Staram sie szukac gdzies inspiracji, ale jak do tej pory nie znalazlem. Kupilem niedawno analoga, moze to pomoze. Najchetniej to bym gdzies wyjechal, w plener, troche odpoczal, ale to niestety niemozliwe.Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
Wersja do druku
Staram sie szukac gdzies inspiracji, ale jak do tej pory nie znalazlem. Kupilem niedawno analoga, moze to pomoze. Najchetniej to bym gdzies wyjechal, w plener, troche odpoczal, ale to niestety niemozliwe.Cytat:
Zamieszczone przez Peniek242
Chodzac sobie dzis po miescie, szukajac inspiracji, trafilem dosc przypadkowo na happening organizwany przez Majora Frydrycha. Mialem juz wracac, ale postanowilem zostac chwile i porobic zdjecia. Chyba dobrze zrobilem, bo udalo sie sklecic maly reportaz. Bylo ciekawie, bo w planie bylo min. koronowanie marszalka Dorna na marszalka krolweskiego i atrakcje zwiazane z portretem Ojca Dyrektora :) No i sloma w butach :) Mam nadzieje, ze moje zdjecia przybliza Wam ten happening. Reportaz bedzie sie skladal z dowch czesci, by nie wrzucac naraz za duzo fotek. Zapraszam na pierwsza czesc!
131. Major :)
132. Koronowany marszalek Dorn
133. Poslaniec Ludwika Dorna czyta list od marszalka do Majora
134. Poslaniec Ludwika Dorna dostaje slome do butow marszalka
135. Portret Ojca Dyrektora
136. Tworzymy relief
137. Major przemawia
Koniec czesci pierwszej.
Pzdr
sto czydzieści jeden najbardziej mi sie podoba z serii. Heh lubie happeningi
Fajny reportaż :D
Dzieki Panowie :) Niedlugo druga czesc.
Całkiem udana seria z Frydrychem :) Ojciec Dyr. mnie wciągnął chyba... ta aureola... to wciąga... co sie ze mną dzieje... muszę zagłosować na (ocenzurowano zgodnie z regulaminem Olyforum) muszę zagłosować na (ocenzurowano zgodnie z regulaminem Olyforum) muszę zagłosować na (ocenzurowano zgodnie z regulaminem Olyforum) muszę zagłosować na (ocenzurowano zgodnie z regulaminem Olyforum) niech ktoś usunie to zdjęcie... albo nieeeeeeee, jest bosko...
To "niebo" jest niesamowicie wciagajace... Ono tetni, rusza sie, wciaga! :) Nie usune :twisted:
Ciesze sie, ze jak dotad reportazyk sie podoba. To wrozy dobrze drugiej czesci :)
Chyba nie byłeś sam: zdjęcia kolegi :)
Majora znam ;) fajny reportażyk
A niechby go już wciągnęło. Raz na zawsze.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Reportaż fajny, happening też, słoma jak najbardziej zasłużona ;)
Ze zdjęć to 131 i 135, mina trzymającej mówi wiele :)
Wy, w tych większych miastach, to macie fajnie :mad:
Fajny reportaż z zainteresowaniem czekam na cześć 2
bardzo na czasie reportaż i w tym dramacie zmusza do uśmiechu. :mrgreen:
Dziekuje bardzo :) Dawno moje zdjecia nie cieszyly sie tak duzym zainteresowaniem :) Bardzo mnie to cieszy i zapraszam jak najczesciej. Zaraz zabiore sie za prace nad skonczeniem czesci drugiej.
