Moim skromnym zdaniem pierwszy portret lepszy ale nie wiem dlaczego. ;)
Wersja do druku
Moim skromnym zdaniem pierwszy portret lepszy ale nie wiem dlaczego. ;)
Moim skromnym zdaniem drugi portret lepszy :) modelka wyszła na nim MZ korzystniej :grin:
Już nie wiem który raz porównuję ostatnie zdjęcie z przedostatnim i moje skromne zdanie jest takie, że nie umiem pomiędzy nimi wyłonić lepszego.
Kadrowo bardziej pasuje mi dwójka, też uważam, że na nim modelka ładniej wyszła, ale kolory lepsiejsze na jedynce.
Tak patrzę i patrzę i chyba jednak to drugie...:)
w moim odczuciu pewne jest jedno - pierwsze jest ciekawsze.
Ja wolę pierwszy bo jest ciekawszy i korzystniejszy dla modelki.
Drugi jest lepszy jakościowo co widać po oczach ale wydaje się być przerysowany.
Prawdopodobnie Wanilia dalej nie będzie wiedzieć, który lepszy :-)
Witam
Jak widzę odnośnie portretów zdania podzielone. Mnie bardziej podoba się pierwszy, choć oba uważam za udane. Jeśli mogę mieć drobną uwagę, to pierwszy portret minimalnie inaczej bym wykadrował. Mam na myśli nieco bardziej zdecydowane przycięcie głowy (skoro nie jest cała) i tła po lewej stronie. Ale to tylko moja subiektywna opinia, z pewnością nie poparta doświadczeniem.
Bardzo fotogeniczna i chyba chętnie współpracująca modelka.
Bardzo dziękuję za komentarze. Lubię obydwa :)
Cieszę się , że nie ma jak ostatnio tylu krytycznych uwag :) co do tła itd.
Niedługo podrzucę więcej
Jedynaka i tylko jedynka. Subtelne i przez tę subtelność przemawiające do mnie. Dwójka zbyt dosłowna i właśnie przez tę dosłowność, w szczególe i pewnych przerysowaniach,vide - nos, za bardzo wyeksponowany, nie znajduje mojej akceptacji.
Moim bardzo, bardzo skromnym zdaniem i z calkowicie amatorskiego punktu widzenia moge tylko dodac, ze dla mnie lepszy jest pierwszy portret. Ze strony technicznej pozostawie ocene specjalistom, a ja powiem tylko tyle, ze po prostu bardziej przyciaga moja uwage.
Pozdrawiam!!!:roll:
Trudno wybrać gdyż obydwa portrety przyciągaja wzrok. Pierwszy wydaje mi się taki bardziej naturalny, spontaniczny i przez to chyba bardzie przyswajalny. Z postaci ładnie wydobyłaś twarz która gra nie kwestionowaną rolę w kadrze. Techicznie oddanie cery na tak, jak i kolorystyki twarzy. Zdecydowanie obiąłbym lewą ciemną część zdjęcia której jest za dużo. Natalia2 w odczuciu taki bardziej zmysłowy i poważniejszy. W nim natomiast być może to wina mojego starego monitora ale jakby nad lewym łukiem brwiowym na czole zbytnie wygładzenie i zatuszowanie odcienia skóry i podobne na podbródku. Te miejsca pozbawiają cerę świeżości więc może dlatego jest cięższe w odbiorze.