Kilka fotek z dzisiejszego dnia - zlot garbusów w Sławie (uwaga: fotki nieobrabiane - mają po około 5 MB każda)
Wersja do druku
Kilka fotek z dzisiejszego dnia - zlot garbusów w Sławie (uwaga: fotki nieobrabiane - mają po około 5 MB każda)
Hmm... akurat to mi umknęło - pewnie dlatego że sam planuję zakupy w ramtech.pl, ktoś polecał http://ramtech.pl/records/categories.../search-type:1 tą ładowarkę i zamiennik :)
Bardzo pozytywne. Druga bateria jest konieczna gdy chodzi się po mieście. Dodatkowo jest ładowarka więc nie trzeba ładować przez aparat.
uff... a ja znalazłam ten post ebayowy :) 30 zeta za dwie baterie i ładowarkę to pięknie ale coś podejrzanie za tanio...
Oryginalna bateria ma 3,6V, 1270mAh i 4,6Wh(?)
a te zamienniki 3,7V, 2000mAh i 7,4Wh
zastanawia mnie czy te różnice w napięciu mogą coś złego zrobić?
Myślę, że powinno być ok - to mała różnica w napięciu, ale najlepiej zapytać użytkownika Skora :) no i czas wysyłki sporym, ale jak ci się nie spieszy... :P
Pomoże ktoś? Przekopiowałem z poprzedniej strony coby nie zginął :D
PS. Jakieś praktyczne wskazówki jak dostać się do OJ? mam 200 punktów, więc chciałbym dowiedzieć się za co zbiera się najszybciej :) wrzucać zdjęcia mogę (ale na razie mało z XZ-2) bo wątków na razie nie mam o czym pisać a zaśmiecać nie chcę ;) ewentualnie by ktoś wspomógł dobrym słowem ;)Cytat:
Mam jeszcze pytanie - w Saturnie odrazu dobrałem sobie pokrowiec - Apollo sztywny, z fajna ściereczką z mikrofibry na sznurku, z paskiem i kieszonką na kartę itd. Dobrałem go i aparat wchodził "na styk", ale w domu jak wszystko odpakowałem i zobaczyłem piękny pasek Olympusa na szyję (plus dekielek) to okazało się, że teraz nie zamknę pokrowca :sad: czy myślicie, że przyjmą zwrot i będę mógł wymienić go na inny? Myślałem o Lowepro Santiago DV 35, ale nie wiem jak tam jest z paskiem - czy mieści się (ewentualnie mógłby wystawać ale tak żeby dało się prawie zamknąć) z tego co widzę, to niestety jest on niedostępny w Krakowie (i pewnie dlatego go ostatnio nie zakupiłem) :sad:
Co do pokrowca nie pomogę. Sam jestem na etapie szukania. A że nie spieszy mnie się to wolno to mi idzie :wink:
Co do tego jak wejść do OJ, to jak wiele osób pisało już, udzielaj się na forum. Daj jakieś fotki. Komuś może się spodobają, kto wie. I do galerii warto coś wrzucić.
Tutaj 2 aku+ ładowarka za 11 dolarów:
http://www.ebay.com/itm/DSTE-2PCS-LI...item2ec21858d9