Urzekające. Las w śniegu z 51 - jak w domu... Wąska ścieżka z 47 - u nas widoki by przesłanali amatorzy wspinaczki w laczkach i japonkach :)
Wersja do druku
Urzekające. Las w śniegu z 51 - jak w domu... Wąska ścieżka z 47 - u nas widoki by przesłanali amatorzy wspinaczki w laczkach i japonkach :)
Fajna relacja - będzie cdn ? :)
Piękne krajobrazy. W każdym szczególe dopracowane zdjęcia i niezwykle urzekające.
Chwilkę na szczycie spędziłem, widoki super, szkoda że powietrze nie było krystalicznie czyste.
FR053. Mont Blanc było widać :)
Załącznik 112519
FR054. Widok w stronę Chambery.
Załącznik 112520
FR055. Jezioro Bourget ładnie się prezentuje, szkoda że lekko zamglone powietrze było.
Załącznik 112521
FR056.
Załącznik 112522
FR057. :)
Załącznik 112523
FR058. Kruki, sporo ich tam jest.
Załącznik 112524
mam ochotę powiedzieć: k.. jak pięknie :D
Tak, widoki naprawdę piękne są z tamtąd.
Niestety, nadszedł czas na powrót... To taki czas którego osobiście nie lubię...
FR059. Nawigacja ustawiona, można wyruszyć w drogę powrotną...
Załącznik 112526
FR060. Kiedy odeszli ludzie wokół krzyża pojawiło się więcej kruków.
Załącznik 112527
FR061. Pojawili się kolejni paralotniarze.
Załącznik 112528
FR062. W końcu znalazłem się z powrotem w wiosce, to chyba najciekawsze miejsce jaki tam widziałem. Woda płynie ciągle i nadaje się do picia. Co to dokładnie za miejsce nie wiem. Nie było żadnego opisu ani tabliczek. Tylko informacja, że wodę można pić. Było więcej miejsc z wodą non stop płynącą i zdatną do picia, były mniejsze i bez dodatkowych budynków.
Załącznik 112529
FR063. Po wyjściu z wioski widok na Le Niwolet otwiera się w całej okazałości. Stąd dopiero widać jakie podejście trzeba pokonać by wejść na górę.
Załącznik 112530
I to tyle jeśli chodzi o góry. Pozostało mi jeszcze pokazać samo Chambery. Ale to już w kolejnej odsłonie :)
Kapitalne ujęcia - piękne widoki
fajnie zobaczyć niewidziane dotąd tereny
@yamada, piekna relacja z wyprawy.
Piękne widoki, ładnie jest obfotografowałeś. Jest na co popatrzyć.