ładne foteczki koczy - bardzo , bardzo mi się podobają . Pozdrawiam
Wersja do druku
ładne foteczki koczy - bardzo , bardzo mi się podobają . Pozdrawiam
Bardzo mi się podoba. Coś z nastroju Felliniego.
Kaczy,
Wrócę do fotki, do której podchodziłeś i namierzałeś cierpliwie.
Co mi się podoba? Forma budowli i trzypoziomowa, trzypasmowa kompozycja - u góry niebo jak farbka do bielizny, w środku pas architektury, na dole trawnik szczerozielony.
Moim zdaniem piekielnie trudny temat do namierzenia. Mnóstwo problemów - jakie światło, jakie niebo, jakie przedpole, budowla oddana jako płaska, czy przestrzenna, bryła, czy rytm?
Moim zdaniem udało Ci sie co nieco odpowiedzieć na te pytania. Najwięcej jest na obrazku rytmu i kontrastu barwnych plam niebo / jasność budowli / zieleń trawy.
Chyba najtrudniejszą sprawą było umieszczenie w kadrze tej pierwszoplanowej strzały dachu z kolumnami. Gdzie ona ma prowadzić oko, jak dać sobie rade z drugim planem, aby nie zaburzał zbytnio, a uzupełniał.
Jeszcze co do jednego drobiazgu. Sądzę, że zbieżne pasy na trawie uratowały trawnik, nadały mu sens, wpisały się w jakiś sposób w rytmy kompozycji.
Pzdr, TJ
fotka z samochodem konkretna :wink:
Fajne, filmowe. Jamesa Deana trochę brakuje :D
Lasek ci u nas dostatek, buntownika chcemy!
O cie florek....
Tylko nosek przypudruje i juz sie robi ;)
Samoopalacz, samochod i samowyzwalacz :D
W zasadzie można by się czepić "obwódek" wokół gałęzi, no ale jakoś trzeba było zrobić ciemne niebo, a nie łatwe to, gdy na liściach słońca plamy......
Wyśmienite, wyborne, bardzo dobre!