Powinienes poswiecic wiecej czasu tej modelce. :wink:
Pierwsze tak jak powiedzial Maestro mimo przepalonej reki ciekawe.
I chyba bym przyciela tak jak sugeruje Maestro, w ten sposob uwaga skupia sie bardziej na slicznej dziewczynie.
Wersja do druku
Powinienes poswiecic wiecej czasu tej modelce. :wink:
Pierwsze tak jak powiedzial Maestro mimo przepalonej reki ciekawe.
I chyba bym przyciela tak jak sugeruje Maestro, w ten sposob uwaga skupia sie bardziej na slicznej dziewczynie.
Tu każdy może grzebać do woli :P Korzystniej to wygląda p[o przycięciu :) Dzięki:wink:
Modelkę sympatycznie przedstawiłeś i za tym przemawiają sylwetkowe ujecia w plenerze jakie powstają w trakcie wczesnowiosennego spaceru. Fajnie by było abyś modelce poświęcił więcej czasu i bardziej wyraziste portrety zrobił:grin:.
Cieszy oko, bardzo mi sie podobają.
Ledwie przedarłem się przez pajęczyny:-P
Taka mała wizja :)
Chyba za bardzo pojechałem :roll:
No ja nie podzielam opinii przedmówców, myślę, że wystrarczy już tamtej dziewczyny. Nie widzę zadziorności, iskierki, albo subtelności, nic co mnie zatrzymać przy niej mogło nie emanuje w moją stronę. No, ale o gustach się nie dyskutuje, czekam na inne. Osttanie zdjecie dla mnie zbyt mroczne jednakowoż.
Dziękuje za szczerą opinie :)
podoba mi się jak rozwijasz się i zdjęcia są coraz lepsze. Poprzeczka siłą rzeczy stoi coraz wyżej... więc wiesz, oko masz, techniki sie uczysz szybciutko, dostęp do nieprzebranego morza modelek masz(troche zazdroszcze)... wiesz czego mi brakuje? emocji na ich twarzach. Jak zaczną ze zdjęć emanować ich nastroje, albo będą kokietować widza, lekka poprawa techniki i Twoje fotki będą na bardzo wysokim poziomie.
Nadaj im albo !@#$%^&* zadziorność albo subtelność. teraz jest tak wiesz... jałowo od emocji moim zdaniem. Czekam z niecierpliwością na kolejne!
Chwila odpoczynku od portretów :wink:
W sobotę z nadmiaru wolnego czasu zabrałem aparat wsiadłem na rower i pojechałem przed siebie :wink: Chciał bym poddać krytyce kilka zdjęć, liczę na wasze opinie:wink: cz.1:
Kwiatek nr 3 mi nie lezy zdecydowanie. Reszta niby poprawna techniczne (jak na moj gust), ale takie o niczym. Tez w ten w ten weekend popelnilem takich kilka :/ Drzewo nieciekawe... po prostu drzewo na pustej lace, chyba slabe oswietlenie (nieciekawa pora).
Tom
Jak dla mnie rowniez trojka..
Plenerek z drzewkiem przyjemny i kwiatki oprócz zawilca w czerni miłe dla oka.
A portrety ludziom tez robisz stojac na drabinie??
Chciał bym poznać wasze opinie na temat takich wariacji:wink: Podobają sięczy beznadziejne?:-P
Połączyłbym kolorystykę z 2 z podkreśleniem chmur z 4 ;)
Bardzo fajne proby. Uwazam, ze warto tak kombinowac.
Osobiscie widzialbym jeszcze 5-ta wersje - swego rodzaju polaczenie nr 4 i nr 1. Nr 1 po to by zachowac troche kolorystyki desek pomostu, tak zeby nie bylo calkiem monochromatycznie jak w nr 4 :)
Thomasso
Ostatnie próby bardzo udane :wink: lubie takie zdjęcia:cool:
Dla mnie 1 z 3 a 2 z 4....
1 wersja najlepsza.
Za waszymi radami pomixowałem trochę:wink: Pierwsze dwa Grizz czy o to chodziło? Thomasso czy tak? :wink:
No i teraz wersja 3 mi sie najbardziej podoba :) Widac te deski bardziej.
Tom
Dziękuje wszystkim odwiedzającym ;)
Wizja się skończyła czas na naturę:wink: Dziś wybrałem się w poszukiwaniu inspiracji do ogrodu, wszystkie zdjęcia robiłem długim kitem z soczewką +4 (rozgryzałem to) i metzem 48 ;) Jestem ciekaw waszych opinii :
Trojeczka, czworeczka oraz szostka swietnie.
Na dwóch pierwszych to raczej tak dokumentalnie bo widać ale światło monotonne. Listki i iglak w ładnym świetle lecz w kadrze jakoś dziwnie ustawione. Dwa ostatnie nie zwracają większej uwagi. Muszę edytować gdyż na miksowane trafiłem i bardzo sie podobają, przyciagają wzrok.
Trzecie najbardziej mi się podoba, choć zgadzam się z Wiejo- kadr mógłby być inny.
trojka najbardziej udana rowniez wg. mnie i tez widzialbym tu troche iinne kadrowanie Forever:wink:
Dziękuje za wasze opinie ;) Ale to była część pierwsza:-P
Dziś kontynuacja "makro dla ubogich zmagania z soczewką cz.2" :wink:
Liczę na wasze opinie:grin:
14 najbardziej mi pasuje.
Dzięku Waruga;) Aż tak nie dobrze:roll: Choć trochę konstruktywnej krytyki :wink:
To pokaże jeszcze troszkę :
Skończ z tymi muchami, nie ma w Twojej okolicy innych owadów? :-P
Mało kolorów, głównie zielenie. Zmień obiekt albo roślinę na bardziej kolorowe :wink: Gdybym miał wybierać, to 18.
Powalczyłbym jednak żeby ukryć , choć trochę tło:
ja wrócę do tego molo: fajne !
Zdjęcia robiłem w ogrodzie, pogoda była taka~~~~ i uwierz że muchy były najciekawsze :-P
Dobry pomysł z tym ściemnieniem tła ;)
Jak mam wybierac to 20..
Muchy są beee bo siadają na g*wnie :wink:
No to kilka kadrów ze stoczni Gdańskiej:wink:
W pierwszej chwili jak zobaczyłem tą koparę, to przyszło mi tylko jedno na myśl - Half Life 2 lub S.T.A.L.K.E.R :D :D
Fajne, fajne :))