Odp: Fotografie ze szlaków i nie tylko
Po raz kolejny potwierdza się to, dlaczego zachodnie miasteczka są ładniejsze od naszych - czysto, schludnie, brak nachalnych reklamy, wsadzanych wszędzie i w każdej formie, bez gustu i jakiegokolwiek planowania. Budynki odnawiane zgodnie z jakąś tradycją i ładem, a nie pogonią za małomiasteczkową modą na 'najpikniejszy pałac w okolicy'.
Czysto było to fakt. Czy są ładniejsze, nie mam w tym kierunku doświadczenia. Jeśli chodzi o zabytkowe centrum to jest jak na zdjęciach, jest też sporo zwykłych domów, bloków, z różnych okresów. Nie wszystkie z nich są ciekawe, ładne czy dobrze wpasowane w klimat. Tyle, że nie bawi mnie fotografia uliczna, i szukanie takowych miejsc. Po prostu gdy kończyła się zabytkowa część zawracałem szukając kolejnych"staroci". Jedno co bardzo mi się podobało, to na nowych osiedlach zagospodarowanie terenu. Podziemne parkingi pod blokami z lat 80, sporo miejsc dla dzieciaków, dobrze zabezpieczonych od strony ulic. Wszystko zadbane, posprzątane i po prostu ładne. W dzielnicy gdzie mieszkałem sporo buduje się nowych bloków. Wszędzie widać było służby miejskie sprzątające po zimie trawniki, skwery, zieleńce, drzewa są dość mocno przycinane co roku, co podobno powoduje, że mają dużo, dużych liści i fajnie to latem wygląda.
7 załącznik(ów)
No, mówiłem. Estetycznie :)
ja tam bym na nasze miasteczka nie narzekała
można znaleźć naprawdę sporo perełek ;)
ostatnie miejskie również fajne
Yamada - z gór przeniosłeś się do cywilizacji i też doskonale Tobie to wychodzi. Interesująco i miło się ogląda. Pozdrawiam
Świetne foto yamada. Relacje też bardzo interesujące.
Pozdrawiam.
6 załącznik(ów)
Czasu mam teraz mało. Dopiero dziś za zdjęcia z majówki się zabrałem. Niewiele tego, tym razem nie połaziliśmy za wiele.
Y173.
Załącznik 117591
Y174.
Załącznik 117592
Y175.
Załącznik 117593
Y176.
Załącznik 117594
Y177.
Załącznik 117595
Y178.
Załącznik 117596
To ostatnie jak kolorowanka wyszło. Efektowne.