Na pewno nie bylem sam :) Polowa ludzi mialo sprzet :) Bylo chyba dwoch gosci ze smarkami (patrzac na zdjecia kolegi, to chyba wlasnie jednego z nich), jakas Pani z 30D i 16-35, fotoreporter chyba z GW z D200 i jeszcze troche amatorskich puszek (w tym moja :)) i Pan z E300 + 14-45. Ktos sie z forum przyznaje? :)Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
Oj bylo smiesznie :) W nastepny piatek pod ronde De Gaulla znow bedzie happening, tym razem zwiazany z Ojcem Dyrektorem (mowili cos o magicznym ogniu :twisted: ) i dlaczego PiS powinno wygrac wybory :D. Mnie nie bedzie, bo wyjezdzam, ale warto przyjsc. Zawsze daje uczucie ulgi po tym, co sie w polityce dzieje i jakos rozjasnia perspektywe nadchodzacych wyborow :)Cytat:
Zamieszczone przez Wiejo
A oto i druga czesc mojego fotoreportazu z happeningu organizowanego przez Majora Fydrycha, czyli Marszy Wyksztalciuchow i Scierwojadow (Ci stanowili chyba 1/3 albo i wiecej zebranych :)). Ta czesc zawiera:
-slome w butach. Sloma specjalnie przywieziona z okregu wyborczego Ludwika Dorna
-Platforma Obywatelska dostaje skrzydel
-i poslaniec L.D. wraca
Zapraszam! :)
138. "Niektorzy mowia, ze Platformie Obywatelskiej brakuje jaj" - zabrzmialo z megafonu :)
139. PO dostaje szkrzydel
140. Major
141. Sloma w butach
142. Sloma w butach 2
143. Poslaniec wraca i znow czyta swoj list. Tym razem towarzysza mu media :)
144. Poslaniec czyta
145. Rekwizyty (w tle relief :))
146. Mowcy i scierwojady
I to chyba jest koniec reportazu. Jesli sie spodoba, to moge jeszcze pogrzebac, pewnie znajdzie sie jeszcze jakis portret Majora, albo jakas scenka :)
Pzdr
Ta czesc sie nie podoba? Poprzednia sie podobala, a przy tej cicho... Powiedzcie cos, nawet jesli jest zle :)
fajne fajne
Dzieki. A moze cos wiecej? :)Cytat:
Zamieszczone przez konradkkk
suchar, a o co tym ludziom chodzi w ogóle. Może głupie pytanie ale już kiedyś pisałem że z puszczy "jezdem" i nie wszystko łapię co się dzieje w polityce.
A jak Ci leza fotki? Juz tlumacze. Chodzi im glownie o to, by nie bylo tak szaro. Sa ruchem alternatywnym. Organizuja zabawne happeningi, smiejac sie z polityki i politykow. Znamienne jest to, ze Pomaranczowa Alternatywa powstala za PRL-u, jako pewien ruch oporu i teraz, za obecnych rzadow, znow czuja potrzebe organizowania sie... Niesetety slusznie czuja taka potrzebe. Odsylam tutaj http://majorfydrych.blog.onet.pl/ , pewnie znajdziesz tu troche wiecej informacji. Na wikipedii jest tez mnostwo informacji, Waldemar Fydrych â Wikipedia, wolna encyklopedia i PomaraĹczowa Alternatywa â Wikipedia, wolna encyklopediaCytat:
Zamieszczone przez sławekb
Pzdr
Fotki OK. Jeśli o to chodzi to mi się podobają. już myślałem że to jakaś partia nowa cycuś?
Dobrze pokazane.
Dzieki :) Nie nowa i nie partia, ruch stary jak swiat, ale znow jest potrzebny.Cytat:
Zamieszczone przez sławekb
EDIT Wlasnie zauwazylem: Jubileusz! 500 postow w tym watku :)
Dobra, dluzsza cisza nastapila, wiec cas na kolejne fotki. Tym razem street w B&W. Dwie fotki z tego samego dnia, co reportaz powyzej. Zapraszam do komentowania tych fotek, jak i do komentowania reportazu! :)
[b]147. Where's everybody goin'?[b]
148. Zabytek zza kraty
Pzdr
147. bardzo fajnie złapane.
Dzieki :) Rozumiem, ze 148 juz nie? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Ernesth
Pzdr
147: Fajne ujęcie i GO.
148: podoba mi się niebo z Zygmuntem i kopułami połyskującym w slońcu, nie podoba mi sie dół, za dużo ciemnego.
