Drugi kadr z fruczakiem kapitalny, super wygląda ruch skrzydeł, a z ostatnich 365. Wlagina rdestniak świetny, szalejesz z tymi gatunkami:grin:.
Wersja do druku
Drugi kadr z fruczakiem kapitalny, super wygląda ruch skrzydeł, a z ostatnich 365. Wlagina rdestniak świetny, szalejesz z tymi gatunkami:grin:.
Dziś kolejna ćma
368 Dzióbica głaszczkówka (Pterostoma palpinum)
Załącznik 182743
Fajnie się maskuje:)
Jeszcze kilka takich zdjęć i polubię ćmy :)
Dzióbica piękna - nigdy takiej nie spotkałem. Samo zdjęcie technicznie i kadrowo też bez zarzutu.
Dzióbica mi też się podobała. Przez godzinę ją obserwowałem licząc na jakąś akcję z rozłożeniem skrzydeł...niestety nie poruszyła się nawet wtedy gdy przenosiłem ją na pień drzewa bo siedziała na gałązce leżącej zaraz obok drogi leśnej po której widać było że przejeżdżają jakieś pojazdy.
Dziś pozostaniemy nadal w temacie motyli nocnych ;) Cztery kadry Lśniaka Pospolitego
369
Załącznik 182789
370
Załącznik 182788
371
Załącznik 182790
372
Załącznik 182791
Kamuflaż prawie doskonały, ciekawy gatunek.
One tak mają zawsze, nie lubią latać:-P. Do mnie przylatuje ich bardzo dużo, zwabia je światło, odpoczywają przy lampach na ścianach budynku:grin:.
Lśniak pięknie wybarwiony, podobają mi się kolory na 370. i kropelki na ostatnim.
Nie lubię robali, ale modraszek wyszedł naprawdę fajnie. Dałbym tylko troszkę więcej kontrastu ;)