Witaj Marta!
Najbardziej z tej serii podoba mi się s029.
Natomiast cień na s028 nie przypadł mi do gustu
Ogólnie - Brawo!
Wersja do druku
Witaj Marta!
Najbardziej z tej serii podoba mi się s029.
Natomiast cień na s028 nie przypadł mi do gustu
Ogólnie - Brawo!
Nie jestem znawcą ale lizaczkowy pomysł z tymi malowaniami oczu i tła bardzo mi się podoba. Co mi się nie podoba i czego chyba nie powinno być to tych cieni od lizaka :)
Ogolnie to chciałam zaznaczyć, że to w dalszym ciągu efekty z mojego "domowego studia" Także wielka improwizacja. Ale dziekuje :)
Improwizacja, improwizacją... jakieś techniczne niedomagania też są.
Ale... zdjęcia są bardzo sympatyczne, jak dla mnie mają odpowiedni klimat. Kwestii technicznych da się nauczyć. Dobrze że masz pomysły i czujesz temat. Akurat tego ciężko się nauczyć. Reszta przyjdzie z czasem i doświadczeniem.
Lizaczkowa seria fajna ale i ja wolałbym aby cienie od lizaka nie było. Pomysł super. Pozdrawiam.
S029, choc niekoniecznie w kwadrat (no prawie).
Poza tym.. to co pozostali - cien od lizaka. Mozna bylo po przeciwnej stronie lampy jakas "blende" postawic minimalizujaca ten cien.
T.
Dzięki za komentarze, jednak też nie byłam przekanana do tego cienia... ale cóż. :)
Heh... przedstawiam, Wam kolejny kreatywny pomysł na tło... :P Bo nim się chce głównie pochwalić.
Przed zdjęciami wkręciłam dwa druty w drewniany sufit i powiesiłam roletę okienną.
Podświetliłam wszystko uwaga : dwoma pokrywami od akwarium :P i ot
S031. Załącznik 78528
Kreatywności mojej ciąg dalszy, tym razem miałam niecodzienną okazję fotografować kobietę w takim stanie :)
Wybaczcie za nieobecność :) sesja egzaminacyjna trwa...
S032. Załącznik 79128S033.Załącznik 79129S034.Załącznik 79130S035.Załącznik 79127
Atelier domowe ciąg dalszy.
Bardzo dobra wrzutka.
Najbardziej przemawia do mnie s032 - kolorki bajka.
A masz s032 tylko że głową modelki spoglądającą na brzuszek? Myślę że fajnie by wyszło
Cześć. Moja kolejność to S033 S032 s034 s035.
Kolejny fajny pomysł. Gratuluję.
Bardzo mi się podoba delikatność stylu w jakim robisz swoje zdjęcia:)cala wrzutka na plus:)
Dziękuje Wam za odwiedziny i komentarze :)
Ponoć takie tematy najlepiej mi wychodzą (matka+ potomstwo :) )
Niestety nie. Początkowo zdjęcie miało być w kapeluszu... ale kapelusz wg zaszepecił ujęcie...
Co powiecie na tą męską odsłonę moich zmagań ?
S036.Załącznik 79720S037.Załącznik 79721
S037 - widać maskę wyostrzającą, niebieskie przebarwienia -> kuleje jakość - prócz tego mnie się wydaje że zdjęcie nie pasuje do modela - wygląda on na człowieka pracy (sądząc po dłoniach) wiec może inna stylizacja i pomysł ?
S036 - jest niezłe takie "klmatyczne" - mniej rażą dłonie w stosunku do S037 - fajnie zapanowałaś nad GO.
Wbraw pozorom nie tak dużo. 5 minut? Otóż - najprościej. Samplujemy sobie jakiś dobry kolor z twarzy, pośredni. I na nowej warstwie malujemy nim po dłoniach i później zmieniamy mieszanie warstw na COLOR i dopasowujemy krycie. I już. Można poźniej do warstwy z pomalowanymi dłońmi dołączyć korektę korystyki i juz całkiem dokładnie dopasować. To taki szybki najprostszy wg. mnie sposób. Spróbuj. Poniżej kolejne etapy
Załącznik 82064Załącznik 82065Załącznik 82066
Efekt końcowy:
Załącznik 82063
T.
Jak na mój gust to gałki oczne są trochę zbyt białe. Nie mam nic przeciwko, żeby poprawiać je w posprocesie, ale żeby zachować przy tym naturalność.
Ja tam się nie znam, ale bardzo mi się podoba :)
Fajnie. Naprawdę przyjemnie.