Na próbę zapisałem sobie na dysku i skadrowalem tak po tej ostatniej na dole, jaśniejszej plamie w środku kadru.
Wydaje mi się, że lepiej...
gruga część heppeningu podobnie jak pierwsza pełna dynamiki i dobrego humoru, 147 wszyscy w jednym kierunku tylko w gołębiu jest więcej dostojeństwa świetnie wypatrzone i wykonane, 148 ciekawa sytuacja bo ten robiący fotkę kolumny jak nic będzie miał w kadrze kratę, chyba, że to zaawansowany kompakt z dużym zoomem. Pozdrawiam.
Dzieki za komenty :) 147 wrzucilem do Galerii.
Kadrowalem tez w ten sposob, tzn. ucinajac troche dolu, ale wtedy dla mnie dol za malo wazyl i fotka byla zbyt kwadratowa. Na dole mialy byc wlasnie kontury, dlatego tak zostawilem.Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
Pzdr
Rozumiem Cię doskonale, po prostu wyraziłem swoje zdanie.
Gdyby wszyscy robili identyczne zdjęcia byloby nudno ;)
Luz, tylko wyjasnialem :) Po prostu tez mialem taki pomysl, ale mi sie odwidzialo :)Cytat:
Zamieszczone przez Woytec60
Pzdr
144 mnie przygniotło. Koleżka z tym słoikiem chyba wykadrował jedną literkę z przemówienia.
Reportażyk ci się udał - obie części. Tak szczerze to DUUUUŻO lepsze niż koleżki wieszające reklamę.
Stoicyzm gołębia bardzo wymowny. Dzioba mu tylko przypaliłeś delikatnie.
Pozdrawiam
Grzesiek
Dziekuje pieknie :) Dwa ostatnie zdjecia sa juz w Galerii, takze jesli chcesz to mozesz wpasc i tam i cos ocenic :) Co masz na mysli piszac "Tak szczerze to DUUUUUŻO lepsze niz kolezki wieszajace relame"? Czy chodzi Ci o zdjecie nr. bodajze 119?Cytat:
Zamieszczone przez VonGregorius
Pzdr
O. właśnie.119. Powodzenia w dalszym stritowaniu (?).Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Pozdrawiam
Grzesiek
Dzieki :) Nie street (ostatnio latam z OM-20, a skanow jeszcze nie robilem), ale tez z ulica :) Miejsce akcji: Zabłudów niedaleko Białegostoku
W roli głownej: rycerz na rowerze i wiatraki w postaci krów ;)
149. Rycerz XXI wieku
Maly dodatek, druga wersja, bardziej zafarbowana. Ktora lepsza?
149b. Rycerz XXI wieku
Pzdr
Dla mnie 149 bardziej mi sie podoba. Kojarzy mi sie z komuną, szare, brudne wszysko, rowerzysya na rowerze typou ukraina w kufajce. Do takiej scenerii chyba badz co badz zafarb z 149b nie pasuje.
Dzieki za komentarz. Chcialem uzyskac takie cieple B&W, w pewien sposob brudne, zniszcozne zdjecie. Stad ten zafarb, szum i mala winieta. Nie chcialem robic po prostu sepii.Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Pzdr
Bez zafarbu lepsze. Fajne zdjęcie.
Dziekowka :) Pierwsze tez ma troche zafarbu, ale malo. Milo, ze znowu wpadles :)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Spacerowalem sobie dzis z aparatem i dotarlo wreszcie do mnie, ze jesien juz jest. I to nie zlota, a deszczowa.
150. Jesień
Pzdr
Zdjęcie ładne i oddaje klimat pogody w Polsce, ale... Ja wyrzuciłbym ten asfalt na rzecz samej wody. Ciekawiej by wtedy wyglądało. To taka moja opinia.
A może trzeba było kucnąć nad kałużą z najszerszym kątem jaki posiadasz ? I przerysować jakiegoś liścia, zostawić tylko odbicie drzew w kałuży. Tak mi przyszło do łaba przyglądając się tej focie.
Pozdr.