No po to sa ciasne Panowie by pokazac detal, inaczej nie idzie tego zrobic :)
Luzniejsze kadrowania przeca byly tez w tym watku nie raz, teraz ma byc miazga z detalem i pokazaniem jak toto wyglada ;)
pozdro
Wersja do druku
No po to sa ciasne Panowie by pokazac detal, inaczej nie idzie tego zrobic :)
Luzniejsze kadrowania przeca byly tez w tym watku nie raz, teraz ma byc miazga z detalem i pokazaniem jak toto wyglada ;)
pozdro
I znowu zblizenie na sympatycznego pajaczka :)
OMD E-M5 + SK35 (na pelnym inna jakosc).
344.
Załącznik 151224
pozdro
Nyny, jesteś wielki, teraz byś może wykorzystał umiejętności w pełni i jakąś uroczą niewiastę byś tak ładnie zdokumentował? ;)
Dobra, dzisiaj nieco luzniejszy kadr ;)
D7100 + S150 (na pelnym inna jakosc)
345.
Załącznik 151443
pozdro
kiedyś opowiadałeś coś o takim fajnym rozmywaniu tła i pierwszego planu, przypomnisz w kilku zdaniach? czy to raczej zastrzeżony patent? :wink:
pzdr
Hołek
Ja tam nie mam tajemnic ;)
Robie tak umieszczajac miedzy motyw glowny jakas "przeszkadzajke" przewaznie trawy czy liscie (inni uzywaja szmatek i tego typu patentow, co tam komu inwencja podpowie). Jak dobrze wycyrklujesz z odlegloscia to masz ladne maziaje, w tle tez jak widac mozna uzyskac przez odpowiednie umiejscowienie i odpowiednia f.
Ja uzywam takich chwytakow co na zlocie kiedys Bodzipowi pokazywalem, one mi naginaja roslinosc jak chce i moge sobie dowolnie wtedy kombinowac.
Troche to pracy kosztuje zanim sie opodiednio dobierze wsio, ale czasami warto sie postarac.
pozdro