PT-17 wygląda całkiem nieźle. Ciekawe jaki sens ma taka modernizacja, bo tam ze starego czołgu chyba tylko wanna kadłuba zostaje :)
Wersja do druku
PT-17 wygląda całkiem nieźle. Ciekawe jaki sens ma taka modernizacja, bo tam ze starego czołgu chyba tylko wanna kadłuba zostaje :)
Niewiele wiem o tej modernizacji, ale ocena na podstawie tylko wyglądu zewnętrznego może być bardzo myląca. Np. wieża ma zupełnie inny kształt, ale przyglądając się dokładnie widać, że może to być skutek obudowania starej wieży od zewnątrz dodatkowymi elementami pancerza (reaktywnego?).
15 sekund w guglu i wiadomo: wieża nowa, armata nowa, automat ładujący nowy, silnik nowy, zawieszenie nowe.
Jest oczywiście taka opcja, że gugiel się myli :)
No i to wszystko we współpracy z Ukrainą. Nie wydaje mi się, żeby to był najbardziej wiarygodny partner dla przemysłu zbrojeniowego. Tym razem ja mogę się mylić ;)
Jeśli brać pod uwagę uwarunkowania polityczne, to istotnie niezbyt korzystna ta współpraca.
WZT-3
Załącznik 197424
Ty to masz informacje.
Bergepanzer 2
Załącznik 197435
Załącznik 197436
TRI Hors na bazie transportera opancerzonego Opal.
Załącznik 197457
Załącznik 197458
WPB Anders
Załącznik 197468
Załącznik 197469
Na koniec przeglądu sprzętu z tegorocznego MSPO, będzie pojazd wzbudzajacy chyba największe zainteresowanie - NBPWP Borsuk, uzbrojony w ZSSW-30 (kal. 30mm), który miał tam swoją oficjalną premierę.
Załącznik 197480
Załącznik 197481