Większość nie myśli tylko działa odruchowo, a fotografia jest sposobem przynależności do pewnej wyróżnionej grupy.
Nic ze złośliwości, tylko obserwacja rynku po 15 latach.
Wersja do druku
Już mam to za sobą! Odtworzyłem szklarnię od 24 do 400mm. (a nawet 600mm) (te nowe nie maja "L") . W sumie ok. 7 kg mniej, i ok. 3000zł pozostało np. na wycieczki fotograficzne.
Gdyby tak było, to pan z obrazka - mimo wszystko - powinien mieć na szyi uwiązaną lustrzankę, a nie leciutki bezlusterkowiec od fuji; zważywszy dodatkowo na fakt, że przed świętami w wielkich koszach w MM zalegały pudełka z kitami nikosia 3100, a nie olki i panasoniki...:). Micro 4/3 nadal stoi w szklanych gablotkach i na specjalnych stoiskach, jako oferta dla "już wiedzących, że tego właśnie chcą".Cytat:
Większość nie myśli tylko działa odruchowo
Za ile poleci ?
http://allegro.pl/canon-5d-body-20-t...914239092.html
Wciąż rozważam czy EM1 czy EM10 + np. taki 5D z 85/1,8 do portretów.
5D MKII wczoraj w b. ładnym stanie z 2012 poszedł za ok. 4.100.
---------- Post dodany o 18:18 ---------- Poprzedni post był o 18:13 ----------
Cholewka, 85-tke ktoś wylicytował, myślałem że jutro się kończy aukcja razem z 5D!
Ja tam licze na 2400. Na razie bardzo ladnie idzie :-)
Maestro - moja skromna rada - celuj w 5D, ja po przesiadce z 5D na 5D MK II bylem mocno rozczarowany
Jakby co, to będę opychał niedługo 5DII i 85-tkę :-)
5DII ma już ok LCD, niestety cena x2, ale stary 5d chyba ma i tak nieco lepszy LCD od E-30 (rozdzielczość).
MAVER1CK ile mi ten 5D jeszcze "pochodzi" gdybym wylicytował (choć godzina wstrętna do licytowania bo nie będzie mnie w domu już od 8 )? :D 20K klapnięć to jeszcze chyba nie jest tak dużo.