Eddie a nie chciałeś kupić SMC Takumara 50 1,4 zamiast tego co posiadasz - cena ?
Wersja do druku
Nie no Eddie, rozumiem, że taki był zamiar. Ja tylko mówię że dla mnie trochę za ciemno, tylko tyle.
Bardzo fajne zdjecia Eddie, podobaja mi sie Twoje foty :D pozostaje mi sie tylko uczyc ;)
dawno nie zaglądałem więc po kolei....
ciągle widzę szukasz swojej drogi....i fajnie.
Koncertowe ekstra. Jednak ISO 3200 w E-3 to już niestety lekkie zabójstwo dla fotek. Kolory zajechane, skóra nieładnie wygląda - w dużym romiarze musi być makabra. Jest, bo ja ostatnio robiłem w 1600 i na małych to wygląda jeszcze jakoś, ale duże....płakać się chce. Nie przekona mnie nikt że E-3 to sprzęt na ciemnicę.
Bardzo fajne kadry...
Seryjka z Asią rzeczywiście stockowo wygląda ale to w niczym nie umniejsza...bardzo dobre i czyste fotki.
Cmentarne zawsze lubiłem....jakkkolwiek to nie zabrzmiało :)
Zdjęcia z koncertu są jak dla mnie rewelacyjne. Prześwietnie widać cały ten zgiełk. Fotografie portretowe wpadają w oko kadrowaniem które uwypukla podkreślaną niejednokrotnie urodę modelki. Aby nie było za słodko to jednak widoczne jest przynajmniej dla mnie zbytnie jakby to ująć przelukrowanie. Obróbka tak tylko trochę z mniejszą siłą. Zdjęcia z cmentarza to pierwsze swym oddziaływaniem poraża, następne prowadzą w kierunku subtelnej zadumy.
Zamieszczona ostatnia sesja z cmentarza świetnie współgra z porą roku jej barwami oraz nadchodzącym świętem.
Cieszę się, że zaglądacie i zostawiacie kilka słów komentarza - dziękuję.
A teraz przesyłam następny zestaw zdjęć z Powązek, zrobionych podczas sobotniego spotkania...
Eddie pytanko co do dopalania lampą na koncercie. Jak ustawiłeś? ttl, 2-kurtyna, 1/4 mocy, Mnie zawsze pierwszy plan wychodzi zbyt mocno doświetlony w stosunku do tła mimo wysokich iso. Chyba że stosujesz jeszcze inny patent