Symatyczne:wink:
Gdzieś Ty ? :o
Dziś śmiało po raz kolejny mogę ponarzekać na sprzęt, na jakim pracuję. Może wydajność tego laptopa jest lepsza od poprzedniego, ale ... pracując w CameraRAW - bawiąc sie suwakami niestety na efekty muszę poczekać. Zatem edycja poszczególnych zdjęć jest baardzo czasochłonna.
Wczoraj - robiąc male doświadczenie, otworzyłam jedno ze zdjęć wyedytowanych na laptopie mojej koleżanki. Ah ... tak bardzo się różniły :(
Tymczasem zbieram każdego grosza na jakiegoś składaka stacjonarnego.
Zdjęcie Marysi - zimowej :) zamieszczam bez poprzedniego kadrowania ... (toż ja te oczy widziała ze białe :P ale dopiero później na innym sprzęcie :( )Załącznik 82372 i dodatkowo : Załącznik 82373
Do Waszej oceny chciałabym dodać jeszcze moje ostatnie wypociny. :)
Dzięki bardzo za wizyty :)
S40 S41Załącznik 82407
Ah. Są to pierwsze zdjęcia w moim domowym atelier obiektywem PALLAS-AUTO (:P) 50 mm f/1.8 :)
Szalejesz, postęp w piersiach dech zapiera i modelki masz fajne :)
jak dlaMNIE malo kontrastu ale ja jestem zboczony, bo lubie kontrast...
Sniezek troche na moje za bardzo bije po oczach, ta mala GO czasem az przeszkadza
dawaj jeszcze
pozdrowionka
Yh... Czy mógłbyś rozwinąć myśl .... ?
Chyba w dalszym ciągu poszukuję tematu zdjęć portretowych w którym czułabym się najlepiej.
a czas spędzony nad edycją kazdych zdjęć, uważam za małowystarczajacy, lecz proszę mi uwieżyć, że praca na moim aktualnym laptopie jest upierdliwa.
Czasem gdy PS wczytuje fotkę z CR ... lapek wymięka i o ... tra od nowa :P
A każda z tych dziewczyn stoi po raz pierwszy za obiektywem... Ale popyt na moim rynku jest :P
Po zdjęciach w plenerze zabrałam tą piękną blondynkę do mojego atelier gdzie mogła się ogrzać i ... w ogóle "odkryć" :) nie mogłam jej tak szybko wypuścić.
Mało tego, niedługo znowu się z nią spotkam ;)
S042. Załącznik 83023S043.Załącznik 83024S044.Załącznik 83025
Dziękuje wszystkim za liczne wejścia do mojego wątku.
Serdeczne dzięki za komentarze ;)
Pozdrawiam ;)
Z ostatniej serii najbardziej podoba mi sie S043. Nie wiem dlaczego ale jakoś wolę gdy portret jest choć trochę obcięty. Takie całościowe (że widać całą głowę/postać jakoś mniej mi się podobają) Autoportret S022, który był tak szeroko omawiany i poprawiany też miał coś w sobie, może właśnie przez te niedoskonałości bo późniejsze poprawki/przeróbki jakoś mniej mi się podobały ;-)
S044
Wydaje mi się, że zastosowałaś zbyt agresywną obróbkę i wyostrzanie. Przy ISO 100 wyszedł bardzo wyraźny szum, dość drażniący na ładnym skądinąd zdjęciu.
Porównaj:
Twoje: Załącznik 83034 po poprawce: Załącznik 83033
Fajna ostatnia seria. Czekam na wiecej.
Pozdrawiam.
Witajcie :)
Chciałabym Wam zaprezentować efekty pracy z nowym (moim nowym) obiektywem Pallas- auto f1.8 50 mm
Manual pełną parą ...
Przedstawiam Justynę ... pierwszy raz pozowała.
S045. Załącznik 84338S046.Załącznik 84335S047.Załącznik 84336S048.Załącznik 84337
Dziękuje za odwiedziny i komentarze ;)
Na 1 i 2 podoba mi się fajna mgiełka, mydełko tego obiektywu. Do niektórych portretów może być to fajne. Niestety nie do wszystkich.
2 - przepałom mówimy nie!
Co to w ogóle za wytwór ten obiektyw? Wie kto? :)
Najfajniejsze jak dla mnie nr 4, choć może w kwadrat bardziej może? :roll:
T.
Fajne zdjecia, a S048 najfajniejsze :-)
Zgodze sie-048 chyba najlepsze,na drugim foto z wrzutki draznią przepalenia-a jest fajne :)
Nic nowego nie napiszę S048 the best ale reszta też przyjemna.