Jej rozterki jeszcze niczego nie potwierdzają. Będzie reakcja sklepu, to będzie potwierdzenie.
Wersja do druku
Jej rozterki jeszcze niczego nie potwierdzają. Będzie reakcja sklepu, to będzie potwierdzenie.
Trochę mnie to zaniepokoiło, bo się przymierzam :-/ Ale z drugiej strony, jak pisze epicure, trzeba poczekać na ich reakcję, bo może być spóźniona. W końcu to sklep w sieci ;-)
dlatego napisałem w trybie przypuszczającym "potwierdzałyby" a nie twierdząco "potwierdzają".
klikacz - czekam (i chyba nie tylko ja) na info, będzie pewnie dosyć istotne dla podejmowania decyzji o zakupie w VB
Dziś dostałam maila:
Szanowna Pani Katarzyno
Dziękujemy za wiadomość.
Prosimy o przesłanie poniższych:
1. wideo ukazujących wadę produktu
2. dokładnych zdjęć produktu
3. zdjęć kompletnego zestawu z pudełkiem
Są to warunki konieczne dla naszego działu reklamacji aby rozpocząć procedurę reklamacyjną. Proszę o przesłanie wymaganych plików graficznych do 5 dni w innym przypadku reklamacja może zostać rozpatrzona negatywnie.
Jeden załącznik nie może przekraczać 5 MB, a łącznie 15 MB. Po otrzymaniu plików graficznych zostanie to potwierdzone mailowo. W przypadku braku potwierdzenia proszę o ponowne przesłanie.
W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bardzo proszę o wiadomość.
Życzymy miłego dnia!
---------- Post dodany o 08:42 ---------- Poprzedni post był o 08:41 ----------
Zastanawiam się jak sfotografować to, że aparat się nie włącza ;-)))
Mnie najbardziej rozbraja to, że musisz mieć pudełko :grin:
W każdym razie, życzę powodzenia.
Zdjęcie aparatu pokazujące wajchę w pozycji "On", ciemny LCD i ciemny wizjer. I drugie z otwartą klapką baterii. Film - ładujesz baterię do aparatu, zamykasz klapę, włączasz aparat i zbliżenie na ciemny LCD i wizjer. Cięcie. Mamy to! And the winner is... Oscar murowany. :)