Gdzie Ty byłeś jak Ciebie nie było? :DCytat:
Zamieszczone przez Lakuta
Wersja do druku
Gdzie Ty byłeś jak Ciebie nie było? :DCytat:
Zamieszczone przez Lakuta
a normalnie to za długa historia i mocno pokręcona, na jakimś spotkaniu się chętnie wysypie :)Cytat:
Zamieszczone przez C+
helios f/2.0
Czy duża jest róznica w GO przy fotografowaniu postaci za pomocą 70-300mm f/4.0-5.6 zamiast 40-150mm f/4.0-5.6 przy tych samych parametrach i warunkach?Cytat:
Zamieszczone przez tymin3
zastanawiam sie na tanim dobrym tele (na ptaszki i inne obiekty lotnicze), którym będzie można przy okazji zrobić ładne plenerowe fotki dzieci - z ładnie odciętym (od tła) pierwszym planem.
Zastanów się. Przy tych samych parametrach GO będzie taka sama.Cytat:
Zamieszczone przez panco
ps. prosze o wyrozumialosc to moje pierwsze kroki z lustrem
myslalem o tych samych parametrach ekspozycji i kadrze ale mialem na mysli wiekszą ogniskową.
Małą głębie ostrości łatwo uzyskać przy ujęciach macro lub przy duzej ogniskowej i stosunkowo małym obiekcie np kotek. Byle cyfrak z zoomem jest w stanie to zarejestrowac.
Natomiast czy mozna uzyskac w miare zadawalający efekt małej GO przy fotografii postaci - nie inwestując kroci w PRO Lensy?
i tu pytanie do uzytkowników obiektywu 70-300mm czy za jego pomoca można coć ciekawego uzyskać poza supertele?
Kadr nie będzie taki sam przy różnych ogniskowych ze względu na inną perspektywę. Co najwyżej można zrobić tak, że jakiś konkretny obiekt będzie wypełniał kadr w takim samym stopniu, ale obiekty znajdujące się w innej odległości od niego już nie.
Fajne zdjęcie. Czy to mój były E-1?Cytat:
Zamieszczone przez ksb
dokładnie:))Cytat:
Zamieszczone przez wido
Wszytskie poprzednie ( o ile są z cyfry) to właśnie ten Olympus.
Kupiłem jako drugie body E-330 ale jakoś nie potrafię się przestawić.
Wole E-1.