Odp: Nowy OlyRulez "Panoramowanie"
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
na razie zdjęcie Maćka to dla mnie nr 1 w puli.
Bo to jest dobre zdjęcie!
Nie zastanowiłeś się, że sposób, który miał na myśli A56, jest trudniejszy niż sposób, w jaki zdjęcie zrobił Maciek?
Może właśnie o tę trudność chodziło?
Cytat:
Zamieszczone przez
edorka
...
Serdecznie dziękuję :smile: Brakowało mi jasnej, jednoznacznej odpowiedzi
A jednak się ten aparat ruszał, miał swoją prędkość kątową. Tak łatwo nie dałbym za wygraną fizykam i malkontentom...
---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post był o 18:26 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
...
Może właśnie o tę trudność chodziło?
Heniu, może poszedłbyś zrobić świetne, znakomite , panoramowanie w ciekawej okolicy zamiast tracić swój cenny czas na definiowanie do bólu tematu wątka.
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Mimo, że nie zgadzam się z Wami co jest a co nie jest panoramowaniem, uważam że powinniśmy wziąć pod uwagę stanowisko A56. Odczuwałbym dyskomfort głosując na zdjęcie, które zdaniem pomysłodawcy tematu nie spełnia jego wymagań. A szkoda, bo na razie zdjęcie Maćka to dla mnie nr 1 w puli.
Pozdr
Zdjęcie macka jest i moim zdaniem najlepsze w tej puli jednak nie spełnia podstawowego warunku wynikającego z definicji podanej przez A56 a każdy konkurs powinien mieć przestrzegane jasne zasady i reguły.
Cytat:
Zamieszczone przez
szafir51
mam w swojej kolekcji kilka zdjęć zrobionych podobnie do zdjęcia Maćka. Jak został ogłoszony ten OR to się zastanowiłem przez 1 sekundę i doszedłem do wniosku, że te zdjęcia nie spełniają warunków konkursu. Zbyt łatwo je zrobić w porównaniu do "prawdziwego" panoramowania. Ale efekt jest świetny.
Otóż to...
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A jednak się ten aparat ruszał, miał swoją prędkość kątową. Tak łatwo nie dałbym za wygraną fizykam i malkontentom...
---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post był o 18:26 ----------
Heniu, może poszedłbyś zrobić świetne, znakomite , panoramowanie w ciekawej okolicy zamiast tracić swój cenny czas na definiowanie do bólu tematu wątka.
Myślę, że w panoramowaniu chodzi o ruch aparatu ale o całkiem inny ruch.
Cytat:
Zamieszczone przez
edorka
Zdjęcie macka jest i moim zdaniem najlepsze w tej puli jednak nie spełnia podstawowego warunku wynikającego z definicji podanej przez A56 a każdy konkurs powinien mieć przestrzegane jasne zasady i reguły.
Zatem nie głosuj na to zdjecie skoro Twoim zdaniem nie pasuje. I już.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Heniu, może poszedłbyś zrobić ...
Odczep się ode mnie. Nie podoba mi się Twój protekcjonalny ton.
Jeżeli nie masz nic do powiedzenia w tej dyskusji- zamilcz. Masz coś do mnie- napisz na PW!
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Mimo, że nie zgadzam się z Wami co jest a co nie jest panoramowaniem, uważam że powinniśmy wziąć pod uwagę stanowisko A56. Odczuwałbym dyskomfort głosując na zdjęcie, które zdaniem pomysłodawcy tematu nie spełnia jego wymagań. A szkoda, bo na razie zdjęcie Maćka to dla mnie nr 1 w puli.
Pozdr
Dzięki że masz takie podejście do tematu. Ale to nie ja ustaliłem zasady jak robi się "panoramowanie". To już dawno lepsi i mądrzejsi napisali jak to się robi. Ja tylko uczę się od takich ludzi. To prosta zasada, a zdjęcie zrobić trudno. Zdjęcie Maćka też mi najbardziej się podoba. Ale ja widzę je w temacie np. "w ruchu".
Panie i Panowie. Grzecznie. Bez wycieczek osobistych.
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Zatem nie głosuj na to zdjecie skoro Twoim zdaniem nie pasuje. I już.
i tak też uczynię ale tylko dzięki tej dyskusji wiem, że to zdjęcie nie jest panoramowaniem
Cytat:
Zamieszczone przez
edorka
i tak też uczynię ale tylko dzięki tej dyskusji wiem, że to zdjęcie nie jest panoramowaniem
I świetnie! + za naukę.
Zobacz, że gdyby temat był rygorystycznie opisany, to tego zdjecia byś nie uświadczyła. I zamiast przykładu byłaby jałowa definicja.
Jest niewątpliwie jedna dobra strona tej dyskusji...wyjaśnienie terminologii !! A wiadomo że i tak "ile ludzi,tyle opinii "