eec6e5548.jpg
bernikla białolica
pięknie wam zapozowały :)
Uroczo przedstawiane w wątku latające bractwo.
Bardzo ładnie :cool:
Ładne foty. Wygląda jak by były robione w ten sam dzień w tym samym miejscu. Miałeś aż tyle szczęścia?
viruuss bardzo ładnie:cool:
@helmuth Ciekawy moment złapałeś, fajne zdjęcie :)
U mnie ostatnio mazurki w roli głównej :wink:Załącznik 228326
Załącznik 228327
lisiajamk1 - fajne, z jakiej odległości robione ? zastanawiam się nad mzd40-150/2,8 albo PL200/2,8 oczywiście w duecie z MC14 - w związku z tym zastanawianiem się takie info będzie bardzo przydatne :)
helmuth - wow,aż looknąłem exif, em10, takim "kiepskim" body ptak w locie "zrobiony" ? (szydera) gdyby udało się tak troszkę niżej zejść? ale, ale - dla mnie jest bardzo ok !
Dzięki, zdjęcia z odległości około 3-4 m blisko karmnika, więc ptaki bardziej odważne. Zuiko 40-150mm z MC14 ciągle trochę za krótki do maluchów, to co pokazuję to mniej więcej 60% kadru. Przydałoby się 300mm/4 ale nie mogę się zdecydować, bo kasa niemała, a ptaszki pstrykam okazjonalnie :)
Starociem też można :) E-400
Załącznik 228329
3-4 metry przy karmniku to można powiedzieć norma :) 300/4 to kasa znacznie większa chociaż ostatnio widziałem na allegro lokalnie za 7999 (używka w idealnym stanie) :)
To i ja wrzucę :-P
Załącznik 228334
Załącznik 228335
Czapla, mazurki i dzięcioły - przepiękne. Dodaje od siebie zimka
Załącznik 228362
Sam zimorodek fajny, ale te wypalone liście bardzo psują efekt.
Nie wiem czy to ten sam ale spotkałem się z ludźmi w terenie, którzy mówili, że ich znajomy kupił za niewiele ponad 7k tylko dogadał się poza alle i okazało się, że obiektyw ma problem z ostrością na długich dystansach. Jak model był na kilkudziesięciu metrach to zdjęcie nie było ostre tak jak powinno być. Miał problem ze zwrotem bo przetestował dokładnie na małych ptaszkach i tablicach testowych i potwierdził, że jest ok ale miał zgłosić na policję i pewnie zwrócił.
Tak więc jak będzie okazja spytaj o fotę startujących gęsi, stada saren, jeleni czy coś takiego co wymaga szybkiego zdjęcia z większej odległości. To takie info z trzeciej ręki ale przy tej cenie warto się upewnić.