Fajne wakacje.
Wersja do druku
Fajne wakacje.
Fajne wakacje i bardzo fajne zdjęcia.
Dziękuję za komentarze. Wakacje faktycznie fajne - chwalę sobie - pierwsze tak naprawdę całkowicie wolne wakacje od skończenia studiów - w dodatku płatne (niewiele ale jednak) - tak powinno być w każdym banku. Mam w planach odwiedzić jeszcze kilka ciekawych miejsc ;-).
sołk04 - gość przy rowerze na pierwszym zdjęciu to nie ja - ale może i podobny do mnie? - na pewno tak jakbyśmy się rozebrali i stanęli tyłem ;-). Poza tym uwielbiam rower jako środek transportu, wypoczynku i ostatnio turystyki...
Świątynia pokazana bardzo fajnie. tak w Twoim stylu.
PS. Ja chcę z powrotem Tatry :!:
357.
358.
359.
Tradycyjnie najbardziej podoba mi się fotka z górami w oddali i pieknie pokazaną perspetywa powietrzną.
Bóg zapłać. Jestem usatysfakcjonowany. Ładnie jest :) 357 the best.
Proszę o więcej.
Ostatnia póki co seria z gór bo nie chcę Was zanudzić.
360.
361.
362.
363.
364.
Fota 360 super.
Fotki z gór bardzo ładne, co to za górki.
Kolejne przyjemne, nastrojowe kadry.
Najciekawsza "kolonia" ślimaków. Co one tam znalazły?
Ostatnia seria piękniasta! Kolorowa i miodowa :) pięknie wykorzystałeś podświetlenia światełkiem.
Pzdr
Przemyślane kadry tatrzańskie, przyciagająca perspektywa i ciekawie wykorzystane światło.
Teraz czekamy na zdjęcia zgodne z tytułem wątku - z amerykańskich gór ;)
361, 364 mniam. Ślimaki bardzo ciekawe. Wszystko podane bardzo estetycznie :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
i jeszcze 362 bardzo na mnie pozytywnie wpływa
335- śiwetna kompozycja, 347 bardzo ładne.
Pooglądałam sobie, klimaty górskie też urokliwe. Pzdr
Chyba najbardziej z tatrowych zdjęć przypadły mi do gustu te z badylami wszelkimi. Ładnie podświetlone, czyste...
Jakbym tam był..Podoba się mi.
pozdr.
Dzięki za komentarze. Znów zmiana klimatów. Tym razem wzięło mnie na wspominki i eksperymenty zarazem. Stare slajdy. Tania Konica i Kodak - studenckie czasy ;-) - na Velvie nie było mnie jeszcze stać ale już nie musiałem kupować Orwo u Rosjan na straganie...
Olek - E-330 też maczał w nich swój obiektyw ZD 50/2 - posłużyłem się nimi do zdigitalizowania. Paprochów nie usuwałem.
365.
366.
367.
Na podłodze biurkowa lampka halogenowa z "palnikiem" skierowanym w górę. Kilka cm nad nią - biała kartka A4. Kilka cm nad kartką szyba - położona na dwóch krzesłach. Ważne żeby ta szyba była czysta. Na szybie slajd wyjęty z ramki. Nad tym wszystkim statyw ze skierowanym w dół aparatem. Obiektyw przymknięty do 5.6, podnoszenie lustra i ciach... Wcześniej balans bieli ustawiłem na ta podświetloną białą kartkę...
Na 365 albo widać beczkę, którą robi obiektyw, albo slajd leżał nierówno ;)
UPS - dopiero teraz zobaczyłem wpis. Póki co musisz się zadowolić opisem owej konstrukcji bo mój "system" rozmontowałem zaraz po wykorzystaniu. Niemniej jak mnie najdzie na taka zabawę zrobię fotkę ilustrującą mój wynalazek. Z tym, że uprzedzam - konstrukcja banalna, do Irka mi baaardzo daleko...
Odświeżam wątek. Trzy wczesnolistopadowe spacer-relax pstryki:
368.
369.
370.
I jeszcze jedna fota w zupełnie innym klimacie, pewnie niektórzy widzieli w galerii bo wstawiłem. 371.
Dawno tu nie zaglądałem..............widzę,że jesteś w formie.Fajne zdjęcia,zwłaszcza te z gór i z Romami.Pozdrawiam:-)
cykl cygański pierwszorzedny jest wszystko, stroje, muzyka, ognisko, taniec, wozy. Z wycieczki górskiej spodobał mi sie sposób w jaki kadrujesz i wpływ tej specyfiki na powstały obraz / podobne z tymi na polach / gdzie przyjemnie wodzi sie wzrok analizując poszczególne elementy. Typowo krajobrazowe z gór dają poczucie przestrzeni i piękna. Świątynia przez swą architetkurę i bogactwo materiałów oczywiście umijętnie sfocona też robi wrażenie. Z spacerku przez zachowaną barwę, rosę, bokech wpadają w oko i zatrzymują uwagę na dłużej.
Jednym słowem...Talent...Masz...Umieć obserwować i dobrze to zarejestrować,,,to widzę w Twoich zdjęciach...
Dziękuję za ucztę dla oczu i nie tylko...Pozdrawiam.
Wszystkie dobre, naprawdę, doskonały wątek, od początku poziom był wysoki, trzymasz go cały czas.
Moje oko przyciągnęło 355 - niebanalne, pomysłowe ujęcie, ale tak naprawdę wszystkie zdjęcia zasługują na uznanie.
Slajdy - no, panie, niesztampowa technika digitalizacji slajdów :-) Godne naśladowaina :-)
Jak zwykle to co lubię w Twoim wątku - przyroda ;) ale temat "cmentarny" także dobrze pokazany.
pzdr
Z ostatniej serii 369. ukrzyżowany liść, ostro zbliżone, widać jak liść jeszcze sklejony rosą do źdżbła trawy
371. podoba mi się. Oceniłem w galerii.
ps. a na wizualizacje digitalizacji, nie ma pośpiechu, poczekam ;-)
Świetne zdjęcia. Jeden z wątków do którego zawsze warto zajrzeć bez rozczarowania.
"2 miejsca zapłacone" - wymiata :lol:
Zdjęcia ze spacerku bardzo przyjemne, mi szczególnie wpadło w oko zwisające gronko.
371 dobra fotka
Spacerowe - technicznie świetne, ale to nie moja bajka ;)
371 natomiast - bardzo zacne
367, 368 bardzo malarskie, podobają mi się :)
Dawaj więcej, bardzo lubię Twoje zdjęcia. Ostatnie bardzo mi się podobają.
Chętnie ;-)
Dziękuję za komentarze, odświeżam wątek bo ostatnio mało się w nim działo co nie znaczy, że zarzuciłem fotografowanie. Tym razem trochę zimy - śnieg i dość niskie słońce a więc kolory złota charakterystyczne dla tej pory roku.
Wybrałem się do lasu, zdjęcia z E-410+14-42+PL.
372.
373.
374.
375.
376.
377.
374. wymiata ... piekne światło ...
Zawsze lubiłem tego typu fotki .... tylko mi takie światełka zawsze brakło :(
Szkoda że na 375. wdarł sie cień ;)