miło mi donieść że poniższe moje zdjęcie zgłoszono do konkursu na najlepsze foto miesiąca września
Cytat:
Zamieszczone przez gulasz
Wersja do druku
miło mi donieść że poniższe moje zdjęcie zgłoszono do konkursu na najlepsze foto miesiąca września
Cytat:
Zamieszczone przez gulasz
" Goniąc króliczka - czyli gulasz się szlaja =) "
I co dalej ??? :roll:
Czy nadal gonisz króliczka, czy teraz króliczek goni Ciebie ??? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Póki co to on mnie złapał razem z kolegą leniem
Spoko spoko, powoli do przodu
Na razie porządkuje konkurs FM
Bo mało chętnych do zgłaszania fot do konkursu
A jak tam się obrobie to będę gonić dalej...
Rok z kawałkiem temu, przygotowując się do wyprawy do Patagonii stwierdziliśmy że idealnie do przetestowania sprzętu sprawdzi się Norwegia i jej cudowna kraina Lofoty :)
i tak w drugiej części października 2019 roku pojechaliśmy do Gdańska by stamtąd polecieć do Bodo, wynając grzejące w tyłek auto i przepłynąć promem na Lofoty właśnie
kraina ta zachwyciła mnie od pierwszego wejrzenia
dzika, piękna, gdzie skaliste góry schodzą do zatoczek zbudowanych przez norweskie fiordy
mam nadzieje ze bede tam wracać - może nie tak często jak kolega paparapa - ale jednak chcialoby sie tam byc :) i cieszyc oko tymi obłędnymi wschodami i zachodami słońca i tym światłem (którego czasem jak na lekarstwo - ale jak już wyjdzie to radość nie z tej ziemii)
kilka kadrów z drogi powrotnej - gdzie musielismy sobie machnąć objazdówkę - bo było spore ryzyko że prom powrotny nie wyruszy ze względu na sztorm
droga była trudna - bo odcinek 20 minutowy robilismy 2 h - warunki atmosferyczne nie pozwalały bowiem przejechać obojętnie i zatrzymywaliśmy się niemalże co zatoczkę by porobić foty :mrgreen:
i choć miało być szaro buro wg prognoz - to pierwsza podstawowa zasada nie ufaj prognozom w Norwegii i tak mogą się zmienić za 5 min ;)
558.
Załącznik 229856
559.
Załącznik 229857
560.
Załącznik 229855
561.
Załącznik 229858
Na 560 czyżby to jest ta słynna dziura ozonowa?:-)
Widzę że błędem był powrót na początku października do domu. Jeszce niższe słońce i jeszcze piękniejsze atlantyckie chmury. Ale w Jotunchajmen przymroziło i życie w aucie zrobiło się trochę uciążliwe. :).
Rozmarzyłem się patrząc na Twoje fotki .... :mrgreen: