Z dnia wczorajszego...
Więcej może pokażę trochę później ;)
Wersja do druku
Z dnia wczorajszego...
Więcej może pokażę trochę później ;)
już co prawda oceniłem gdyż bardzo podoba mi się niezwykle fotogenicznta twarz modelki jest zawsze naturalna, miła i aż sie prosi aby to utrwalić. Twój kadr potwierdza tylko, że oprócz uroczej twarzy modelka ma też inne wspaniałe walory i do tego subtelnie przez Ciebie ukazane co składa się na bardzo piękne zdjęcie. Pozdrawiam.
Nie ocenialem jeszcze nigdy portretu ale kiedys musi przyjsc ten pierwszy raz. Pierwsze wrazenie po spojrzeniu na zdjecie: piekna modelka, nie mozna oderwac od niej wzroku a to sprawia, ze trudno ocenic dalej zdjecie :) Brawa wedlug mnie naleza sie za fajne skomponowanie zmyslowej czerwieni, ktora dziala niczym silny bodziec i bezowego materialu na ktorym lezy modelka. Jest to jakas odmiana po ogladaniu zdjec na innych forach gdzie modelka wystepuje zazwyczaj na czarnym lub bialym tle. Nie pokazales takze calej modelki (uciete nogi) i moim zdaniem... bardzo dobrze! Sposob kadrowania mi odpowiada, takze wnosi nieco innowacji. Calosci dopelnia slodki usmiech i piekne oczy wpatrujace sie w odbiorce. Prawdziwa kusicielka :)
BTW: Chcialem przejrzec Twoja cala galerie, lecz niestety wiekszosc starszych zdjec nie jest wyswietlana.
Witaj Eddie
Nie będę komentował Twoich fotek, bo żona czyta moje komentarze, tak więc nie chce mieć problemów w domu :mrgreen:
Oczywiście moje zdanie już znasz ;)
Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej żony - modelki.
To samo co john100. juz jedna moja opinie żona przeczytała i miałem chwile miczenia.
pozdro.
Wielkie dzieki, Panowie, za Wasze komentarze. Milo to czytac :)
Dla tych, ktorych opinie moga wywolac w rodzinnych domach 'chwile ciszy' mam propozycje - ROT13 ;)
Rap1d, czesc zdjec sie tutaj nie wyswietla, bo co jakis czas musze sobie robic miejsce na serwerze, gdzie sa przetrzymywane. Natomiast wszystkie moje fotki mozesz znalezc pod adresem z mojego podpisu.
Raz jeszcze wielkie dzieki za budujace opinie. Pozdrawiam!
ROT13
ROT13 ;) :D
jakbym miał napisac opinię ROTem13 to chyba bym ją pół dnia pisał :).
kurcze, prześlijcie mi na priv o co chodzi z tym skrótem, bo nic nie czaję.Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
Pzdr
ROT13 to taki szyfr opóźniony co do alfabetu o 13 liter np w tym szyfrze litera A to O. masz tu link ROT13 â Wikipedia, wolna encyklopediaCytat:
Zamieszczone przez john100
Hehe dobre nie znałem tego wcześniej. Może jest jakiś program do pisania tym szyfrem?
Cos tam chyba powinno w necie krazyc. Mysle jednak, ze nie wiele trudniejsze jest sporzadzenie sobie tabeli z ukladem liter i przy odrobinie wprawy pol dnia zamieni sie na pol godziny ;)
A ja jako byly uczen klasy marfiz powiem jeszcze o szyfrze Cezara, ktory byl jednym z pierwszych o ile nie pierwszym zastosowaym szyfrem. Polegal on na przesunieciu liter danego wyrazu o n=3 litery w prawo. I tak A=D, B=E etc.
BTW: dziwnie sie czuje... byly uczen - eh... ja chce jeszcze liceum ;)
A to tez dobre i latwiejsze w zastosowaniu podejrzewam ;)
Taaaa... ja dzisiaj posluchalem o tym, jak uczniowie z maturami sie mecza. Kiedy to bylo...
Ano. I jeszcze masa egzaminow w nastepnym tygodniu bedzie... Ale grunt to byc pozytywnie nastawionym. Z polskiego jestem poki co zadowolony :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
czuję sie staro ja studia 5 lat temu skończyłem :).
Następne z serii...
Napisze tylko "niezłe zdjęcie".
ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13 ROT13
:mrgreen:
ja już dałem recenzję w galerii :). Taka sobie fotka :)
To z dnia wczorajszego, to nie bardzo mi podeszło, głównie przez loki na górze nad policzkiem, ugładziłbym je, no ale to dzisiejsze...
Pierwsze skojarzenie ze zdjęciem to - czerwone wino, lampka czerwonego wina, aromat dobrego czerwonego wina - ostatnio na kolacji u znajomych zdarzyło mi się takie kosztować Guarda Lagarde 1897 Malbec (rocznika nie pamiętam) - coś pięknego... ale głównie czerwone aromatyczne wino, a na deser takie spojrzenie połaczone z kuszeniem w tle... az boję się wersji black (jak będzie oczywiście) :razz:
Ja tej Pani wcześniej na zdjęciach nie widziałem...
