Gdyby kwiatek był w Go to zdjecie by się "spłaszczyło".
Wersja do druku
Gdyby kwiatek był w Go to zdjecie by się "spłaszczyło".
453 bardzo fajna. ciekawe kolory. twarz wygląda jak rzeźbiona. podoba mi się.
Snoopy, kwiatek nieostry celowo. Fota zrobiona na największej dziurze mojego ciemnego kita (przy ogniskowej 14mm). Chciałem, żeby uwaga odbiorcy skoncentrowała się na twarzy wydrwigrosza. Gdybym przymknął przysłonę, kwiatek byłby ostry (a światła było do cholery, więc mogłem to zrobić). Czy podjąłem dobrą decyzję? Nie wiem...Cytat:
Zamieszczone przez Snoopy_jb
Bardzo dobrą, bo zdjęcie jest gitara!!
Wydaje mi się, a raczej na pewno masz 100% racji, jakby kwiatek był ostry to razem z łapą - a co za tym idzie jego paluchy z kwiatkiem zajęłyby większą część fotki i twarz byłaby na drugim planie.Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
pzdr
Robisz świetne fotki tych "wydrwigroszy" -chociaż ja ich nie trawię - nie chodzą tacy po moich ulicach ;)
Ale mamy lepszych asów, dzisiaj ładnie sobie wypoczywam, dzwonek do drzwi - żona otwiera - za chwilę wchodzi z kartką w ręce - co masz - się pytam - kalendarz na 2008 rok od kominiarzy... jak, przecież mamy dopiero maj 2007 ??? - kazałem to oddać, za parę minut hałas na klatce, jakaś rozsądna babcia ich przegoniła - dwóch pijaczków się przebrało :)
pewnie za tydzień byliby z kalendarzem na 2009 :mrgreen:
A gdzie miałeś aparat??? Trzeba było gościa zrzucić ze schodów i sfocić w trakcie lotu... ;) . Najlepiej trza było taki lot spanoramować. ;)Cytat:
Zamieszczone przez john100
moim zdaniem bardzo dobry wybór, wyraźniejszy kwiatek oprócz spłaszczenia zdjęcia powodowałby odwracanie uwagi od plastycznej twarzy "modela" :)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Dziękuję za komentarze. Tymczasem kolejny uliczny pstryk:
454
Patrze na te foty i nie ukrywam ze ida z aparatem przez miasto mam ochote pstryknąć jakies foty ludziom, ale boje sie ich reakcji. O ile dobrze pamietam Ty robisz swoje foty szerokokątnym obiektywem z bliska a nie tele z daleka i ukrycia. Powiedz nie masz problemow z reakcja ludzi ? Co im odpowiadasz jak sie wkurzają ? Czesto domagaja sie skasowania fotek ? Musiales kiedys uciekac ?
Wiesz sam nie wiem jak ja bym sie zachowal gdybym widzial ze ktos wlasnie pstryknal mi zdjecie - chyba nie chcialbym tego i domagal sie skasowania i to powstrzymuje mnie przed street foto...