Odp: macieknr1 - moje zdjęcia
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
troche headshot -ow :) pokojowe niby studio 149 150 151 152
Mogę przy 152 grzebnąć?
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Mogę przy 152 grzebnąć?
tak ale napisz mi co zrobiles moze sie czegos naucze :)
3 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
tak ale napisz mi co zrobiles moze sie czegos naucze :)
Chciałem zobaczyć jej włosy i brązowe oczy więc:
wciągnąłem detal, złagodziłem cienie, podbiłem czerń, usunąłem szum, znowu wyciągnąłem detal ociepliłem skórę
podbiłem: zielony, niebiesko-zielony i niebieski i to wszystko dało takie efekty(jeszcze przyciemne):
Załącznik 107856Załącznik 107857
Załącznik 107858
dzieki za info ale nie do konca efekt koncowy mnie zadowolil.Nie wiem dlaczego przy wgrywaniu fot z aparatu do LR te zdjecia a zwlaszcza wlosy sa nieco przyciemnione
Cytat:
Zamieszczone przez
macieknr1
dzieki za info ale nie do konca efekt koncowy mnie zadowolil.Nie wiem dlaczego przy wgrywaniu fot z aparatu do LR te zdjecia a zwlaszcza wlosy sa nieco przyciemnione
Może wrzuć gdzie rawa? Co do różnicy z aparatu a LR, pokombinuj z profilami kolorów może.
To nie wina LR,ze wlosy takie a nie inne tylko Twojego oswietlenia.To chba nawet co Saboor obrabial to bezlitosnie bite lampa jest.Bynajmniej tak to widze.Ustaw tak swiatlo aby na iso max 200 mailbys czas 1/60 i przyslona 2,2,8 Za dziewczyna poswiec czyms na tlo na wysokosc glowy.Teraz to wyglada ja swiecone czajka w latach 60 tych.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
To nie wina LR,ze wlosy takie a nie inne tylko Twojego oswietlenia.To chba nawet co Saboor obrabial to bezlitosnie bite lampa jest.Bynajmniej tak to widze.Ustaw tak swiatlo aby na iso max 200 mailbys czas 1/60 i przyslona 2,2,8 Za dziewczyna poswiec czyms na tlo na wysokosc glowy.Teraz to wyglada ja swiecone czajka w latach 60 tych.
A może zamiast na tło, na dziewczynę z tyłu od łopatek w górę?
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
A może zamiast na tło, na dziewczynę z tyłu od łopatek w górę?
Nie.Jeszcze nie teraz.Zaczynac nalezy od dodawania a nie od logarytmowania
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Nie.Jeszcze nie teraz.Zaczynac nalezy od dodawania a nie od logarytmowania
No tak. Powoli?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Hmm czyli stale swiatlo waszym zdaniem moze odegrac takie zadanie,ale serio na aparacie te wlosy wygladaja zdecydowanie lepiej .To bylo oswietlenie typu muszla