Poprzednie z serii bylo fantastyczne, glownie uklad ciala zgrabnie umieszczony w kadrze. Na tym natomiast widze tylko piekna kobiete jak sądze. Najbardziej nie lezy mi odwrocona twarz potem noga oraz zlewajaca sie czerwien ubrania ze sciana. Dlon tez zbyt czerwona sie wydaje do reszty.
Pzdr.
PS. Poprzednie jeszcze mam w glowie :-)
Modelce nadal nie mozna odmowic nieprzecietnej urody. Znow urzekl mnie usmiech. Widac jednak przez zmarszczone brwi, ze modelka skupia na czyms wzrok - co jest troszeczke dla mnie nie na miejscu. No ja rozumiem, ze fotograf ja pociaga - ale lepiej byloby jednak bardziej naturalnie :) Kolejna sprawa: nie podoba mi sie za bardzo ta noga w tle - wyglada ona co najmniej dziwnie. Uwazam, ze lepiej byloby gdyby ona sobie po prostu lezala i nie znalazla sie na ujeciu. Mam takze dosc mieszane uczucia co do ucieca drugiej reki. Pozycja wedlug mnie w porzadku - jak juz nadmienilem, lubie innowacyjne podejscie.
a mnie ta noga się podoba. bez niej modelka wyglądałaby nienaturalnie. sam tułów. tak jest lepiej może zdjęcie słabsze od poprzedniego ale dobre też mi sie podoba.
ponownie dla mnie piękne zdjęcie. Pozdrawiam
Tak rysuje ten takumar i focone w tych samych wnetrzach/warunkach czy jeszcze cos zmieniles ?
jak wiekszość Twoich dzieł ostatnie bardzo udane, tym bardziej że cyknięte stałką z analoga !!!
cieszą oko. A może wyjawisz swój sekret jak zglamurować zdjęcie w tak udany sposób jak to robisz, czy dużo przy tym psucia ?
Cześć
Druga fotka bardziej mi się podoba
Pzdr
Kisi, drugie zdjecie akurat robilem 40-150, na ogniskowej 40. Reszta bez zmian, te same wnetrza, te same warunki, ten sam dzien.
Fotka nr 1 z tej serii zdecydowanie ciekawsza i wg mnie lepsza choć ta też mi się baaardzo podoba :)
zdjęcia super. modelka wspaniala :)
CZy Twoja żona nie ma nic przeciwko publikacji takich dosyć odważnych zdjęć w internecie? Nie wiem czym się ona zajmuje zawodowo, ale w pewnych zawodach np. takie zdjęcia mogłby na nią niekorzystne światło rzucić. Nie żebym do tych zdjęć coś miał, tylko jeszcze chyba nasze społeczeństwo, poza nami fotografikami, nie przywykło do tego rodzaju sztuki.
Za kazdym razem, zanim przyjdzie mi do glowy publikacja, pytam czy moge. I za kazdym razem twierdzi, ze tak.
A tak w ogole, to masz racje, zyjemy wciaz jeszcze w dosc zacofanym spoleczenstwie.
Swoja droga, jestem jednej rzeczy ciekaw... kiedys pracowala u mnie w firmie playmate z lat dziewiecdziesiatych, ciekaw jestem jak ona sie u nas odnalazla i czy playboyowa przeszlosc jej zaszkodzila w jakis sposob.
Do trzech razy sztuka?
niebywale piękne, podziwiam Cię za wyczucie w podejściu do tematu. Pozdrawiam.
Cos czuje, ze powstanie z tego bardzo ciekawa sesyjka na forum. Wiekszosc rzeczy o ktorych pisalem wczesniej tyczy sie takze i tego zdjecia - o urodzie modelki nie wspominam juz, ilez w koncu mozna?:)
Dobra po kolei - poza dobra, nogi z reka polozona na udzie swietnie uchwycone, GO bardzo dobra. Jedyne co bym zmienil w tym zdjeciu to odchylil bym lekko twarz modelki w lewo - moglaby byc nieco bardziej przechylona tak aby spogladac wprost w obiektyw, chociaz taka wizja jaka przedstawiles tez mi podchodzi. Ogolem - swietnie!
Rap1d, tutaj masz to, czego brakowalo Ci w poprzednim zdjeciu - modelka sobie po prostu lezy :)
Dzieki za uwagi :)
Chcialem tylko dodac, zeby moich komentarzy nie traktowac jak krytyki - bo krytyk ze mnie zaden. Nalezaloby to raczej traktowac w ramach sugestii, pomyslu na przyszlosc :) A tych nigdy za malo.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Calkowicie sie z tym zgadzam. Ja kazda sugestie przyjmuje i traktuje powaznie, nawet jesli jest "nie po mojemu" :)Cytat:
Zamieszczone przez rap1d